تأويل الدعائم: تفاوت میان نسخه‌ها

۱۰ بایت اضافه‌شده ،  ‏۱ سپتامبر ۲۰۲۰
جز
جایگزینی متن - 'دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام' به 'دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل‌بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام'
جز (جایگزینی متن - 'رده: 25 مهر الی 24 آبان(97)' به '')
جز (جایگزینی متن - 'دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام' به 'دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل‌بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام')
خط ۴۲: خط ۴۲:
در بخش‌هاى ديگر كتاب، فقه اسماعيليه مطرح شده و مانند ديگر كتاب‌هاى فقهى شيعه به بررسى احكام شرعى مى‌پردازد.
در بخش‌هاى ديگر كتاب، فقه اسماعيليه مطرح شده و مانند ديگر كتاب‌هاى فقهى شيعه به بررسى احكام شرعى مى‌پردازد.


تاويل دعائم، از 12 جزء تشكيل شده است كه هر جزء آن داراى چندين مجلس مى‌باشد كه مؤلف بر معيار مطالب كتاب [[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام|دعائم]] به تاويل تك تك مباحث آن كتاب پرداخته است. از باب مثال در مجلس هفتم از جزء سوم، حديثى را از [[امام جعفر صادق(ع)|امام صادق(ع)]] نقل مى‌كند كه حضرت فرمودند: اول وقت ظهر، زوال شمس از وسط آسمان است به سمت مغرب.
تاويل دعائم، از 12 جزء تشكيل شده است كه هر جزء آن داراى چندين مجلس مى‌باشد كه مؤلف بر معيار مطالب كتاب [[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل‌بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام|دعائم]] به تاويل تك تك مباحث آن كتاب پرداخته است. از باب مثال در مجلس هفتم از جزء سوم، حديثى را از [[امام جعفر صادق(ع)|امام صادق(ع)]] نقل مى‌كند كه حضرت فرمودند: اول وقت ظهر، زوال شمس از وسط آسمان است به سمت مغرب.


در تاويل اين حديث مى‌گويد، مثل نماز ظهر، مثل امام زمان(ع) و تاويل آن اين است كه خورشيد در باطن، مثلش مانند مثل ولى زمان از نبى يا امام است، و مثل طلوع آن مثل قيام آن امام و ظهورش مى‌باشد؛ و مثل غروب آن مثل انقضاء امر امام مى‌باشد.
در تاويل اين حديث مى‌گويد، مثل نماز ظهر، مثل امام زمان(ع) و تاويل آن اين است كه خورشيد در باطن، مثلش مانند مثل ولى زمان از نبى يا امام است، و مثل طلوع آن مثل قيام آن امام و ظهورش مى‌باشد؛ و مثل غروب آن مثل انقضاء امر امام مى‌باشد.


كتاب حاضر، تاويلى است بر كتاب [[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام|دعائم الاسلام]] كه از مهم‌ترين و قديمى‌ترين منابع فقهى و عقيدتى فرقه اسماعيليه به شمار مى‌آيد و حكام فاطمى آن را معتبرترين كتاب قانونى خود معرفى نموده و بر تمام سرزمين‌هاى تحت نفوذ خود عمل به آن را لازم شمرده بودند.
كتاب حاضر، تاويلى است بر كتاب [[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل‌بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام|دعائم الاسلام]] كه از مهم‌ترين و قديمى‌ترين منابع فقهى و عقيدتى فرقه اسماعيليه به شمار مى‌آيد و حكام فاطمى آن را معتبرترين كتاب قانونى خود معرفى نموده و بر تمام سرزمين‌هاى تحت نفوذ خود عمل به آن را لازم شمرده بودند.


وى در اين كتاب نيز طبق كتاب [[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام|دعایم الاسلام]] خود؛ از مبحث ولايت و سپس مسائل عبادى شروع كرده و به تاويل و تفسير تمام مباحث آن پرداخته است. منتهى كتاب [[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام|دعایم]] از دو بخش عبادات و معاملات تشكيل يافته كه در كتاب تاويل فقط بخش اول دعائم مورد تاويل واقع شده است.
وى در اين كتاب نيز طبق كتاب [[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل‌بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام|دعایم الاسلام]] خود؛ از مبحث ولايت و سپس مسائل عبادى شروع كرده و به تاويل و تفسير تمام مباحث آن پرداخته است. منتهى كتاب [[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل‌بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام|دعایم]] از دو بخش عبادات و معاملات تشكيل يافته كه در كتاب تاويل فقط بخش اول دعائم مورد تاويل واقع شده است.


==وضعیت کتاب==
==وضعیت کتاب==
خط ۵۷: خط ۵۷:


== وابسته‌ها ==
== وابسته‌ها ==
[[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام]]
[[دعائم الإسلام و ذكر الحلال و الحرام و القضايا و الأحكام عن اهل‌بيت رسول‌الله علیه و عليهم افضل السلام]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:کتاب‌شناسی]]
[[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
[[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش