تاريخ القضاعي المسمی عيون المعارف و فنون أخبار الخلائف: تفاوت میان نسخه‌ها

    جز (جایگزینی متن - 'ه(' به 'ه (')
    جز (جایگزینی متن - ' (ص)' به '(ص)')
    خط ۶۹: خط ۶۹:




    بخش اعظم اين كتاب، به تاريخ‌نگارى زندگانى حضرت پيامبر (ص) اختصاص داده شده است كه در آن، نويسنده، به ذكر احوال ايشان از بدو تولد تا زمان بعثت و اتفاقات مختلفى كه در اين فاصله زمانى به وقوع پيوسته است، مى‌پردازد. بيان احوال شخصى پيامبر بزرگوار اسلام(ص)، تعداد عموها و سرگذشت هر يك از آنها، ذكر همسران ايشان، غزوه‌ها و جنگ‌هاى ايشان با مشركين و تاريخ هر يك از آنها، حجة الوداع، وفات حضرت مصطفى (ص) و نماز بر ايشان كه توسط حضرت على (ع) صورت پذيرفت، بخش‌هاى مختلف اين كتاب را تشكيل مى‌دهند.
    بخش اعظم اين كتاب، به تاريخ‌نگارى زندگانى حضرت پيامبر(ص) اختصاص داده شده است كه در آن، نويسنده، به ذكر احوال ايشان از بدو تولد تا زمان بعثت و اتفاقات مختلفى كه در اين فاصله زمانى به وقوع پيوسته است، مى‌پردازد. بيان احوال شخصى پيامبر بزرگوار اسلام(ص)، تعداد عموها و سرگذشت هر يك از آنها، ذكر همسران ايشان، غزوه‌ها و جنگ‌هاى ايشان با مشركين و تاريخ هر يك از آنها، حجة الوداع، وفات حضرت مصطفى(ص) و نماز بر ايشان كه توسط حضرت على (ع) صورت پذيرفت، بخش‌هاى مختلف اين كتاب را تشكيل مى‌دهند.


    در بخش ديگرى از كتاب، نويسنده، به بيان نقش انگشتر حضرت پيامبر (ص) و نام‌ها و تعداد اسب‌ها، قاطران و شترهاى ايشان پرداخته و اينكه هر يك از آنها به چه نحوى در اختيار حضرت ختمى مرتبت قرار گرفته است.
    در بخش ديگرى از كتاب، نويسنده، به بيان نقش انگشتر حضرت پيامبر(ص) و نام‌ها و تعداد اسب‌ها، قاطران و شترهاى ايشان پرداخته و اينكه هر يك از آنها به چه نحوى در اختيار حضرت ختمى مرتبت قرار گرفته است.


    ذكر تعدادى از معجزات حضرت رسول الله (ص)، از قبيل: سخن گفتن سنگ و شهادت آن به رسالت ايشان، انشقاق ماه، به ناله درآمدن تنه درخت نخل، از جا كنده شدن درخت و آمدن آن به نزد ايشان، در بخش ديگرى از كتاب آمده است.
    ذكر تعدادى از معجزات حضرت رسول الله(ص)، از قبيل: سخن گفتن سنگ و شهادت آن به رسالت ايشان، انشقاق ماه، به ناله درآمدن تنه درخت نخل، از جا كنده شدن درخت و آمدن آن به نزد ايشان، در بخش ديگرى از كتاب آمده است.


    ابن القضاعى، سپس، به اتفاقات بعد از رحلت حضرت پيامبر (ص) اشاره مى‌نمايد و هر يك از خلفايى را كه بعد از ايشان، به قدرت رسيده‌اند، همراه با ذكر مختصرى از حوادث دوران هر يك از آنها به رشته تحرير درمى‌آورد كه از آن جمله، در مورد حضرت امير المؤمنين، امام على بن ابى طالب(ع)، اين‌گونه مى‌نويسد:
    ابن القضاعى، سپس، به اتفاقات بعد از رحلت حضرت پيامبر(ص) اشاره مى‌نمايد و هر يك از خلفايى را كه بعد از ايشان، به قدرت رسيده‌اند، همراه با ذكر مختصرى از حوادث دوران هر يك از آنها به رشته تحرير درمى‌آورد كه از آن جمله، در مورد حضرت امير المؤمنين، امام على بن ابى طالب(ع)، اين‌گونه مى‌نويسد:


    نام ايشان، ابوالحسن على بن ابى طالب بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف است. وى، اولين خليفه‌اى بود كه از پدر و مادرى هاشمى‌نسب، به خلافت رسيد، چرا كه مادر ايشان، جناب فاطمه بنت اسد بن هاشم بوده است.
    نام ايشان، ابوالحسن على بن ابى طالب بن عبدالمطلب بن هاشم بن عبدمناف است. وى، اولين خليفه‌اى بود كه از پدر و مادرى هاشمى‌نسب، به خلافت رسيد، چرا كه مادر ايشان، جناب فاطمه بنت اسد بن هاشم بوده است.