ولایت فقیه؛ پیشینه، ادله و راهکارهای اعمال آن: تفاوت میان نسخه‌ها

    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''ولایت فقیه پیشینه، ادله و راهکارهای اعمال آن''' نوشته علی کربلایی پازوکی( متولد 1340ش) است. این اثر در موضوع فقه( ولایت فقیه) به نگارش درآمده است.
    '''ولایت فقیه؛ پیشینه، ادله و راهکارهای اعمال آن'''، نوشته علی کربلایی پازوکی (متولد 1340ش) است. این اثر در موضوع فقه (ولایت فقیه) به نگارش درآمده است.


    این اثر پژوهشی در صدد تحلیل، تبیین و بررسی پیشینه و ادله‌ی عقلی و نقلی ولایت فقیه و محدوده اختیارات و راهکارهای اعمال ولایت فقیه جامع الشرایط به عنوان مهم‌ترین محور حیات سیاسی شیعه در عصر غیبت است. <ref> مقدمه ص 15</ref>
    این اثر پژوهشی درصدد تحلیل، تبیین و بررسی پیشینه و ادله‌ی عقلی و نقلی ولایت فقیه و محدوده اختیارات و راهکارهای اعمال ولایت فقیه جامع الشرایط به‌عنوان مهم‌ترین محور حیات سیاسی شیعه در عصر غیبت است<ref>ر.ک: مقدمه، ص15</ref>.


    در این پژوهش از روش تحقیقی و تحلیلی و درون دینی و برون دینی استفاده شده است؛ بدین بیان که ابتدا مفاهیم اصلی موضوع تحقیق و تحلیل شده و در ادامه از راه‌های عقلی و نقلی به اثبات آنها پرداخته شده است. مهم‌ترین منابع درون دینی قرآن، نهج البلاغه، روایات، سنت و سیره معصومان(ع) است. اما منابع برون دینی عبارت از استدلال‌های عقلی، آرای عقلا، و نظریات متکلمان و دانشمندان اسلامی و علوم سیاسی است. <ref> رک: همان، ص 17</ref>
    در این پژوهش از روش تحقیقی و تحلیلی و درون‌دینی و برون‌دینی استفاده شده است؛ بدین بیان که ابتدا مفاهیم اصلی موضوع، تحقیق و تحلیل شده و در ادامه از راه‌های عقلی و نقلی به اثبات آنها پرداخته شده است. مهم‌ترین منابع درون‌دینی قرآن، نهج البلاغه، روایات، سنت و سیره معصومان(ع) است. اما منابع برون‌دینی عبارت از استدلال‌های عقلی، آرای عقلا و نظریات متکلمان و دانشمندان اسلامی و علوم سیاسی است<ref>رک: همان، ص17</ref>.


    ساختار کتاب در شش بخش تنظیم شده است. بخش نخست به بیان مفهوم و مبادی تصوری ولایت مطلقه فقیه پرداخته است. در بخش دوم از دیدگاههای علمای بزرگ شیعه از ابتدای قرن چهارم هجری تا زمان حاضر در خصوص محدوده اختیارات ولی فقیه جامع الشرائط سخن به میان آمده است. بخش سوم به بررسی ولایت فقیه در آثار امام خمینی(ره) پرداخته و با تحقیق در مورد حکم حکومتی، مساله تغییر، گسست و یا تکامل دایره اختیارات ولی فقیه جامع شرایط را از دیدگاه امام خمینی(ره) مورد بررسی قرار داده است. بررسی ادله عقلی و نقلی ولایت سیاسی فقیه جامع الشرایط در قرآن و روایات مباحث بخش چهارم را تشکیل می‌دهد. در بخش پنجم مساله فقهی یا کلامی بودن ولایت فقیه و آثاری که بر هر کدام از دیدگاهها مترتب می‌شود، به بحث گذاشته شده است. بخش ششم و پایانی کتاب به بررسی اصول قانون اساسی در مورد ولایت فقیه اختصاص یافته است<ref> رک: همان، ص 15- 16</ref>
    ساختار کتاب در شش بخش تنظیم شده است. بخش نخست به بیان مفهوم و مبادی تصوری ولایت مطلقه فقیه پرداخته است. در بخش دوم از دیدگاه‌های علمای بزرگ شیعه از ابتدای قرن چهارم هجری تا زمان حاضر در خصوص محدوده اختیارات ولی فقیه جامع الشرائط سخن به میان آمده است. بخش سوم به بررسی ولایت فقیه در آثار امام خمینی(ره) پرداخته و با تحقیق در مورد حکم حکومتی، مسئله تغییر، گسست و یا تکامل دایره اختیارات ولی فقیه جامع الشرایط را از دیدگاه امام خمینی(ره) مورد بررسی قرار داده است. بررسی ادله عقلی و نقلی ولایت سیاسی فقیه جامع الشرایط در قرآن و روایات، مباحث بخش چهارم را تشکیل می‌دهد. در بخش پنجم، مسئله فقهی یا کلامی بودن ولایت فقیه و آثاری که بر هرکدام از دیدگاه‌ها مترتب می‌شود، به بحث گذاشته شده است. بخش ششم و پایانی کتاب به بررسی اصول قانون اساسی در مورد ولایت فقیه اختصاص یافته است<ref>رک: همان، ص15-16</ref>.


     
    ==پانویس==
    ==پانویس ==
    <references/>
    <references/>


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
     
    مقدمه.
    #مقدمه و متن.


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    خط ۴۵: خط ۴۳:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات مهر 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]  
    [[رده:مقالات بازبینی شده آبان 01]]  
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]