علوی گرگانی، سید محمدعلی: تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (جایگزینی متن - 'آیت‎الله' به 'آیت‌الله')
    جز (جایگزینی متن - 'ه‎ها' به 'ه‌ها')
    خط ۷۵: خط ۷۵:


    ==شیوه تدریس==
    ==شیوه تدریس==
    درس معظم‌له از ملاحت گفتار، تتبع اقوال و دقت و بررسى آنها، تحقیق مبسوط در روایات (فقه الحديث) و جمع بین اخبار متعارض و بررسى رجال حدیث برخوردار است. ایشان، با نظر افکندن در کتاب‌هاى متداول و غیر متداول (همانند: [[غنائم الأيام في مسائل الحلال و الحرام|غنائم الأيام میرزاى قمى]]، وسيلة المعاد ملا اسماعیل عقیلى نورى، [[جامع المدارك في شرح المختصر النافع|جامع المدارك آیت‌الله خوانسارى]]) و نقد و بررسى آنها و کاویدن ادله، سرانجام قولى را برگزیده، که گاه این سخن با سخن دیگر فقیهان منطبق بوده و گاه متفرد است. ایشان در خلال درس، به ذکر مطالب مناسب از تاریخ، تفسیر، رجال و مواعظ نیز پرداخته و درسش، آمیزه‌اى از مطالب گران‌قیمت و ارزشمند است، که نتیجه سالیان فراوان مطالعات مختلف و تجربه‎هاى بسیار معظم‌له مى‎‌باشد<ref>ر.ک: همان</ref>.
    درس معظم‌له از ملاحت گفتار، تتبع اقوال و دقت و بررسى آنها، تحقیق مبسوط در روایات (فقه الحديث) و جمع بین اخبار متعارض و بررسى رجال حدیث برخوردار است. ایشان، با نظر افکندن در کتاب‌هاى متداول و غیر متداول (همانند: [[غنائم الأيام في مسائل الحلال و الحرام|غنائم الأيام میرزاى قمى]]، وسيلة المعاد ملا اسماعیل عقیلى نورى، [[جامع المدارك في شرح المختصر النافع|جامع المدارك آیت‌الله خوانسارى]]) و نقد و بررسى آنها و کاویدن ادله، سرانجام قولى را برگزیده، که گاه این سخن با سخن دیگر فقیهان منطبق بوده و گاه متفرد است. ایشان در خلال درس، به ذکر مطالب مناسب از تاریخ، تفسیر، رجال و مواعظ نیز پرداخته و درسش، آمیزه‌اى از مطالب گران‌قیمت و ارزشمند است، که نتیجه سالیان فراوان مطالعات مختلف و تجربه‌هاى بسیار معظم‌له مى‎‌باشد<ref>ر.ک: همان</ref>.


    ==مرجعیت==
    ==مرجعیت==
    معظم‌له، یکى از چهره‎هاى مشهور علم و تقوا و فقاهت در حوزه علمیه قم بوده و در سال 1412ق، فتاواى خویش را در اختیار همگان قرار دادند<ref>ر.ک: همان</ref>.
    معظم‌له، یکى از چهره‌هاى مشهور علم و تقوا و فقاهت در حوزه علمیه قم بوده و در سال 1412ق، فتاواى خویش را در اختیار همگان قرار دادند<ref>ر.ک: همان</ref>.


    ==تألیفات==
    ==تألیفات==
    خط ۱۰۶: خط ۱۰۶:
    # لئالي الأصول (10 جلد از مباحث الفاظ تا پایان استصحاب که سه جلد آن به چاپ رسیده است)؛
    # لئالي الأصول (10 جلد از مباحث الفاظ تا پایان استصحاب که سه جلد آن به چاپ رسیده است)؛
    # زبدة اللئالي (‌تلخیص کتاب فوق)؛
    # زبدة اللئالي (‌تلخیص کتاب فوق)؛
    # القواعد الفقهية (قاعده‎هاى: ضمان، لاضرر، تقیه، عدالت، میسور و أصالة الصحة)؛
    # القواعد الفقهية (قاعده‌هاى: ضمان، لاضرر، تقیه، عدالت، میسور و أصالة الصحة)؛
    # رساله در فروع علم اجمالى؛
    # رساله در فروع علم اجمالى؛
    # رساله در تعادل و تراجیح؛
    # رساله در تعادل و تراجیح؛