اديان آسيا: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - 'رده:ادیان، اسطوره شناسی، خردگرایی' به 'رده:ادیان، اسطوره‌شناسی، خردگرایی')
     
    (۸ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۹: خط ۹:
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    | کد کنگره =   ‎‏/‎‏ﻫ‎‏2‎‏الف‎‏4 1032 ‏BL‎‏  
    | کد کنگره = ‎‏/‎‏ﻫ‎‏2‎‏الف‎‏4 1032 ‏BL‎‏  
    | موضوع =آسیا - ادیان - ادیان
    | موضوع =آسیا - ادیان - ادیان
    |ناشر  
    |ناشر  
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    ''' ادیان آسیا''' ویراسته [[هاردی، فریدهلم|فریدهلم هاردی]] با ترجمه [[گواهی، عبدالرحیم|عبدالرحیم گواهی]]، همان‌طور که از نام کتاب پیداست، مهم‌ترین دین‌ها و مکتب‌های فلسفی را که از آسیا به‌ویژه قسمت شرقی آن برخاسته‌اند، بررسی می‌کند. نوشتار در واقع مجموعه‌ای است از مقالات نویسندگان گوناگون که هر کدام دین یا موضوع‌هایی خاص را در ادیان شرقی از نظر گذرانده‌اند.


    به لحاظ ساختار، کتاب مشتمل بر مقدمه‌ای از ویرستار و دوازده مقاله است. مقدمه کتاب به بررسی و تبیین ساختار مهم‌ترین مکتب‌های دینی و فلسفی آسیا اختصاص دارد. در نخستین مقاله، جنبه‌های فلسفی و دینی دائوییسم بررسی می‌شود. دومین مقاله کتاب که به تقریب مفصل است، به بیان کلیاتی درباره تاریخ و تبیین برخی مفاهیم اعتقادی زرتشتی اختصاص دارد. نویسنده مقاله، ابتدا نظری به پارسیان هند انداخته و در ادامه، با اشاره به مهاجرت آریاییان، برخی عقاید آن‌ها را بررسی می‌کند. تحقیق درباره زندگی زرتشت و وضعیت دینی زرتشتی در دوره‌های هخامنشیان تا ساسانیان و تبیین برخی آموزه‌های زرتشت و گاهان از جمله بحث ثنویت و خدایان متعدد، مطالب برجسته آن را تشکیل می‌دهد. پژوهشگر سپس برخی مکتب‌های فلسفی زرتشتی را از جمله زروانیسم از نظر گذرانده است. مباحث انجامین به مهاجرت زرتشتیان با ظهور اسلام به هند و وضعیت آن‌ها به‌ویژه پارسیان هند اختصاص دارد. در دیگر مقاله‌های کتاب، دین هندویی و مکاتب آن و جریانات مختلف بودایی و وضعیت دین بودا در کشورهای آسیایی همچون چین، ژاپن، تبت و مغولستان بررسی شده است.<ref> شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص88</ref>.


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    خط ۳۷: خط ۳۹:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:ادیان. اسطوره شناسی. خردگرایی]]
    [[رده:ادیان، اسطوره‌شناسی، خردگرایی]]
    [[رده:تاریخ و اصول ادیان]]
    [[رده:تاریخ و اصول ادیان]]
    [[رده:آسیائی . شرقی]]
    [[رده:آسیائی. شرقی]]
    [[رده:عمومی]]
    [[رده:عمومی]]
     
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مرداد 1402]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات ناقص]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۳ ژانویهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۲۰:۵۰

    اديان آسيا
    اديان آسيا
    پدیدآورانهاردی، فریدهلم (نويسنده) گواهی، عبدالرحیم (مترجم)
    عنوان‌های دیگردینهای تائویی، مزدایی (زرتشتی)، هندویی، سیک و جاینی
    ناشردفتر نشر فرهنگ اسلامی
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1385ش
    چاپ3
    شابک964-430-277-x
    موضوعآسیا - ادیان - ادیان
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ﻫ‎‏2‎‏الف‎‏4 1032 ‏BL‎‏

    ادیان آسیا ویراسته فریدهلم هاردی با ترجمه عبدالرحیم گواهی، همان‌طور که از نام کتاب پیداست، مهم‌ترین دین‌ها و مکتب‌های فلسفی را که از آسیا به‌ویژه قسمت شرقی آن برخاسته‌اند، بررسی می‌کند. نوشتار در واقع مجموعه‌ای است از مقالات نویسندگان گوناگون که هر کدام دین یا موضوع‌هایی خاص را در ادیان شرقی از نظر گذرانده‌اند.

    به لحاظ ساختار، کتاب مشتمل بر مقدمه‌ای از ویرستار و دوازده مقاله است. مقدمه کتاب به بررسی و تبیین ساختار مهم‌ترین مکتب‌های دینی و فلسفی آسیا اختصاص دارد. در نخستین مقاله، جنبه‌های فلسفی و دینی دائوییسم بررسی می‌شود. دومین مقاله کتاب که به تقریب مفصل است، به بیان کلیاتی درباره تاریخ و تبیین برخی مفاهیم اعتقادی زرتشتی اختصاص دارد. نویسنده مقاله، ابتدا نظری به پارسیان هند انداخته و در ادامه، با اشاره به مهاجرت آریاییان، برخی عقاید آن‌ها را بررسی می‌کند. تحقیق درباره زندگی زرتشت و وضعیت دینی زرتشتی در دوره‌های هخامنشیان تا ساسانیان و تبیین برخی آموزه‌های زرتشت و گاهان از جمله بحث ثنویت و خدایان متعدد، مطالب برجسته آن را تشکیل می‌دهد. پژوهشگر سپس برخی مکتب‌های فلسفی زرتشتی را از جمله زروانیسم از نظر گذرانده است. مباحث انجامین به مهاجرت زرتشتیان با ظهور اسلام به هند و وضعیت آن‌ها به‌ویژه پارسیان هند اختصاص دارد. در دیگر مقاله‌های کتاب، دین هندویی و مکاتب آن و جریانات مختلف بودایی و وضعیت دین بودا در کشورهای آسیایی همچون چین، ژاپن، تبت و مغولستان بررسی شده است.[۱].

    پانویس

    1. شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، ص88

    منابع مقاله

    شرفایی، محسن؛ اکبری چناری، علی، کتاب‌شناسی توصیفی ادیان (دفتر چهارم: ادیان ایران باستان)، مشهد، بنیاد پژوهش‌های اسلامی، چاپ اول، 1396.

    وابسته‌ها