فقه الثقلين في شرح تحرير الوسيلة: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'امام خمينی (س)' به 'امام خمينی(س)')
    جز (جایگزینی متن - 'بنیان گذار' به 'بنیان‌گذار')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
     
    (۲ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۶: خط ۶:
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[صانعی، یوسف]] (نويسنده)
    [[صانعی، یوسف]] (نويسنده)
    [[خمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران]] (نويسنده)
    [[خمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران]] (نويسنده)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = عربی
    | زبان = عربی
    | کد کنگره =  ‎‏/‎‏خ‎‏8‎‏ ‎‏ت‎‏30236 183/9 BP  
    | کد کنگره =  ‎‏/‎‏خ‎‏8‎‏ ‎‏ت‎‏30236 183/9 BP  
    | موضوع =خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368. تحریر الوسیله - نقد و تفسیر - فقه جعفری - رساله عملیه - قصاص (فقه)
    | موضوع =خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368. تحریر الوسیله - نقد و تفسیر - فقه جعفری - رساله عملیه - قصاص (فقه)
    |ناشر  
    |ناشر  
    | ناشر = مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    | ناشر = مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''فقه الثقلين في شرح تحرير الوسيلة: كتاب القصاص'''، تقریرات درس فقه آیت‌الله شیخ یوسف صانعی (1316-1399ش)، بر مبنای کتاب «تحریر الوسیله امام خمینی(ره) است.
    '''فقه الثقلين في شرح تحرير الوسيلة: كتاب القصاص'''، تقریرات درس فقه [[صانعی، یوسف|آیت‌الله شیخ یوسف صانعی]] (1316-1399ش)، بر مبنای کتاب «[[تحرير الوسیلة|تحریر الوسیله امام خمینی(ره)»]] است.


    با توجه به اهمیت کتاب تحریر الوسیله، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام تصمیم به انتشار شروح و تعلیقه‌های علما و فقهای شیعه بر این کتاب شریف گرفت. کتاب حاضر یک عنوان از این مجموعه عظیم، یعنی شرح مباحث قصاص کتاب تحریر الوسیله است<ref>ر.ک: مقدمه تحقیق، ص6-5</ref>‏.
    با توجه به اهمیت کتاب [[تحرير الوسیلة|تحریر الوسیله]]، [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)|مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام]] تصمیم به انتشار شروح و تعلیقه‌های علما و فقهای شیعه بر این کتاب شریف گرفت. کتاب حاضر یک عنوان از این مجموعه عظیم، یعنی شرح مباحث قصاص کتاب تحریر الوسیله است<ref>ر.ک: مقدمه تحقیق، ص6-5</ref>‏.


    مباحث کتاب در دو بخش قصاص نفس و قصاص غیر آن تدوین شده است. نویسنده در مقدمه این کتاب چنین می‌نویسد: «این کتاب، تنقیح و تهذیب و تنظیم مباحث در میان انبوهی از افاضل و عده‌ای از اعلام بر اساس کتاب قصاص تحریر الوسیله امام خمینی(ره) است. منتهای سعی و تلاش در بررسی ادله مسائل آن و به‌قدر توان نقض و ابرام آنها صورت گرفته است. وقت زیادی از ایام بحث و بعد از آن، به این بحث اختصاص یافت و بررسی بعضی مباحث، تا یک یا دو ساعت از نیمه‌شب گذشته به طول می‌انجامید؛ بلکه گاهی بررسی برخی مسائل مهم مانند قصاص مسلم به مؤتمن و مرد به زن بیش از دیگر اوقات وقت می‌گرفت و به جهت بررسی و مداقه در ادله و فحص از نظرات تا طلوع فجر به طول می‌انجامید<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص8-7</ref>‏.
    مباحث کتاب در دو بخش قصاص نفس و قصاص غیر آن تدوین شده است. نویسنده در مقدمه این کتاب چنین می‌نویسد: «این کتاب، تنقیح و تهذیب و تنظیم مباحث در میان انبوهی از افاضل و عده‌ای از اعلام بر اساس کتاب قصاص [[تحرير الوسیلة|تحریر الوسیله]] [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]] است. منتهای سعی و تلاش در بررسی ادله مسائل آن و به‌قدر توان نقض و ابرام آنها صورت گرفته است. وقت زیادی از ایام بحث و بعد از آن، به این بحث اختصاص یافت و بررسی بعضی مباحث، تا یک یا دو ساعت از نیمه‌شب گذشته به طول می‌انجامید؛ بلکه گاهی بررسی برخی مسائل مهم مانند قصاص مسلم به مؤتمن و مرد به زن بیش از دیگر اوقات وقت می‌گرفت و به جهت بررسی و مداقه در ادله و فحص از نظرات تا طلوع فجر به طول می‌انجامید<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص8-7</ref>‏.


    شیوه محقق در تحقیق کتاب، تقویم و ارزش‌گذاری نص، استخراج آیات و روایات و اقوال علما در مقدمه تحقیق ذکر شده است<ref>ر.ک: مقدمه تحقیق، ص6</ref>‏.
    شیوه محقق در تحقیق کتاب، تقویم و ارزش‌گذاری نص، استخراج آیات و روایات و اقوال علما در مقدمه تحقیق ذکر شده است<ref>ر.ک: مقدمه تحقیق، ص6</ref>‏.
    خط ۴۹: خط ۴۹:
    [[رده:فقه جعفری (قرن 12 - 14)]]
    [[رده:فقه جعفری (قرن 12 - 14)]]


    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 اردیبهشت 1402]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ فروردین 1402 توسط سید محمد رضا موسوی]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ فروردین 1402 توسط سید محمد رضا موسوی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ فروردین 1402 توسط محسن عزیزی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ فروردین 1402 توسط محسن عزیزی]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۹ آوریل ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۱۳

    فقه الثقلين في شرح تحرير الوسيلة
    فقه الثقلين في شرح تحرير الوسيلة
    پدیدآورانصانعی، یوسف (نويسنده) خمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده)
    عنوان‌های دیگرتحریر الوسیله. برگزیده. شرح ** کتاب القصاص
    ناشرمؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1383ش - 1424ق
    چاپ2
    شابک964-335-591-8
    موضوعخمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368. تحریر الوسیله - نقد و تفسیر - فقه جعفری - رساله عملیه - قصاص (فقه)
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏خ‎‏8‎‏ ‎‏ت‎‏30236 183/9 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    فقه الثقلين في شرح تحرير الوسيلة: كتاب القصاص، تقریرات درس فقه آیت‌الله شیخ یوسف صانعی (1316-1399ش)، بر مبنای کتاب «تحریر الوسیله امام خمینی(ره)» است.

    با توجه به اهمیت کتاب تحریر الوسیله، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام تصمیم به انتشار شروح و تعلیقه‌های علما و فقهای شیعه بر این کتاب شریف گرفت. کتاب حاضر یک عنوان از این مجموعه عظیم، یعنی شرح مباحث قصاص کتاب تحریر الوسیله است[۱]‏.

    مباحث کتاب در دو بخش قصاص نفس و قصاص غیر آن تدوین شده است. نویسنده در مقدمه این کتاب چنین می‌نویسد: «این کتاب، تنقیح و تهذیب و تنظیم مباحث در میان انبوهی از افاضل و عده‌ای از اعلام بر اساس کتاب قصاص تحریر الوسیله امام خمینی(ره) است. منتهای سعی و تلاش در بررسی ادله مسائل آن و به‌قدر توان نقض و ابرام آنها صورت گرفته است. وقت زیادی از ایام بحث و بعد از آن، به این بحث اختصاص یافت و بررسی بعضی مباحث، تا یک یا دو ساعت از نیمه‌شب گذشته به طول می‌انجامید؛ بلکه گاهی بررسی برخی مسائل مهم مانند قصاص مسلم به مؤتمن و مرد به زن بیش از دیگر اوقات وقت می‌گرفت و به جهت بررسی و مداقه در ادله و فحص از نظرات تا طلوع فجر به طول می‌انجامید[۲]‏.

    شیوه محقق در تحقیق کتاب، تقویم و ارزش‌گذاری نص، استخراج آیات و روایات و اقوال علما در مقدمه تحقیق ذکر شده است[۳]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه تحقیق، ص6-5
    2. ر.ک: مقدمه نویسنده، ص8-7
    3. ر.ک: مقدمه تحقیق، ص6

    منابع مقاله

    مقدمه تحقیق و مقدمه نویسنده.

    وابسته‌ها