ابن شبه نمیری، عمر بن شبه: تفاوت میان نسخه‌ها

هیچ تغییری در اندازه به وجود نیامده‌ است. ،  ‏۲۶ سپتامبر ۲۰۱۸
جز
جایگزینی متن - 'براى' به 'برای'
جز (جایگزینی متن - 'وي' به 'وی')
جز (جایگزینی متن - 'براى' به 'برای')
خط ۳۳: خط ۳۳:
</div>
</div>


'''ابوزيد، عمر بن شبة بن عبيدة بن زيد نُميرى'''، اديب، شاعر، راوىِ اخبار و احاديث، در سال 173ق، ديده به جهان گشود. «شبّه»، لقب پدر او بود كه گویند از ترانه رجزگونه‌اى كه مادرش در كودكى براى وى مى‌خوانده، اخذ شده است. ابن شبّه ظاهراً در بصره به دنيا آمد، ولى مدتى از دوران كودكى خود را در عبّادان (آبادان) گذراند.
'''ابوزيد، عمر بن شبة بن عبيدة بن زيد نُميرى'''، اديب، شاعر، راوىِ اخبار و احاديث، در سال 173ق، ديده به جهان گشود. «شبّه»، لقب پدر او بود كه گویند از ترانه رجزگونه‌اى كه مادرش در كودكى برای وى مى‌خوانده، اخذ شده است. ابن شبّه ظاهراً در بصره به دنيا آمد، ولى مدتى از دوران كودكى خود را در عبّادان (آبادان) گذراند.


وى ادب و اخبار عرب را ابتدا از پدر و سپس از استادان بزرگى چون ابوعُبيده، مَعْمَر بن مثنّى و اصمعى و محمد بن بشار بن بُرد فراگرفت. پس از آن براى استماع و جمع حديث راهى بغداد شد و به‌زودى يكى از بزرگ‌ترين محدثان و آگاهان به اخبار و ادب عربى گرديد؛ چندان‌كه تاريخ‌نگارانى مانند [[طبری آملی، محمد بن جریر|طبرى]] و محدثانى چون ابن ماجه از او روايت كرده‌اند. ابن جبّان و دارقطنى او را ثقه دانسته‌اند.
وى ادب و اخبار عرب را ابتدا از پدر و سپس از استادان بزرگى چون ابوعُبيده، مَعْمَر بن مثنّى و اصمعى و محمد بن بشار بن بُرد فراگرفت. پس از آن برای استماع و جمع حديث راهى بغداد شد و به‌زودى يكى از بزرگ‌ترين محدثان و آگاهان به اخبار و ادب عربى گرديد؛ چندان‌كه تاريخ‌نگارانى مانند [[طبری آملی، محمد بن جریر|طبرى]] و محدثانى چون ابن ماجه از او روايت كرده‌اند. ابن جبّان و دارقطنى او را ثقه دانسته‌اند.


ابن شبه از جمله كسانى است كه در مسئله خلق قرآن، گرفتار آمد؛ وى به مخلوق بودن قرآن قائل بود؛ ازاين‌رو، او را كافر خواندند؛ به همين جهت، کتاب‌هاى او را پراكندند و وى خانه‌نشين شد.
ابن شبه از جمله كسانى است كه در مسئله خلق قرآن، گرفتار آمد؛ وى به مخلوق بودن قرآن قائل بود؛ ازاين‌رو، او را كافر خواندند؛ به همين جهت، کتاب‌هاى او را پراكندند و وى خانه‌نشين شد.
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش