مشجرة إجازات العلماء الإمامیة: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' (ره)' به '(ره)')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
    جز (جایگزینی متن - ' ]]' به ']]')
     
    (۵ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۶: خط ۶:
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[طب‍اطب‍ائ‍ی‌ ح‍ائ‍ری‌، اب‍وال‍ق‍اس‍م‌]] (نويسنده)
    [[طب‍اطب‍ائ‍ی‌ ح‍ائ‍ری‌، اب‍وال‍ق‍اس‍م‌]] (نويسنده)
    [[نوری، حسین بن محمدتقی ]] (نويسنده)
    [[نوری، حسین بن محمدتقی]] (نويسنده)
    [[مرعشی، محمود ]] ( گردآورنده)
    [[مرعشی، محمود]] (گردآورنده)
    [[مرعشی، شهاب‌الدین]] ( مقدمه نويس)
    [[مرعشی، شهاب‌الدین]] (مقدمه‌نويس)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = عربی
    | زبان = عربی
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''مشجرة إجازات العلماء الإمامية'''، نوشته فقیه، محدث، نسّابه و حکیم قرن چهاردهم هجری، [[سید ابوالقاسم طباطبایی‌ تبریزی نجفی حائری]]‌ (1286-1362ق)، درخت‌واره اجازه‌های روایی اندیشوران شیعه است که همراه با کتاب «مشجرة مواقع النجوم» نوشته حدیث‌شناس ممتاز، [[نوری، حسین بن محمدتقی| میرزا حسین نورى]]، مشهور به [[محدث نورى]]، در همین موضوع و مقدمه علمی محدث، نسب‌شناس و فقیه معاصر، [[آیت‌الله سید شهاب‌الدین نجفی مرعشی]] (1276-۱۳۶۹ش)، منتشر شده است.
    '''مشجرة إجازات العلماء الإمامية'''، نوشته فقیه، محدث، نسّابه و حکیم قرن چهاردهم هجری، [[سید ابوالقاسم طباطبایی‌ تبریزی نجفی حائری]]‌ (1286-1362ق)، درخت‌واره اجازه‌های روایی اندیشوران شیعه است که همراه با کتاب «مشجرة مواقع النجوم» نوشته حدیث‌شناس ممتاز، [[نوری، حسین بن محمدتقی| میرزا حسین نورى]]، مشهور به [[محدث نورى]]، در همین موضوع و مقدمه علمی محدث، نسب‌شناس و فقیه معاصر، [[مرعشی، سید شهاب‌الدین|آیت‌الله سید شهاب‌الدین نجفی مرعشی]] (1276-۱۳۶۹ش)، منتشر شده است.


    ==وضعیت چاپ و انتشار==
    ==وضعیت چاپ و انتشار==
    خط ۳۳: خط ۳۳:


    ==ساختار و محتوا==
    ==ساختار و محتوا==
    کتاب حاضر از مقدمه کتاب‌شناختی و شخصیت‌شناسانه [[آیت‌الله نجفی مرعشی]] و 2 رساله و درخت‌واره مذکور تشکیل شده است. گفتنی است:
    کتاب حاضر از مقدمه کتاب‌شناختی و شخصیت‌شناسانه [[مرعشی، سید شهاب‌الدین|آیت‌الله نجفی مرعشی]] و 2 رساله و درخت‌واره مذکور تشکیل شده است. گفتنی است:
    * [[آیت‌الله نجفی مرعشی]] درخت‌واره اول را از نویسنده‌اش، [[سید ابوالقاسم طباطبایی‌ تبریزی نجفی حائری]]‌ - که یکی از مشایخ اجازه روایی اوست - بدون واسطه نقل کرده است<ref>ر.ک: مقدمه آیت‌الله نجفی مرعشی، ص5 و 9 و 10</ref>.‏ او (آیت‌الله نجفی مرعشی) همچنین به هرکسی که اهل روایت، دارای عقیده صحیح و محبت شدید به اهل‌بیت(ع) باشد نیز اجازه عامّ داده است که این مشجره را نقل کند<ref>ر.ک: متن کتاب، ص10، حاشیه پایین</ref>‏.
    * [[مرعشی، سید شهاب‌الدین|آیت‌الله نجفی مرعشی]] درخت‌واره اول را از نویسنده‌اش، [[سید ابوالقاسم طباطبایی‌ تبریزی نجفی حائری]]‌ - که یکی از مشایخ اجازه روایی اوست - بدون واسطه نقل کرده است<ref>ر.ک: مقدمه آیت‌الله نجفی مرعشی، ص5 و 9 و 10</ref>.‏ او ([[مرعشی، سید شهاب‌الدین|آیت‌الله نجفی مرعشی]]) همچنین به هرکسی که اهل روایت، دارای عقیده صحیح و محبت شدید به اهل‌بیت(ع) باشد نیز اجازه عامّ داده است که این مشجره را نقل کند<ref>ر.ک: متن کتاب، ص10، حاشیه پایین</ref>‏.
    * همچنین [[آیت‌الله نجفی مرعشی]] درخت‌واره دوم را از نویسنده‌اش، [[محدث نورى]]، که شیخ مشایخ اجازه روایی اوست، با واسطه پدرش [[آیت‌الله سید شمس‌الدین محمود حسینی مرعشی نجفی]] (درگذشته 1338ق) نقل کرده و به هرکسی که شایسته اجازه روایت باشد، اجازه عامّ داده است که این مشجره را نیز نقل کند<ref>ر.ک: همان، ص19</ref>‏.
    * همچنین [[مرعشی، سید شهاب‌الدین|آیت‌الله نجفی مرعشی]] درخت‌واره دوم را از نویسنده‌اش، [[محدث نورى]]، که شیخ مشایخ اجازه روایی اوست، با واسطه پدرش [[آیت‌الله سید شمس‌الدین محمود حسینی مرعشی نجفی]] (درگذشته 1338ق) نقل کرده و به هرکسی که شایسته اجازه روایت باشد، اجازه عامّ داده است که این مشجره را نیز نقل کند<ref>ر.ک: همان، ص19</ref>‏.


    ==مقدمه علمی آیت‌الله مرعشی نجفی==
    ==مقدمه علمی آیت‌الله مرعشی نجفی==
    [[آیت‌الله سید شهاب‌الدین نجفی مرعشی]] بعد از بیان اهمیت اسناد در روایت و تاریخچه نگارش‌های اندیشوران در موضوع اجازه روایی و ذکر اسامی برخی از آنان و آثارشان، به معرفی نویسنده درخت‌واره اول، [[سید ابوالقاسم طباطبایی‌ تبریزی نجفی حائری]]‌ پرداخته و در مورد آثار علمی و زندگی او توضیحاتی داده است<ref>ر.ک: همان، ص19</ref>،‏ ولی در مورد نویسنده درخت‌واره دوم، [[محدث نورى]]، توضیح چندانی نداده است؛ زیرا او مشهورتر از آن است که به معرفی تفصیلی، نیازی باشد.
    [[مرعشی، سید شهاب‌الدین|آیت‌الله سید شهاب‌الدین نجفی مرعشی]] بعد از بیان اهمیت اسناد در روایت و تاریخچه نگارش‌های اندیشوران در موضوع اجازه روایی و ذکر اسامی برخی از آنان و آثارشان، به معرفی نویسنده درخت‌واره اول، [[سید ابوالقاسم طباطبایی‌ تبریزی نجفی حائری]]‌ پرداخته و در مورد آثار علمی و زندگی او توضیحاتی داده است<ref>ر.ک: همان، ص19</ref>،‏ ولی در مورد نویسنده درخت‌واره دوم، [[محدث نورى]]، توضیح چندانی نداده است؛ زیرا او مشهورتر از آن است که به معرفی تفصیلی، نیازی باشد.


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    خط ۵۰: خط ۵۰:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:حدیث]]
    [[رده:علم الحدیث]]
    [[رده:مباحث خاص علم الحدیث]]


    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 تیر 1402]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ خرداد 1402 توسط محمد خردمند]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ خرداد 1402 توسط محمد خردمند]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ خرداد 1402 توسط محسن عزیزی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ خرداد 1402 توسط محسن عزیزی]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ سپتامبر ۲۰۲۳، ساعت ۱۶:۰۷

    مشجرة إجازات العلماء الإمامیة
    مشجرة إجازات العلماء الإمامیة
    پدیدآورانطب‍اطب‍ائ‍ی‌ ح‍ائ‍ری‌، اب‍وال‍ق‍اس‍م‌ (نويسنده)

    نوری، حسین بن محمدتقی (نويسنده) مرعشی، محمود (گردآورنده)

    مرعشی، شهاب‌الدین (مقدمه‌نويس)
    عنوان‌های دیگرمشجرة مواقع النجو لخریت علوم الحدیث ثالث المجلسیین
    ناشرکتابخانه بزرگ حضرت آیت‌الله العظمی مرعشی نجفی(ره). گنجینه جهانی مخطوطات اسلامی
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1406ق
    چاپ1
    موضوعمحدثا‌ن‌ شیعه‌ -- اجا‌زه‌نا‌مه‌ها‌
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /م5 ۱۱۴/۹ BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    مشجرة إجازات العلماء الإمامية، نوشته فقیه، محدث، نسّابه و حکیم قرن چهاردهم هجری، سید ابوالقاسم طباطبایی‌ تبریزی نجفی حائری‌ (1286-1362ق)، درخت‌واره اجازه‌های روایی اندیشوران شیعه است که همراه با کتاب «مشجرة مواقع النجوم» نوشته حدیث‌شناس ممتاز، میرزا حسین نورى، مشهور به محدث نورى، در همین موضوع و مقدمه علمی محدث، نسب‌شناس و فقیه معاصر، آیت‌الله سید شهاب‌الدین نجفی مرعشی (1276-۱۳۶۹ش)، منتشر شده است.

    وضعیت چاپ و انتشار

    متأسفانه کتاب حاضر به شکل قدیمی و تصویری از نسخه خطی و بدون تصحیح علمی و روشمند منتشر شده است. برخی از مطالب، خوش‌خط و روشن و خوانا است، ولی برخی دیگر چنین نیست و یا حدّاقلّ کیفیت مطلوبی از نظر تصویربرداری ندارد و علی‌رغم سعی فراوان موفق به خواندنش نشدم.

    ساختار و محتوا

    کتاب حاضر از مقدمه کتاب‌شناختی و شخصیت‌شناسانه آیت‌الله نجفی مرعشی و 2 رساله و درخت‌واره مذکور تشکیل شده است. گفتنی است:

    مقدمه علمی آیت‌الله مرعشی نجفی

    آیت‌الله سید شهاب‌الدین نجفی مرعشی بعد از بیان اهمیت اسناد در روایت و تاریخچه نگارش‌های اندیشوران در موضوع اجازه روایی و ذکر اسامی برخی از آنان و آثارشان، به معرفی نویسنده درخت‌واره اول، سید ابوالقاسم طباطبایی‌ تبریزی نجفی حائری‌ پرداخته و در مورد آثار علمی و زندگی او توضیحاتی داده است[۴]،‏ ولی در مورد نویسنده درخت‌واره دوم، محدث نورى، توضیح چندانی نداده است؛ زیرا او مشهورتر از آن است که به معرفی تفصیلی، نیازی باشد.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه آیت‌الله نجفی مرعشی، ص5 و 9 و 10
    2. ر.ک: متن کتاب، ص10، حاشیه پایین
    3. ر.ک: همان، ص19
    4. ر.ک: همان، ص19

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها