آیت‌الله طالقانی و تفسیر پرتوی از قرآن: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR55315J1.jpg | عنوان = آیت‌الله طالقانی و تفسیر پرتوی از قرآن | عنوان‌های دیگر = پرتوی از قرآن. برگزیده | پدیدآورندگان | پدیدآوران = جعفری، محمدمهدی (نويسنده) طالقانی، محمود (نويسنده) ثقفیان، اکبر ( زير نظر) او...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - ' ]]' به ']]')
     
    (۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۶: خط ۶:
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[جعفری، محمدمهدی]] (نويسنده)
    [[جعفری، محمدمهدی]] (نويسنده)
    [[طالقانی، محمود ]] (نويسنده)
    [[طالقانی، محمود]] (نويسنده)
    [[ثقفیان، اکبر ]] ( زير نظر)
    [[ثقفیان، اکبر]] (زير نظر)
    [[اوجبی، علی]] ( زير نظر)
    [[اوجبی، علی]] (زير نظر)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''آیت‌الله طالقانی و تفسیر پرتوی از قرآن'''، از آثار پژوهشگر و نویسنده معاصر، [[سید محمدمهدى جعفرى]] (متولد 1318ش)، است که اهداف، روش‌ها و درون‌مایه‌های تفسیر ترتیبی و ناتمام [[پرتوی از قرآن]]، از آثار نویسنده و سخنور مشهور و مفسر قرآن و نهج‌ البلاغه، [[آیت‌الله سید محمود طالقانی]] (1289-1358ش) را معرفی می‌کند. نویسنده نمونه‌های فراوانی از مطالب این تفسیر 6 جلدی را به‌صورت نقل قول مستقیم آورده است.
    '''آیت‌الله طالقانی و تفسیر پرتوی از قرآن'''، از آثار پژوهشگر و نویسنده معاصر، [[جعفری، سید محمدمهدی|سید محمدمهدى جعفرى]] (متولد 1318ش)، است که اهداف، روش‌ها و درون‌مایه‌های تفسیر ترتیبی و ناتمام [[پرتوی از قرآن]]، از آثار نویسنده و سخنور مشهور و مفسر قرآن و نهج‌ البلاغه، [[طالقانی، سید محمود|آیت‌الله سید محمود طالقانی]] (1289-1358ش) را معرفی می‌کند. نویسنده نمونه‌های فراوانی از مطالب این تفسیر 6 جلدی را به‌صورت نقل قول مستقیم آورده است.


    ==هدف و روش==
    ==هدف و روش==
    خط ۴۰: خط ۴۰:


    ==نمونه مباحث==
    ==نمونه مباحث==
    * آیات قرآن... هریک به‌تنهایی گویای حقیقتی مستقلّ و نشان از یک حقیقت جداگانه است، اما همه این حقیقت‌ها با یکدیگر در ارتباط هستند و در مجموع، یک نظام از حقیقت یا یک حقیقت نظام‌دار را تشکیل می‌دهند و باید در فهم آیات نیز این نظام و پیوند اجزای آن با یکدیگر را در نظر گرفت. [[آیت‌الله طالقانی]] درباره این ارتباط در پایان تفسیر سوره علق می‌نویسد:... در نظر و ذهن ابتدایی و ناآگاه، شاید آیات این سوره با مطالب گوناگون و فواصل کوتاهش مانند اشعار پراکنده و نامأنوس و غیر مرتبط بنماید، ولی با نظر عمیق و ذهن هشیار، متضمن حقایقی عالی و منزّه از تخیّلات شاعرانه و دارای ترکیب و آهنگ مرتبط و موزون است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص57</ref>.
    * آیات قرآن... هریک به‌تنهایی گویای حقیقتی مستقلّ و نشان از یک حقیقت جداگانه است، اما همه این حقیقت‌ها با یکدیگر در ارتباط هستند و در مجموع، یک نظام از حقیقت یا یک حقیقت نظام‌دار را تشکیل می‌دهند و باید در فهم آیات نیز این نظام و پیوند اجزای آن با یکدیگر را در نظر گرفت. [[طالقانی، سید محمود|آیت‌الله طالقانی]] درباره این ارتباط در پایان تفسیر سوره علق می‌نویسد:... در نظر و ذهن ابتدایی و ناآگاه، شاید آیات این سوره با مطالب گوناگون و فواصل کوتاهش مانند اشعار پراکنده و نامأنوس و غیر مرتبط بنماید، ولی با نظر عمیق و ذهن هشیار، متضمن حقایقی عالی و منزّه از تخیّلات شاعرانه و دارای ترکیب و آهنگ مرتبط و موزون است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص57</ref>.
    * [[آیت‌الله طالقانی]] تفسیر یا پرده‌برداری از روی حقایق قرآنی را که مفسّران از آغاز تاکنون انجام داده‌اند، محدود به فکر و معلومات مفسّرین می‌داند و معتقد است که قرآن برای هدایت و بهره‌ی همه‌ی مردم در همه زمان‌ها تا روز قیامت می‌باشد؛ ازاین‌روی خود آنچه را نگاشته، «پرتوی از قرآن» نامیده است<ref>ر.ک: همان، ص67</ref>.
    * [[طالقانی، سید محمود|آیت‌الله طالقانی]] تفسیر یا پرده‌برداری از روی حقایق قرآنی را که مفسّران از آغاز تاکنون انجام داده‌اند، محدود به فکر و معلومات مفسّرین می‌داند و معتقد است که قرآن برای هدایت و بهره‌ی همه‌ی مردم در همه زمان‌ها تا روز قیامت می‌باشد؛ ازاین‌روی خود آنچه را نگاشته، «پرتوی از قرآن» نامیده است<ref>ر.ک: همان، ص67</ref>.
    * این سنت الهی است که رهبری الهی و اصلاحی خلق باید از میان آزمایش‌ها و متن زندگی سربرآورد و گزیده شود<ref>ر.ک: همان، ص205-206</ref>.
    * این سنت الهی است که رهبری الهی و اصلاحی خلق باید از میان آزمایش‌ها و متن زندگی سربرآورد و گزیده شود<ref>ر.ک: همان، ص205-206</ref>.
    * [[سید محمدمهدى جعفرى]]، [[پرتوی از قرآن]] را کتابی درسی شمرده که قرآن را «کتاب راهنمای عمل» برای هر مسلمان و حتی در برخی موارد غیر مسلمان معرفی کرده است<ref>ر.ک: همان، ص209</ref>.
    * [[جعفری، سید محمدمهدی|سید محمدمهدى جعفرى]]، [[پرتوی از قرآن]] را کتابی درسی شمرده که قرآن را «کتاب راهنمای عمل» برای هر مسلمان و حتی در برخی موارد غیر مسلمان معرفی کرده است<ref>ر.ک: همان، ص209</ref>.


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    خط ۶۰: خط ۶۰:
    [[رده:قرن 14 متون تفاسیر]]
    [[رده:قرن 14 متون تفاسیر]]


    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 فروردین 1403]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ فروردین 1403 توسط محمد خردمند]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ فروردین 1403 توسط محمد خردمند]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ فروردین 1403 توسط محسن عزیزی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ فروردین 1403 توسط محسن عزیزی]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۸ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۳۷

    آیت‌الله طالقانی و تفسیر پرتوی از قرآن
    آیت‌الله طالقانی و تفسیر پرتوی از قرآن
    پدیدآورانجعفری، محمدمهدی (نويسنده)

    طالقانی، محمود (نويسنده) ثقفیان، اکبر (زير نظر)

    اوجبی، علی (زير نظر)
    عنوان‌های دیگرپرتوی از قرآن. برگزیده
    ناشراحرار
    مکان نشرایران - تبریز
    سال نشر1389ش
    چاپ2
    شابک978-600-5505-56-6
    موضوعطالقانی، محمود، 1286 - 1358 - سرگذشت نامه - طالقانی، محمود، 1286 - 1358. پرتوی از قرآن - نقد و تفسیر - تفاسیر شیعه - قرن 14
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ط2 پ4013 98 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    آیت‌الله طالقانی و تفسیر پرتوی از قرآن، از آثار پژوهشگر و نویسنده معاصر، سید محمدمهدى جعفرى (متولد 1318ش)، است که اهداف، روش‌ها و درون‌مایه‌های تفسیر ترتیبی و ناتمام پرتوی از قرآن، از آثار نویسنده و سخنور مشهور و مفسر قرآن و نهج‌ البلاغه، آیت‌الله سید محمود طالقانی (1289-1358ش) را معرفی می‌کند. نویسنده نمونه‌های فراوانی از مطالب این تفسیر 6 جلدی را به‌صورت نقل قول مستقیم آورده است.

    هدف و روش

    • اثر حاضر سی‌ویکمین جلد از مجموعه 40 جلدی «ایرانیان و قرآن کریم» است و مخاطبانش نسل جوان و قرآن‌پژوه هستند[۱].

    ساختار و محتوا

    این اثر، در 4 بخش به‌ترتیب ذیل سامان یافته است:

    1. شرح ‌حال و آثار مفسّر؛
    2. روش تفسیر پرتوی از قرآن؛
    3. پرتوی از قرآن؛
    4. گزارشی از مهم‌ترین مباحث تفسیری پرتوی از قرآن (18 محور).

    نمونه مباحث

    • آیات قرآن... هریک به‌تنهایی گویای حقیقتی مستقلّ و نشان از یک حقیقت جداگانه است، اما همه این حقیقت‌ها با یکدیگر در ارتباط هستند و در مجموع، یک نظام از حقیقت یا یک حقیقت نظام‌دار را تشکیل می‌دهند و باید در فهم آیات نیز این نظام و پیوند اجزای آن با یکدیگر را در نظر گرفت. آیت‌الله طالقانی درباره این ارتباط در پایان تفسیر سوره علق می‌نویسد:... در نظر و ذهن ابتدایی و ناآگاه، شاید آیات این سوره با مطالب گوناگون و فواصل کوتاهش مانند اشعار پراکنده و نامأنوس و غیر مرتبط بنماید، ولی با نظر عمیق و ذهن هشیار، متضمن حقایقی عالی و منزّه از تخیّلات شاعرانه و دارای ترکیب و آهنگ مرتبط و موزون است[۲].
    • آیت‌الله طالقانی تفسیر یا پرده‌برداری از روی حقایق قرآنی را که مفسّران از آغاز تاکنون انجام داده‌اند، محدود به فکر و معلومات مفسّرین می‌داند و معتقد است که قرآن برای هدایت و بهره‌ی همه‌ی مردم در همه زمان‌ها تا روز قیامت می‌باشد؛ ازاین‌روی خود آنچه را نگاشته، «پرتوی از قرآن» نامیده است[۳].
    • این سنت الهی است که رهبری الهی و اصلاحی خلق باید از میان آزمایش‌ها و متن زندگی سربرآورد و گزیده شود[۴].
    • سید محمدمهدى جعفرى، پرتوی از قرآن را کتابی درسی شمرده که قرآن را «کتاب راهنمای عمل» برای هر مسلمان و حتی در برخی موارد غیر مسلمان معرفی کرده است[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه ناشر، صفحه ‌شش
    2. ر.ک: متن کتاب، ص57
    3. ر.ک: همان، ص67
    4. ر.ک: همان، ص205-206
    5. ر.ک: همان، ص209

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها