التفسير البنائي للقرآن الكريم: تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (جایگزینی متن - 'ه‎ن' به 'ه‌ن')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    جز (جایگزینی متن - 'ش‎ه' به 'ش‌ه')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    خط ۴۱: خط ۴۱:


    ==گزارش محتوا==
    ==گزارش محتوا==
    بدون شک، مفسران، روش‎ها و شیوه‌های گوناگونی را در قرائت معنی و اسلوب و لفظ قرآن برگزیده‌اند و این تفاوت‎ها گاهی به تفاوت دوره تاریخی و مکان جغرافیایی‌ای برمی‌گردد که مفسر در آن زیست کرده است. ازاین‌رو ممکن است یک مفسر به یک تفسیر جامع و کاملی که بتوان به‌وسیله آن بی‌نیاز از دیگر تفاسیر شد، دست نیابد و نتواند کلام خدا را در معانی دقیقش روشن سازد. این کتاب پنج جلدی، در واقع قرائتی است از سوره‌های قرآن کریم و تمامی سوره‌ها را هم در بر دارد. قصد مؤلف در این اثر، تفسیر هر سوره از قرآن در کلیتش است؛ او خواهان نشان دادن ارتباط ظاهری یا خفی میان آیات و کلمات سوره، مقاطع آن، بیان انسجام لفظی و معنوی و فنی‌ای که باعث شده این تعداد از آیه، یک سوره را تشکیل دهند و... است. اساسا دلیل نام‌گذاری این اثر به تفسیر بنائی نیز همین امر است. واقع امر این است که این شیوه از نگارش بر دیدگاهی که از فن و دلالت باهم در راستای رسم هندسه سوره و ساختمان بنایی آن نشأت گرفته باشد، استوار است. از طریق این ساختمان کلی در سوره است که می‌توان از میان کثرت ترکیبی موارد آن به رؤیت وحدت تشکیل‌دهنده آن رسید و همچنین می‌توان به مفهومی واحد از میان مفاهیم متعدد دست یافت<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/21755/1/5 ر.ک: سخن ناشر، ج1، ص5-6]</ref>.
    بدون شک، مفسران، روش‌ها و شیوه‌های گوناگونی را در قرائت معنی و اسلوب و لفظ قرآن برگزیده‌اند و این تفاوت‎ها گاهی به تفاوت دوره تاریخی و مکان جغرافیایی‌ای برمی‌گردد که مفسر در آن زیست کرده است. ازاین‌رو ممکن است یک مفسر به یک تفسیر جامع و کاملی که بتوان به‌وسیله آن بی‌نیاز از دیگر تفاسیر شد، دست نیابد و نتواند کلام خدا را در معانی دقیقش روشن سازد. این کتاب پنج جلدی، در واقع قرائتی است از سوره‌های قرآن کریم و تمامی سوره‌ها را هم در بر دارد. قصد مؤلف در این اثر، تفسیر هر سوره از قرآن در کلیتش است؛ او خواهان نشان دادن ارتباط ظاهری یا خفی میان آیات و کلمات سوره، مقاطع آن، بیان انسجام لفظی و معنوی و فنی‌ای که باعث شده این تعداد از آیه، یک سوره را تشکیل دهند و... است. اساسا دلیل نام‌گذاری این اثر به تفسیر بنائی نیز همین امر است. واقع امر این است که این شیوه از نگارش بر دیدگاهی که از فن و دلالت باهم در راستای رسم هندسه سوره و ساختمان بنایی آن نشأت گرفته باشد، استوار است. از طریق این ساختمان کلی در سوره است که می‌توان از میان کثرت ترکیبی موارد آن به رؤیت وحدت تشکیل‌دهنده آن رسید و همچنین می‌توان به مفهومی واحد از میان مفاهیم متعدد دست یافت<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/21755/1/5 ر.ک: سخن ناشر، ج1، ص5-6]</ref>.


    نویسنده این کتاب، ظواهر تعبیری و سیاقی متنوعی که در قرآن یافته را به‌کار گرفته تا قاری را به مشاهده هدف قرآنی که همان اقبال به حق و استمساک به صراط مستقیم باشد، برساند و وی را از روش‎های باطل و معوج ناحق بازدارد. از این جهت است که تفسیر بنائی، ترکیبی است از هندسه بنائی و فن و معنی و اراده تبصیر و این مزیت اختصاصی این کتاب است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/21755/1/6 ر.ک: همان، ص6]</ref>.
    نویسنده این کتاب، ظواهر تعبیری و سیاقی متنوعی که در قرآن یافته را به‌کار گرفته تا قاری را به مشاهده هدف قرآنی که همان اقبال به حق و استمساک به صراط مستقیم باشد، برساند و وی را از روش‌های باطل و معوج ناحق بازدارد. از این جهت است که تفسیر بنائی، ترکیبی است از هندسه بنائی و فن و معنی و اراده تبصیر و این مزیت اختصاصی این کتاب است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/21755/1/6 ر.ک: همان، ص6]</ref>.


    این کتاب، یکی از مؤلفات عدیده‌ای است که دکتر [[بستانی، محمود|محمود بستانی]]، درباره قرآن و معارف اسلامی نوشته است. او به جدید بودن و مستحسن بودن این اثر و التزام وی به منابع اصیل اسلامی در نگارش آن گواهی داده است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/21755/1/6 ر.ک: همان]</ref>.
    این کتاب، یکی از مؤلفات عدیده‌ای است که دکتر [[بستانی، محمود|محمود بستانی]]، درباره قرآن و معارف اسلامی نوشته است. او به جدید بودن و مستحسن بودن این اثر و التزام وی به منابع اصیل اسلامی در نگارش آن گواهی داده است<ref>[https://www.noorlib.ir/View/fa/Book/BookView/Image/21755/1/6 ر.ک: همان]</ref>.