مسائل ازدواج و حقوق خانواده: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - 'حقوق خانواده (ابهام زدایی)' به 'حقوق خانواده (ابهام‌زدایی)')
     
    (۳ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    {{کاربردهای دیگر|حقوق خانواده (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر| ازدواج (ابهام‌زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر|حقوق خانواده (ابهام‌زدایی)}}
    '''مسائل ازدواج و حقوق خانواده'''، اثر [[بابازاده، علی‌اکبر|علی‌اکبر بابازاده]] و با مقدمه [[سبحانی تبریزی، جعفر|آیت‌الله جعفر سبحانی]]، پژوهشی است در حقوق خانواده از دیدگاه اسلام که در آن، به تفصیل به مسائل مربوط به خانواده پرداخته شده است.
    '''مسائل ازدواج و حقوق خانواده'''، اثر [[بابازاده، علی‌اکبر|علی‌اکبر بابازاده]] و با مقدمه [[سبحانی تبریزی، جعفر|آیت‌الله جعفر سبحانی]]، پژوهشی است در حقوق خانواده از دیدگاه اسلام که در آن، به تفصیل به مسائل مربوط به خانواده پرداخته شده است.


    خط ۴۷: خط ۴۸:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:فقه و اصول]]
    [[رده: مباحث خاص فقه]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 اردیبهشت 1402]]
    [[رده:فاقد اتوماسیون]]
    [[رده:فاقد اتوماسیون]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۰۹

    مسائل ازدواج و حقوق خانواده
    مسائل ازدواج و حقوق خانواده
    پدیدآورانبابازاده، علی‌اکبر
    ناشردفتر تحقیقات و انتشارات بدر
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1370ش
    چاپ2
    زبانفارسی
    تعداد جلد1

    مسائل ازدواج و حقوق خانواده، اثر علی‌اکبر بابازاده و با مقدمه آیت‌الله جعفر سبحانی، پژوهشی است در حقوق خانواده از دیدگاه اسلام که در آن، به تفصیل به مسائل مربوط به خانواده پرداخته شده است.

    در این کتاب، با استفاده از منابع پربار اسلامی، رمز موفقیت خانواده و وظیفه و حقوق هر یک از افراد خانواده، اعم از پدر و مادر و فرزندان و نیز کیفیت برخورد زن و شوهر با یکدیگر و حقوق متقابل آنان بیان شده است. این کتاب پنج بخش و 58 فصل دارد و در آن، حدود هفت‌صد آیه و حدیث، با حفظ متون آنها آمده است. بخش اول «حقوق والدین» است و عنوان‌‌های آن عبارتند از: با پدر و مادر ناصالح چه باید کرد؟،‌ احترام به والدین حتی در حال شرک، حدود اختیارات والدین، آثار نیکی به والدین، آیا مادر بر پدر مقدم است؟، چه کسانی در حکم پدر و مادر می‌‌‌باشند؟‌، چرا فرزندان با والدین خود مخالفت می‌‌‌کنند؟

    در بخش دوم با عنوان «حقوق فرزندان»، مطالبی چون حقوق مادی و حقوق اخلاقی و معنوی فرزندان، تغذیه مادر در زمان انعقاد نطفه، شیرخوارگی و آثار آن، نام‌‌گذاری کودک،‌ مهمانی‌‌ دادن در روز هفتم تولد کودک، احترام به فرزندان، رعایت عدالت در میان آنان، پرورش و آموزش مذهبی و فایده‌‌های اولاد صالح مطرح شده است.

    در بخش سوم با عنوان «ازدواج یا پیوند مقدس»، این بحث‌‌ها مطرح شده است: فضیلت ازدواج، کیفر ترک ازدواج، هدف اصلی ازدواج، آثار دنیوی و اخروی ازدواج، فضیلت وساطت در ازدواج، پیشگامی در ازدواج، ازدواج بر پایه ایمان و اخلاق، احتیاط در انتخاب همسر، موانع ازدواج، نگاه کردن پیش از ازدواج، مراسم شب زفاف، تعدد زوجات و ازدواج موقت.

    بخش چهارم «حقوق زن بر شوهر» نام دارد و عنوان‌‌های این بخش از این قرارند: حقوق زن در تاریخ، زن در میان اعراب، زن در کشورهای متمدن، اسلام و حقوق زنان، دفاع از حقوق زنان، حقوق مادی و نفقه زن، تأمین نیاز جنسی، نظافت شوهر برای همسر، کانون عشق، روش معاشرت با زنان ناصالح، تنبیه زن یا جنایت خانوادگی، سوءظن نه؛ غیرت آری، اوصاف شوهر شایسته، اخلاق و تلاشگری شوهر، بخشش و سخاوت شوهر، عفت زبان، ‌مهمان‌‌نوازی، آراستگی شوهر، امین بودن شوهر و آثار خوش‌‌رفتاری با همسر.

    در بخش پنجم با عنوان «حقوق شوهر بر زن»، این مطالب بررسی شده است: سرپرست خانواده، زن سازگار عامل سعادت، پاداش شوهرداری، اوصاف زنان شایسته، تمکین و تأمین نیاز جنسی،‌ بهترین همسران، زینت و آرایش برای شوهر، پوشش بدن، حدود پوشش بدن، نگاه کردن به بیگانه، ‌زن و اجتماع، زن و جهاد، دستورات ویژه در حجاب زنان، تدبیر اقتصادی، پاداش کار کردن در خانه شوهر، تقوا و ایمان همسر، تحصیل زن، کار زن در بیرون خانه، زنان و استقلال مالی، حدود کار زن در خارج از خانه، چه نوع کارهایی برای زنان ممنوع است؟[۱].

    پانویس

    1. حبیبی، سلمان، ص270-272

    منابع مقاله

    حبیبی، سلمان، کتاب‌شناسی توصیفی زن و خانواده، قم، انتشارات دفتر عقل، چاپ یکم، 1387ش.

    وابسته‌ها