نیایش در عرفات: تفاوت میان نسخه‌ها

    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۰: خط ۳۰:
    مؤلف بس از مقدمه‌اى كوتاه درباره فضيلت دعا و نيايش، به شرح جمله‌های دعای عرفه پرداخته و با استناد به آیات و روایات بسیاری، اسرار این دعای شریف گشوده شده و مفاهیم آن تبيین شده‌است.
    مؤلف بس از مقدمه‌اى كوتاه درباره فضيلت دعا و نيايش، به شرح جمله‌های دعای عرفه پرداخته و با استناد به آیات و روایات بسیاری، اسرار این دعای شریف گشوده شده و مفاهیم آن تبيین شده‌است.


    از ادبیات فارسی و عربی بسیاری نیز به عنوان شاهد مثال بهرەگرفته شده که تعدادی از آنها سرودۀ مؤلف است.
    از ادبیات فارسی و عربی بسیاری نیز به عنوان شاهد مثال بهرەگرفته شده که تعدادی از آنها سرودۀ مؤلف است<ref>باقریان موحد، سید رضا، ص302-303</ref>


    فهرست:
    در آغاز بخش نخست که متضمن بیش از بیست فراز توحیدی و آموزنده درباره شناخت خدای متعال است، اشاره مختصری به جهان‌بینی اسلامی شده است. وحی و پیام‌های آسمانی و الهی، امامت و رهبری بعد از پیامبر(ص) و عقیده باطل مجسمه، از عناوین مطرح‌شده در این بخش می‌باشد<ref>ر.ک: متن کتاب، ص39-69</ref>.


    جهان‌بینیِ اسلامی، وحى و پيام‌هاى آسمانى و الهى، عقيده باطل مجسمه، بی‌نیازی روح و حقیقت انسانیت، اخلاص در عمل، ترس از غضب خداوند، رزق حلال، عافیت دین و بدن، عافیت اخلاقی و عملی، نقش گریه و زاری در حالِ دعا و در خودسازى، فضيلت صلوات و ...<ref>باقریان موحد، سید رضا، ص302-303</ref>
    بخش دوم که بخش بزرگی از دعاست، متضمن معانی بزرگ توحیدی، تربیتی و اخلاقی است که باید در آن بسیار دقت کرد. درعین‌حال، این بخش به مسائل مهمی از علوم متعدد مثل تشریح، معرفة الأعضاء، فوائد الأعضاء، زیست‌شناسی، روان‌شناسی، جنین‌شناسی و... نیز اشاره دارد. در این بخش از نعمت رسالت‌های انبیا و نعمت درک و فهم دعوت آنها و عمل به آنچه موجب رضای اوست نیز سخن به میان آمده است<ref>ر.ک: همان، ص77-78</ref>.


    در بخش سوم، به موضوع بصیرت در دین، پرداخته شده است<ref>ر.ک: همان، ص85</ref> و در بخش چهارم، ترس از غضب خداوند و تربیت‌های ربوبی نسبت به بندگان، یادآوری شده است<ref>ر.ک: همان، ص161</ref>.


    حرم رحمت، زبان حال بندگان، سلامت دین و صفات فعلیه و جمالیه خداوند، عناوین بخش‌های پنجم تا هشتم می‌باشد.


    ==پانويس ==
    در بخش نهم، مباحث مهم اخلاقی و اعتقادی مطرح شده است. در ابتدای این بخش از دعا، سخن درباره این است که خدا ما را پاک کند، تسدید و استقامت عطا فرماید و تضرع ما را قبول فرماید. نویسنده، معتقد است مقصود دعاکننده از اینکه از خدا طلب توفیق، تسدید، پاک شدن و امثال این امور را می‌نماید، این نیست که به دعا اکتفا کند و خودش در تحصیل این امور، تلاش و کوشش ننماید، بلکه مقصود این است که با جلب عنایات الهیه، به تلاش و سعی خود ادامه دهد<ref>ر.ک: همان، ص277</ref>.
     
    در آخرین بخش، به نقش گریه و زاری در حال دعا در خودسازی، اشاره شده است<ref>ر.ک: همان، ص309</ref>.
     
    ==پانویس ==
    <references />
    <references />


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    باقریان موحد، سید رضا، کتاب‌شناسی نیایش، بوستان کتاب، قم، چاپ سوم، 1387ش
    #باقریان موحد، سید رضا، کتاب‌شناسی نیایش، بوستان کتاب، قم، چاپ سوم، 1387ش
    #مقدمه و متن کتاب.


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==