زندگانی حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها؛ ترجمه و تحقیق از جلد ۴۳ بحار الانوار (ترجمۀ روحانی): تفاوت میان نسخه‌ها

خط ۴۵: خط ۴۵:




زندگانى فاطمه زهرا(س)، ترجمه، تحقيق و استدراك بر «تاريخ فاطمه الزهراء» از كتاب بحار الانوار، تأليف دانشمند جليل القدر علّامه محمّد باقر مجلسى رحمه اللَّه است.
'''زندگانى فاطمه زهرا(س)'''، ترجمه، تحقيق و استدراك بر «تاريخ فاطمه الزهراء» از كتاب بحار الانوار، تأليف علّامه محمّد باقر مجلسى رحمه اللَّه است.


مترجم به بررسى فنى و علمى درباره احاديث و روايات جمع‌آورى شده، در [[بحارالانوار|بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار(ع)]] پرداخته و اقداماتى به شرح ذيل درباره اين كتاب انجام داده است:
مترجم به بررسى فنى و علمى درباره احاديث و روايات جمع‌آورى شده، در [[بحارالانوار|بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار(ع)]] پرداخته و اقداماتى به شرح ذيل درباره اين كتاب انجام داده است:


1- جمع‌آورى كليه احاديث مربوط به حضرت فاطمه(ع)از تمامى مجلّدات بحار الانوار.
#جمع‌آورى كليه احاديث مربوط به حضرت فاطمه(ع)از تمامى مجلّدات بحار الانوار.
 
#اعراب‌گذارى احاديث و روايات فراهم آمده، به اين منظور كه همگان بتوانند از آنها به راحتى استفاده كنند.
2 اعراب‌گذارى احاديث و روايات فراهم آمده، به اين منظور كه همگان بتوانند از آنها به راحتى استفاده كنند.
#ترجمه احاديث و روايات به زبان فارسى: در اين قسمت از كار سعى شده تا ترجمه احاديث به صورتى روان و سليس انجام شود تا براى همه فارسى زبانان به راحتى قابل استفاده باشد، و در مورد احاديث مكرّر، از ترجمه مكرّر آنها خوددارى شده است.
 
#افزودن تعليقات تحقيقى در پاورقى به منظور تبيين بيشتر موضوع يا تذكر نكته‌اى مهم و مفيد كه متأسفانه تعداد آنها به دليل محذوراتى كه در پيش بوده، به اندازه لازم نمى‌باشد.
3- ترجمه احاديث و روايات به زبان فارسى: در اين قسمت از كار سعى شده تا ترجمه احاديث به صورتى روان و سليس انجام شود تا براى همه فارسى زبانان به راحتى قابل استفاده باشد، و در مورد احاديث مكرّر، از ترجمه مكرّر آنها خوددارى شده است.
#تخريج آيات كه گاهى در پاورقى صورت گرفته و گاهى در متن ترجمه.
 
#تخريج مصادر و منابع احاديث از كتاب‌هاى شيعى و غير شيعى، كه در پاورقى كتاب انجام گرفته و در اين مرحله رعايت كمال اختصار شده است.
4- افزودن تعليقات تحقيقى در پاورقى به منظور تبيين بيشتر موضوع يا تذكر نكته‌اى مهم و مفيد كه متأسفانه تعداد آنها به دليل محذوراتى كه در پيش بوده، به اندازه لازم نمى‌باشد.
#موضوع‌بندى احاديث در اوايل هر باب كه جهت تكميل استفاده خوانندگان در آخر هر جلد تكرار مى‌شود.
 
*شماره‌گذارى احاديث به صورت مسلسل، تا امكان تهيه فهارس راهنما را در مجلّد آخر كتاب ميسّر سازد.
5- تخريج آيات كه گاهى در پاورقى صورت گرفته و گاهى در متن ترجمه.
 
6- تخريج مصادر و منابع احاديث از كتاب‌هاى شيعى و غير شيعى، كه در پاورقى كتاب انجام گرفته و در اين مرحله رعايت كمال اختصار شده است.
 
7- موضوع‌بندى احاديث در اوايل هر باب كه جهت تكميل استفاده خوانندگان در آخر هر جلد تكرار مى‌شود.
 
8 شماره‌گذارى احاديث به صورت مسلسل، تا امكان تهيه فهارس راهنما را در مجلّد آخر كتاب ميسّر سازد.


==ساختار==
==ساختار==
۴۲۵٬۲۲۵

ویرایش