کربلا (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (جایگزینی متن - 'تاریخ نگاری' به 'تاریخنگاری') |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (Hbaghizadeh صفحهٔ کربلا (ابهام زدایی) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به کربلا (ابهامزدایی) منتقل کرد) |
(بدون تفاوت)
|
نسخهٔ کنونی تا ۱۷ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۳۳
کربلا ممکن است عنوان برای کتابهای ذیل باشد:
- غمنامه کربلا ترجمه فارسى محمد محمدى اشتهاردى، از كتاب لهوف سيد بن طاووس است. اين ترجمه اگرچه به لحاظ ترجمه الفاظ و عبارات از دقت قابل قبولى برخوردار است؛ اما با ادبيات عصر حاضر همخوانى نداشته، و نيازمند اصلاح و بازبينى است.
- اسیران و جانبازان کربلا (بهضمیمه زنان نقشآفرین در نهضت عاشورا) اثر محمد مظفری و سعید جمشیدی، پژوهشی است پیرامون زندگانی اسیران و مجروحان کربلا، بهویژه افرادی که درباره آنها تحقیقی انجام نشده است. این کتاب به زبان فارسی و در دوران معاصر نوشته شده است.
- پژوهشی پیرامون شهدای کربلا به کوشش تنى چند از پژوهشگران گروه تاریخ مرکز تحقیقات اسلامى و با هدف اطلاعرسانى دقیق، کامل و آسان درباره شهداى کربلا فراهم آمده است. امتیاز این اثر نسبت به آثار مشابه، جامعیت آن است؛ زیرا در این مجموعه، درباره همه کسانى که در منابع قدیم و جدید از آنها بهعنوان «شهید کربلا» یاد شده، پژوهش گسترده و کاملى انجام یافته است و اطلاعات لازم و مفید و مستندى در اختیار خوانندگان محترم قرار میدهد.
- المقتل الحسيني المأثور عرض روايي لأحداث كربلا علی لسان المعصومين(ع) اثر شیخ محمدجواد طبسی، کتابی است پیرامون واقعه کربلا و مقتل امام حسین(ع) از زبان معصومین(ع) و نیز درباره سیره آن بزرگواران در قبال مصیبت آن مظلوم که به زبان عربی و در دوران معاصر نوشته شده است.
- ترجمه نفس المهموم؛ در کربلا چه گذشت ترجمه فارسی کتاب «نفس المهموم في مصيبة سيدنا الحسين المظلوم(ع)» اثر شیخ عباس قمی میباشد که بهصورت سلیس و روان، به قلم آیتالله شیخ محمدباقر کمرهای، در سال 1379ق، به فارسی ترجمه شده است.
- كربلاء في الأرشيف العثماني تألیف دیلك قایا به زبان عربی در رابطه با تاریخنگاری كربلا در عهد عثمانی در طول سالهای 1843 الی 1872م است. این اثر به جهت بررسی كتب و منابع آرشیوی كه مورد بررسی قرار داده است، حائز اهمیت است.
- الحسين عليهالسلام و بطلة كربلاء تألیف محمدجواد مغنیه، از جمله آثار عربی پیرامون واقعه کربلاست. «مع بطلة كربلا» (با شیرزن کربلا) عنوان کتابی است که در بخش دوم آمده است. در انتهای کتاب دوازده مقاله کوتاه ارائه شده که یکی از آنها به قلم محمدجواد مغنیه است. کتاب با تحقیق و پاورقی سامی غریری (غراوی) منتشر شده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |