سير أعلام النبلاء: تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (جایگزینی متن - 'سرگذشت نامه' به 'سرگذشت‌نامه ')
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۳۵: خط ۳۵:
    }}  
    }}  


    '''سير أعلام النبلاء'''، اثر [[ذهبی، محمد بن احمد|شمس‌الدین ابوعبدالله محمد بن احمد بن عثمان ذهبی]] (متوفی 748ق)، کتابی است که در زمینه صحابه‌شناسى، سیره‌شناسى و شناخت رجال و طبقات راویان احادیث نبوى نوشته شده و مورد توجه بسیارى از سیره‌نویسان و مورخان پس از نویسنده قرار گرفته است. این کتاب که به اعلام اختصاص دارد، با نام‎های مختلفى در میان علما شناخته شده است؛ از جمله آن را «تاريخ النبلاء»، «تاريخ العلماء النبلاء»، «كتاب النبلاء»، «أعيان النبلاء» و «سير النبلاء» نامیده‌اند؛ اما عنوان اصلى کتاب که در نسخه‌های عصر مؤلف موجود است، همان «سير أعلام النبلاء» می‌باشد<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/24236/1/91 ر.ک: مقدمه، ج1، ص91]</ref>.
    '''سير أعلام النبلاء'''، اثر [[ذهبی، محمد بن احمد|شمس‌الدین ابوعبدالله محمد بن احمد بن عثمان ذهبی]] (متوفی 748ق)، از زندگينامه‌هاى عام به زبان عربى، مشتمل است بر شرح‌حال اعلام و مشاهير برجستۀ شرق و غرب جهان اسلام صحابه‌شناسى، سیره‌شناسى و شناخت رجال و طبقات راویان احادیث نبوى و مورد توجه بسیارى از سیره‌نویسان و مورخان پس از نویسنده قرار گرفته است.
     
    اعلام مزبور شامل خلفا و ملوك، امرا، سلاطين، وزراء، نقبا، قضات، قرّاء، محدثين، فقها، ادبا، لغويان، نحاة، شعرا، ارباب ملل و نحل و متكلمين و فلاسفه است.
     
    این کتاب که به اعلام اختصاص دارد، با نام‎های مختلفى در میان علما شناخته شده است؛ از جمله آن را «تاريخ النبلاء»، «تاريخ العلماء النبلاء»، «كتاب النبلاء»، «أعيان النبلاء» و «سير النبلاء» نامیده‌اند؛ اما عنوان اصلى کتاب که در نسخه‌های عصر مؤلف موجود است، همان «سير أعلام النبلاء» می‌باشد<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/24236/1/91 ر.ک: مقدمه، ج1، ص91]</ref>.


    تحقیق این اثر توسط جمعی از محققین و تحت اشراف شعیب ارنؤوط صورت گرفته است.
    تحقیق این اثر توسط جمعی از محققین و تحت اشراف شعیب ارنؤوط صورت گرفته است.