حیاة محمد: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR15006J1.jpg | عنوان = حیاة محمد | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = هیکل، محمد حسین (نويسنده) حصینی موسوی، عبدالرحیم (محقق) اسلامی، ابو الفضل ( مصحح) یوسفی غروی، محمدهادی ( مصحح) حکیم، منذر ( مص...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - 'اهل بیت' به 'اهل‌بیت')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
     
    (۹ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۶: خط ۶:
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[هیکل، محمد حسین]] (نويسنده)
    [[هیکل، محمد حسین]] (نويسنده)
    [[حصینی موسوی، عبدالرحیم ]] (محقق)
    [[حصینی موسوی، سید عبدالرحیم]] (محقق)
    [[اسلامی، ابو الفضل ]] ( مصحح)
    [[اسلامی، ابوالفضل]] (مصحح)
    [[یوسفی غروی، محمدهادی ]] ( مصحح)
    [[یوسفی غروی، محمدهادی]] (مصحح)
    [[حکیم، منذر ]] ( مصحح)
    [[حکیم، منذر]] (مصحح)
    [[مجمع جهانی اهل بیت علیهم السلام. معاونت فرهنگی. گروه تالیف و تحقیق]] ( محقق)
    [[مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام. معاونت فرهنگی. گروه تالیف و تحقیق]] (محقق)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = عربی
    | زبان = عربی
    | کد کنگره =  ‎‏/‎‏ﻫ‎‏9‎‏ح‎‏9‎‏ ‎‏1386 22/9 BP  
    | کد کنگره =  ‎‏/‎‏ﻫ‎‏9‎‏ح‎‏9‎‏ ‎‏1386 22/9 BP  
    | موضوع =محمد (ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. -- سرگذشتنامه
    | موضوع =محمد(ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. -- سرگذشتنامه
    |ناشر  
    |ناشر  
    | ناشر = المجمع العالمي لاهل البيت (عليهم السلام)
    | ناشر = المجمع العالمي لاهل البيت (عليهم‌السلام)
    | مکان نشر = ایران - قم
    | مکان نشر = ایران - قم
    | سال نشر = 1428ق
    | سال نشر = 1428ق
    خط ۲۹: خط ۲۹:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''حياة محمد'''، اثر محمد حسین هیکل، کتابی است در بررسی و تبیین علمی زندگی حضرت محمد(ص) که با تعلیق و تحقیق مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، منتشر شده است.
    '''حياة محمد'''، اثر [[هیکل، محمد حسین|محمد حسین هیکل]]، کتابی است در بررسی و تبیین علمی زندگی حضرت محمد(ص) که با تعلیق و تحقیق مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، منتشر شده است.


    در این کتاب، مؤلف تلاش می‌کند با قلم ادبی خود، جنبه‌های مختلف تاریخ و سیره پیامبر(ص) را با توجه به منابع سنی بررسی و به خوانندگان عرضه نماید، ولی متاسفانه دچار لغزش و انحراف در برداشت از روش تاریخ‌نگاری در جهات اعتقادی، تاریخی، حدیثی و سیاسی و اجتماعی شده است. ازاین‌رو محققین مجمع جهانی اهل‏بیت(ع) با هدف تعامل با نویسندگان غیر شیعی، تلاش فراوان کرده‌اند ضمن ارج نهادن به نکات مثبت کتاب، اشتباهات و لغزش‌های نویسنده را نیز گوشزد و یادآور شوند<ref>ر.ک: بی‌نام</ref>.
    در این کتاب، مؤلف تلاش می‌کند با قلم ادبی خود، جنبه‌های مختلف تاریخ و سیره پیامبر(ص) را با توجه به منابع سنی بررسی و به خوانندگان عرضه نماید، ولی متأسفانه دچار لغزش و انحراف در برداشت از روش تاریخ‌نگاری در جهات اعتقادی، تاریخی، حدیثی و سیاسی و اجتماعی شده است. ازاین‌رو محققین مجمع جهانی اهل‏‌بیت(ع) با هدف تعامل با نویسندگان غیر شیعی، تلاش فراوان کرده‌اند ضمن ارج نهادن به نکات مثبت کتاب، اشتباهات و لغزش‌های نویسنده را نیز گوشزد و یادآور شوند<ref>ر.ک: بی‌نام</ref>.


    مهم‌ترین مطالب کتاب که در سی‌ویک فصل تألیف و تحقیق شده است، عبارتند از: محمد حسین هیکل و روش او در نگارش تاریخ و بیان اشکالات او؛ مکه، کعبه و قریش؛ محمد(ص) از ولادت تا ازدواج و مبعث؛ داستان غرانیق؛ داستان شعب ابی‌طالب و معراج؛ بیعت عقبه اول و دوم و هجرت پیغمبر(ص) به یثرب؛ سرایا و غزوات بدر، احد و...؛ همسران پیامبر(ص)؛ فتح مکه و جنگ تبوک و مرگ ابراهیم<ref>ر.ک: همان</ref>.
    مهم‌ترین مطالب کتاب که در سی‌ویک فصل تألیف و تحقیق شده است، عبارتند از: محمد حسین هیکل و روش او در نگارش تاریخ و بیان اشکالات او؛ مکه، کعبه و قریش؛ محمد(ص) از ولادت تا ازدواج و مبعث؛ داستان غرانیق؛ داستان شعب ابی‌طالب و معراج؛ بیعت عقبه اول و دوم و هجرت پیغمبر(ص) به یثرب؛ سرایا و غزوات بدر، احد و...؛ همسران پیامبر(ص)؛ فتح مکه و جنگ تبوک و مرگ ابراهیم<ref>ر.ک: همان</ref>.


    از جمله ویژگی‌های کتاب آن است که نویسنده علاوه بر منابع سیره و تاریخ که منبع عمده در نگارش زندگانی پیامبر(ص) است، از دو منبع دیگر نیز استفاده کرده است: قرآن کریم و کتب مستشرقان که در نقد آنها، واقعاً استادی به خرج داده و اندیشه و فرضیات مستشرقان را مورد نقد قرار می‌دهد. وی درباره منبع اول می‌گوید: «بر من روشن شد که صادق‌ترین مرجع برای سیره رسول اعظم، «قرآن کریم» است»<ref>ر.ک: ثقفی، سید محمد، ص275</ref> و ازاین‌جهت که دکتر هیکل از قرآن کریم به‌عنوان منبع تاریخ، در آیات مربوط به زندگانی محمد استفاده می‌کند، نقطه‌ای مثبت و امتیازی در تحریر تاریخ حیات پیامبر است<ref>ر.ک: همان، ص276</ref>.
    از جمله ویژگی‌های کتاب آن است که نویسنده علاوه بر منابع سیره و تاریخ که منبع عمده در نگارش زندگانی پیامبر(ص) است، از دو منبع دیگر نیز استفاده کرده است: قرآن کریم و کتب مستشرقان که در نقد آنها، واقعاً استادی به خرج داده و اندیشه و فرضیات مستشرقان را مورد نقد قرار می‌دهد. وی درباره منبع اول می‌گوید: «بر من روشن شد که صادق‌ترین مرجع برای سیره رسول اعظم، «قرآن کریم» است»<ref>ر.ک: ثقفی، سید محمد، ص275</ref> و ازاین‌جهت که دکتر [[هیکل، محمد حسین|هیکل]] از قرآن کریم به‌عنوان منبع تاریخ، در آیات مربوط به زندگانی محمد استفاده می‌کند، نقطه‌ای مثبت و امتیازی در تحریر تاریخ حیات پیامبر است<ref>ر.ک: همان، ص276</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۴۱: خط ۴۱:


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    # ثقفی، سید محمد، «مقایسه کتاب حیات محمد(ص) اثر حسین هیکل با کتاب «فروغ ابدیت» اثر آیت‌الله‌العظمی سبحانی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، بررسی اندیشه‌های علمی آیت‌الله‌العظمی جعفر سبحانی (مدظله‌العالی)، دوره 1، ص1397، به آدرس:
    #[[:noormags:1915574| ثقفی، سید محمد، «مقایسه کتاب حیات محمد(ص) اثر حسین هیکل با کتاب «فروغ ابدیت» اثر آیت‌الله‌العظمی سبحانی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، بررسی اندیشه‌های علمی آیت‌الله‌العظمی جعفر سبحانی (مدظله‌العالی)، دوره 1، ص1397]].
    https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1915574/
    # [https://fa.abna24.com/story/390568 بی‌نام، «معرفی کتاب "حیاة محمد(ص)" به قلم محمد حسین هیکل»، خبرگزاری اهل‌بیت(ع)، کد خبر: 390568، چهارشنبه 25 بهمن 1391]
    # بی‌نام، «معرفی کتاب "حیاة محمد(ص)" به قلم محمد حسین هیکل»، خبرگزاری اهل‌بیت(ع)، کد خبر: 390568، چهارشنبه 25 بهمن 1391، به آدرس:
     
    https://fa.abna24.com/story/390568




    خط ۵۵: خط ۵۴:
    [[رده:سرگذشت‌‌نامه‌های فردی]]
    [[رده:سرگذشت‌‌نامه‌های فردی]]


    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 دی 1402]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ آذر 1402 توسط عباس مکرمی]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ آذر 1402 توسط عباس مکرمی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ آذر 1402 توسط محسن عزیزی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ آذر 1402 توسط محسن عزیزی]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۵۹

    حیاة محمد
    حیاة محمد
    پدیدآورانهیکل، محمد حسین (نويسنده)

    حصینی موسوی، سید عبدالرحیم (محقق) اسلامی، ابوالفضل (مصحح) یوسفی غروی، محمدهادی (مصحح) حکیم، منذر (مصحح)

    مجمع جهانی اهل‌بیت علیهم‌السلام. معاونت فرهنگی. گروه تالیف و تحقیق (محقق)
    ناشرالمجمع العالمي لاهل البيت (عليهم‌السلام)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1428ق
    چاپ1
    شابک978-964-529-252-0
    موضوعمحمد(ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. -- سرگذشتنامه
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ﻫ‎‏9‎‏ح‎‏9‎‏ ‎‏1386 22/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    حياة محمد، اثر محمد حسین هیکل، کتابی است در بررسی و تبیین علمی زندگی حضرت محمد(ص) که با تعلیق و تحقیق مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)، منتشر شده است.

    در این کتاب، مؤلف تلاش می‌کند با قلم ادبی خود، جنبه‌های مختلف تاریخ و سیره پیامبر(ص) را با توجه به منابع سنی بررسی و به خوانندگان عرضه نماید، ولی متأسفانه دچار لغزش و انحراف در برداشت از روش تاریخ‌نگاری در جهات اعتقادی، تاریخی، حدیثی و سیاسی و اجتماعی شده است. ازاین‌رو محققین مجمع جهانی اهل‏‌بیت(ع) با هدف تعامل با نویسندگان غیر شیعی، تلاش فراوان کرده‌اند ضمن ارج نهادن به نکات مثبت کتاب، اشتباهات و لغزش‌های نویسنده را نیز گوشزد و یادآور شوند[۱].

    مهم‌ترین مطالب کتاب که در سی‌ویک فصل تألیف و تحقیق شده است، عبارتند از: محمد حسین هیکل و روش او در نگارش تاریخ و بیان اشکالات او؛ مکه، کعبه و قریش؛ محمد(ص) از ولادت تا ازدواج و مبعث؛ داستان غرانیق؛ داستان شعب ابی‌طالب و معراج؛ بیعت عقبه اول و دوم و هجرت پیغمبر(ص) به یثرب؛ سرایا و غزوات بدر، احد و...؛ همسران پیامبر(ص)؛ فتح مکه و جنگ تبوک و مرگ ابراهیم[۲].

    از جمله ویژگی‌های کتاب آن است که نویسنده علاوه بر منابع سیره و تاریخ که منبع عمده در نگارش زندگانی پیامبر(ص) است، از دو منبع دیگر نیز استفاده کرده است: قرآن کریم و کتب مستشرقان که در نقد آنها، واقعاً استادی به خرج داده و اندیشه و فرضیات مستشرقان را مورد نقد قرار می‌دهد. وی درباره منبع اول می‌گوید: «بر من روشن شد که صادق‌ترین مرجع برای سیره رسول اعظم، «قرآن کریم» است»[۳] و ازاین‌جهت که دکتر هیکل از قرآن کریم به‌عنوان منبع تاریخ، در آیات مربوط به زندگانی محمد استفاده می‌کند، نقطه‌ای مثبت و امتیازی در تحریر تاریخ حیات پیامبر است[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: بی‌نام
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: ثقفی، سید محمد، ص275
    4. ر.ک: همان، ص276

    منابع مقاله

    1. ثقفی، سید محمد، «مقایسه کتاب حیات محمد(ص) اثر حسین هیکل با کتاب «فروغ ابدیت» اثر آیت‌الله‌العظمی سبحانی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، بررسی اندیشه‌های علمی آیت‌الله‌العظمی جعفر سبحانی (مدظله‌العالی)، دوره 1، ص1397.
    2. بی‌نام، «معرفی کتاب "حیاة محمد(ص)" به قلم محمد حسین هیکل»، خبرگزاری اهل‌بیت(ع)، کد خبر: 390568، چهارشنبه 25 بهمن 1391


    وابسته‌ها