اشعری، سعد بن عبدالله: تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (جایگزینی متن - 'براى' به 'برای')
    جز (جایگزینی متن - 'يك' به 'یک')
    خط ۵۰: خط ۵۰:


    ==آثار==
    ==آثار==
    برای سعد بن عبدالله آثار زيادى ([[نجاشی، احمد بن علی|نجاشى]] 36 مورد) شمرده‌اند كه جز يكى دو مورد از آنها به دست ما نرسيده است. نام برخى از اين کتاب‌ها چنين است: الاستطاعه، الرد على الغلاة، کتاب الرحمه، الرد على الغلاة، ناسخ القرآن و منسوخه و محكم و متشابهه، فضل الدعاء و الذكر، مناقب و مثالب رواة الحديث، المزار، فضل قم و الكوفه، فضل ابى‌طالب و عبدالمطلب و ابى النبى، فضل النبى(ص)، فضل العرب، مناقب الشيعه، الضياء در موضوع امامت و رساله‌هايى در ابواب مختلف فقه مانند طهارت، صلاة، صوم، زكات و حج.  
    برای سعد بن عبدالله آثار زيادى ([[نجاشی، احمد بن علی|نجاشى]] 36 مورد) شمرده‌اند كه جز یکى دو مورد از آنها به دست ما نرسيده است. نام برخى از اين کتاب‌ها چنين است: الاستطاعه، الرد على الغلاة، کتاب الرحمه، الرد على الغلاة، ناسخ القرآن و منسوخه و محكم و متشابهه، فضل الدعاء و الذكر، مناقب و مثالب رواة الحديث، المزار، فضل قم و الكوفه، فضل ابى‌طالب و عبدالمطلب و ابى النبى، فضل النبى(ص)، فضل العرب، مناقب الشيعه، الضياء در موضوع امامت و رساله‌هايى در ابواب مختلف فقه مانند طهارت، صلاة، صوم، زكات و حج.  


    دو کتابى كه بخش‌هاى قابل توجهى از آنها به دست ما رسيده است، يكى [[بصائر الدرجات في فضائل آل محمد(ص)|بصائر الدرجات]] تلخيص شده به وسيله حسن بن سليمان عالم قرن هشتم است. ديگر کتاب المقالات و الفرق است كه اثرى در تاريخ فرقه‌هاى شيعه است و برخى آن را فرق الشيعه نام نهاده‌اند. اين کتاب هم به دليل شباهت زيادى كه به فرق الشيعه نوبختى دارد احتمالاً از متن سومی‌برداشت شده است.  
    دو کتابى كه بخش‌هاى قابل توجهى از آنها به دست ما رسيده است، یکى [[بصائر الدرجات في فضائل آل محمد(ص)|بصائر الدرجات]] تلخيص شده به وسيله حسن بن سليمان عالم قرن هشتم است. ديگر کتاب المقالات و الفرق است كه اثرى در تاريخ فرقه‌هاى شيعه است و برخى آن را فرق الشيعه نام نهاده‌اند. اين کتاب هم به دليل شباهت زيادى كه به فرق الشيعه نوبختى دارد احتمالاً از متن سومی‌برداشت شده است.  


    اگر چه آثار ديگر اشعرى موجود نيست، ليكن روايات او در منابع گوناگون روايى شيعه بخصوص در كتب اربعه فراوان است و اخبارى كه در اين چهار کتاب از او نقل شده از هزار متجاوز است. اين روايات سبب شده است سعد بن عبدالله جايگاه ويژه‌اى در تأثير گذارى بر فقه شيعه بلكه عموم انديشه‌هاى اماميه داشته باشد.
    اگر چه آثار ديگر اشعرى موجود نيست، لیکن روايات او در منابع گوناگون روايى شيعه بخصوص در كتب اربعه فراوان است و اخبارى كه در اين چهار کتاب از او نقل شده از هزار متجاوز است. اين روايات سبب شده است سعد بن عبدالله جايگاه ويژه‌اى در تأثير گذارى بر فقه شيعه بلكه عموم انديشه‌هاى اماميه داشته باشد.


    ==وفات==
    ==وفات==