الفهرست (ابهامزدایی): تفاوت میان نسخهها
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) بدون خلاصۀ ویرایش |
Hbaghizadeh (بحث | مشارکتها) جز (Hbaghizadeh صفحهٔ الفهرست (ابهام زدایی) را بدون برجایگذاشتن تغییرمسیر به الفهرست (ابهامزدایی) منتقل کرد) |
||
(۴ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد) |
نسخهٔ کنونی تا ۲۸ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۱۲
الفهرست نام کتاب از چند نویسنده است:
- الفهرست (ابن ندیم) اثر محمد بن اسحاق بن نديم، كه در واقع كتابخانهاى در يك كتاب است، فهرستى از كتابهاى ملل عرب و عجم و سير نهضتهاى علمى و ادبى در عالم اسلام تا قرن چهارم هجرى مىباشد.
- الفهرست (طوسي) تألیف شيخ الطائفة، ابوجعفر محمد بن حسن بن على طوسى (385 - 460 هجرى)، از بزرگان شيعه در قرن پنجم هجرى.
- معالم العلماء في فهرست كتب الشيعة و أسماء المصنفين منهم قديماً و حديثاً (تتمة كتاب الفهرست للشيخ أبيجعفر الطوسي) اثر ابوجعفر محمد بن على بن شهرآشوب مازندرانى این کتاب در فهرست كتب شيعه و نامهاى نويسندگان آنها چه كتب قديمى و چه كتب جديد است.
- فهرست أسماء علماء الشیعة و مصنفیهم یا «فهرست» اثر شیخ منتجبالدین، على بن عبیدالله بن حسن بن بابویه قمى، از بزرگان شیعه در قرن ششم هجرى (ولادت، 504 - وفات، بعد از 600 هجرى) در موضوع رجال و حاوى فهرست اسامى علماى شیعه و کتابهاى آنان مىباشد.
- فهرست اسماء مصنفی الشیعه معروف به رجال نجاشى تألیف ابوالحسين، احمد بن على بن احمد نجاشى (372 - 450 هجرى) از کتب اربعه رجالی شیعه است که نویسنده، آن را به عنوان فهرستى براى اسامى مؤلفين شيعه تأليف كرده، لذا در آن تنها نام بزرگانى را آورده كه كتاب و اثرى از خود به يادگار گذاشتهاند.
- فهرست ما قبل الفهرست (آثار ایرانی پیش از اسلام) اثر پرویز اذکایی، دانشنامهای جامع و سندی معتمد و مرجعی معتبر در تاریخ فرهنگ، دین، دانش، حکمت و آداب ایرانی به زبان فارسی است.
- فهرست كتب الشيعة و أصولهم و أسماء المصنفين و أصحاب الأصول اثر محمد بن حسن طوسى، معروف به شيخ طوسى، به زبان عربى است كه زندگىنامه مختصر تعداد زيادى از شخصيتهاى شيعى و معرفى آثار علمى برخى از آنها را در بر گرفته است.
- فهرست آل بابويه و علماء البحرين اثر شيخ سليمان بن عبدالله ماحوزى بحرانى (ماحوز 1075-1121ق) است كه در آن، سه رساله گرد آمده و در مجموع شرح حال 68 نفر از مشايخ آل بابويه و انديشوران بحرين ذكر شده است.
این صفحه برای ابهامزدایی است و پیوندهایی به صفحات گوناگون با نامهای مشابه دارد. اگر با دنبال کردن پیوندی در صفحهای به اینجا رسیدهاید، در صورت تمایل، به همان صفحه بروید و آن پیوند را به صفحهٔ مناسب خودش مربوط کنید. |