ابن صائغ، شمس‌الدین‌ محمد بن‌ عبدالرحمان‌: تفاوت میان نسخه‌ها

    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۴۷: خط ۴۷:


    ==تولد و تحصیل==
    ==تولد و تحصیل==
    در قاهره‌ به‌ دنیا آمد و ابتدا نزد شیخ‌ محمد مصری‌ و پس‌ از وی‌ نزد شیخ‌ تقى‌الدین‌ محمد بن‌ احمد صائغ‌ قرائات‌ سبع‌ و عشر را فراگرفت‌.
    در قاهره‌ به‌ دنیا آمد و ابتدا نزد شیخ‌ محمد مصری‌ و پس‌ از وی‌ نزد شیخ‌ [[تقى‌الدین‌ محمد بن‌ احمد صائغ‌]] قرائات‌ سبع‌ و عشر را فراگرفت‌.
    نحو را از ابو حیان‌، معانى‌‌و‌بیان‌ را از شیخ‌ علاءالدین‌ قونوی‌ و قاضى‌ جلال‌الدین‌ قزوینى‌ و فقه‌ را از قاضى‌ برهان‌الدین‌ ابراهیم‌ بن‌ عبد الحق‌ آموخت‌. در 728ق‌ به‌ دمشق‌ سفر کرد و در حلقه درس‌ شیخ‌ اثیرالدین‌ و شیخ‌ شهاب‌الدین‌ ابن‌ مرحّل‌ شرکت‌ کرد.
     
    نحو را از [[ابوحیان، محمد بن یوسف|ابو حیان‌]]، معانى‌‌و‌بیان‌ را از شیخ‌ [[علاءالدین‌ قونوی‌]] و قاضى‌ [[جلال‌الدین‌ قزوینى‌]] و فقه‌ را از قاضى‌ [[برهان‌الدین‌ ابراهیم‌ بن‌ عبد الحق‌|برهان‌الدین‌ ابراهیم‌ بن‌ عبدالحق‌]] آموخت‌. در 728ق‌ به‌ دمشق‌ سفر کرد و در حلقه درس‌ شیخ‌ اثیرالدین‌ و شیخ‌ شهاب‌الدین‌ ابن‌ مرحّل‌ شرکت‌ کرد.


    ==استماع حدیث و تدریس==
    ==استماع حدیث و تدریس==
    خط ۵۴: خط ۵۵:


    ==شاگردان==
    ==شاگردان==
    در 769ق‌/1368م‌ شاگرد مشهورش‌ ابن‌ جزری‌ ناچار شد به‌ سبب‌ گرفتاری‌های‌ فراوان‌ استاد در درس‌های‌ شبانگاهى‌ او شرکت‌ جوید و به‌ همین‌ ترتیب‌ بود که‌ قرآن‌ را با قرائت‌ سبع‌ و عشر نزد استاد خواند. شیخ‌ عمر خفاف‌ نیز از جمله‌ کسانى‌ بود که‌ شب‌‌هنگام‌ در درس‌ حاضر مى‌شد.
    در 769ق‌/1368م‌ شاگرد مشهورش‌ [[جزری، محمد بن محمد|ابن‌ جزری‌]] ناچار شد به‌ سبب‌ گرفتاری‌های‌ فراوان‌ استاد در درس‌های‌ شبانگاهى‌ او شرکت‌ جوید و به‌ همین‌ ترتیب‌ بود که‌ قرآن‌ را با قرائت‌ سبع‌ و عشر نزد استاد خواند. شیخ‌ عمر خفاف‌ نیز از جمله‌ کسانى‌ بود که‌ شب‌‌هنگام‌ در درس‌ حاضر مى‌شد.  
    ابن‌ لبان‌ و جمال‌ بن‌ ظهیره‌ و عبدالرحمان‌ بن‌ جماعه‌ را نیز در شمار شاگردان‌ او ذکر کرده‌اند.  
     
    [[ابن‌ لبان‌]] و جمال‌ بن‌ ظهیره‌ و عبدالرحمان‌ بن‌ جماعه‌ را نیز در شمار شاگردان‌ او ذکر کرده‌اند.  


    ==معاشرت و شعر==
    ==معاشرت و شعر==
    خط ۶۳: خط ۶۵:
    معاشرت‌ ابن‌ صائغ‌ با صفدی‌ مدت‌ها ادامه‌ داشت‌ و مى‌دانیم‌ که‌ وی‌ در 737ق‌ شماری‌ از سروده‌های‌ خود را برای‌ صفدی‌ خواند.
    معاشرت‌ ابن‌ صائغ‌ با صفدی‌ مدت‌ها ادامه‌ داشت‌ و مى‌دانیم‌ که‌ وی‌ در 737ق‌ شماری‌ از سروده‌های‌ خود را برای‌ صفدی‌ خواند.


    وی‌ همچنین‌ با شیخ‌ جمال‌الدین‌ عبدالرحیم‌ اسنوی‌، شیخ‌ شافعى‌ ملاقات‌ کرد و علاوه‌ بر اینان‌ با دولتمردان‌ روزگار خود نیز معاشرت‌ داشت‌.
    وی‌ همچنین‌ با شیخ‌ [[اسنوی، عبدالرحیم بن حسن|جمال‌الدین‌ عبدالرحیم‌ اسنوی‌]]، شیخ‌ شافعى‌ ملاقات‌ کرد و علاوه‌ بر اینان‌ با دولتمردان‌ روزگار خود نیز معاشرت‌ داشت‌.


    ==مناصب==
    ==مناصب==