امام خمينی(س) و نهادهای انقلاب اسلامی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
     
    (۱۱ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    {{جعبه اطلاعات کتاب
    {{جعبه اطلاعات کتاب
    | تصویر =NUR24157J1.jpg
    | تصویر =NUR24157J1.jpg
    | عنوان = ‏امام خمينی (س) و نهادهای انقلاب اسلامی
    | عنوان = ‏امام خمينی(س) و نهادهای انقلاب اسلامی
    | عنوان‌های دیگر =  
    | عنوان‌های دیگر =  
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[خمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران]] (نويسنده)
    [[خمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران]] (نويسنده)
    [[حاضری، مهدی ]] (تدوين)
    [[حاضری، مهدی]] (تدوين)
    [[موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره)]] ( محقق)
    [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)]] (محقق)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    | کد کنگره =   ‎‏/‎‏ن‎‏9‎‏الف‎‏8 1574/5 ‏DSR‎‏  
    | کد کنگره =/‎‏ن‎‏9‎‏الف‎‏8 1574/5 ‏DSR‎‏  
    | موضوع =ایران - تاریخ - جمهوری اسلامی، 1358 - - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - پیام‏ها و سخنرانی‏ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - فرمان‏ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - نظریه درباره نهادهای انقلابی
    | موضوع =ایران - تاریخ - جمهوری اسلامی، 1358 - - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - پیام‏ها و سخنرانی‏ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - فرمان‏ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - نظریه درباره نهادهای انقلابی
    |ناشر  
    |ناشر  
    | ناشر = مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی (س)
    | ناشر = مؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    | مکان نشر = ایران - تهران
    | مکان نشر = ایران - تهران
    | سال نشر = 1385ش
    | سال نشر = 1385ش
    خط ۲۶: خط ۲۶:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''امام خمینی و نهادهای انقلاب اسلامی'''، سخنان، پیام‌ها و فرمان‌های امام خمینی(س) مرتبط با نهادهای انقلاب اسلامی است که توسط مهدی حاضری (معاصر) و تحت اشراف مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) تدوین شده است.
    '''امام خمینی و نهادهای انقلاب اسلامی'''، سخنان، پیام‌ها و فرمان‌های [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(س)]] مرتبط با نهادهای انقلاب اسلامی است که توسط [[حاضری، مهدی|مهدی حاضری]] (معاصر) و تحت اشراف [[مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)|مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س)]] تدوین شده است.


    نوشتار حاضر بر آن است تا فقط به احکام، وظایف و اهداف کلی و بیانات صریح امام(ره) در خصوص نهادها و یا تشکیلاتی که به ابتکار ایشان تأسیس یا راه‌اندازی شده‌اند، بپردازد. احکام مربوط به برخی تشکیلات موقت که حضرت امام برای تسریع در رسیدگی به برخی امور و هماهنگی نیروها در اوایل انقلاب تحت عنوان ستاد یا هیئت ایجاد کرده‌اند نیز به دلیل مشتمل بودن بر مطالبی مهم، در این مجموعه گنجانده شده است<ref>ر.ک: مقدمه صفحه ج - د</ref>.
    نوشتار حاضر بر آن است تا فقط به احکام، وظایف و اهداف کلی و بیانات صریح [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام(ره)]] در خصوص نهادها و یا تشکیلاتی که به ابتکار ایشان تأسیس یا راه‌اندازی شده‌اند، بپردازد. احکام مربوط به برخی تشکیلات موقت که حضرت امام برای تسریع در رسیدگی به برخی امور و هماهنگی نیروها در اوایل انقلاب تحت عنوان ستاد یا هیئت ایجاد کرده‌اند نیز به دلیل مشتمل بودن بر مطالبی مهم، در این مجموعه گنجانده شده است<ref>ر.ک: مقدمه صفحه ج - د</ref>.


    کتاب در هفت فصل تنظیم شده است<ref>ر.ک: همان، صفحه ج</ref>. فصل اول، به نهادهای تقنینی اختصاص یافته و شورای انقلاب، شوراهای شهر و روستا، شورای بازنگری قانون اساسی و مجمع تشخیص مصلحت را شامل شده است. فصل دوم، به نهادهای قضایی از قبیل دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی، هیئت رسیدگی به شکایات، هیئت عفو زندانیان، هیئت گزینش اداری، ستاد اصلاح زندان‌ها، دادگاه‌های خاص و... پرداخته است. در فصل سوم، از نهادهای فرهنگی نظیر نهضت سوادآموزی، شورای عالی تبلیغات اسلامی، شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم و... سخن به میان آمده است. فصل چهارم، در مورد نهادهای خدماتی مانند بنیاد مستضعفان، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی و... است. در فصل پنجم، به نهادهای دفاعی همچون کمیته انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران، فرماندهی کل قوا، و... اشاره شده است. نمایندگی‌های امام(ره) در استان‌ها و شهرستان‌ها، نیروهای مسلح، اوقاف، حج و... مطالب فصل ششم را تشکیل داده است. در فصل هفتم، نهادهای موقت و مقطعی مانند هیئت رسیدگی به اوضاع شرکت نفت، هیئت رسیدگی به حل اختلاف و رسیدگی به تخلفات، بنیاد امور مهاجرین و... ذکر شده است.
    کتاب در هفت فصل تنظیم شده است<ref>ر.ک: همان، صفحه ج</ref>. فصل اول، به نهادهای تقنینی اختصاص یافته و شورای انقلاب، شوراهای شهر و روستا، شورای بازنگری قانون اساسی و مجمع تشخیص مصلحت را شامل شده است. فصل دوم، به نهادهای قضایی از قبیل دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی، هیئت رسیدگی به شکایات، هیئت عفو زندانیان، هیئت گزینش اداری، ستاد اصلاح زندان‌ها، دادگاه‌های خاص و... پرداخته است. در فصل سوم، از نهادهای فرهنگی نظیر نهضت سوادآموزی، شورای عالی تبلیغات اسلامی، شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم و... سخن به میان آمده است. فصل چهارم، در مورد نهادهای خدماتی مانند بنیاد مستضعفان، کمیته امداد [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی و... است. در فصل پنجم، به نهادهای دفاعی همچون کمیته انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران، فرماندهی کل قوا، و... اشاره شده است. نمایندگی‌های امام(ره) در استان‌ها و شهرستان‌ها، نیروهای مسلح، اوقاف، حج و... مطالب فصل ششم را تشکیل داده است. در فصل هفتم، نهادهای موقت و مقطعی مانند هیئت رسیدگی به اوضاع شرکت نفت، هیئت رسیدگی به حل اختلاف و رسیدگی به تخلفات، بنیاد امور مهاجرین و... ذکر شده است.


    لازم به ذکر است در تنظیم قطعات منتخب داخل هریک از بخش‌ها، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از سوی حضرت امام(ره) ملاک قرار گرفته است، نه توالی منطقی مطالب. برای آشنایی خواننده با برخی تشکیلات و یا مراکز که نیاز به معرفی بوده، حتی‌المقدور تاریخچه‌ای مختصر از آنها در پاورقی ذکر شده است<ref>ر.ک: همان، صفحه د</ref>.
    لازم به ذکر است در تنظیم قطعات منتخب داخل هریک از بخش‌ها، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از سوی حضرت [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام(ره)]] ملاک قرار گرفته است، نه توالی منطقی مطالب. برای آشنایی خواننده با برخی تشکیلات و یا مراکز که نیاز به معرفی بوده، حتی‌المقدور تاریخچه‌ای مختصر از آنها در پاورقی ذکر شده است<ref>ر.ک: همان، صفحه د</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۴۷: خط ۴۷:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:تاریخ]]
    [[رده:تاریخ]]
    [[رده:تاریخ آسیا]]
    [[رده:تاریخ ایران]]
    [[رده:تاریخ ایران]]
    [[رده:سلسله ها، تقسیم بندی دوره ای]]
    [[رده:سلسله‌ها، تقسیم بندی دوره ای]]
    [[رده:سلسله‌های پس از اسلام]]
    [[رده:سلسله‌های پس از اسلام]]
     
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 فروردین 1402]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ فروردین 1402 توسط فاضل گرنه زاده]]
    [[رده:مقاله نوشته شده در تاریخ فروردین 1402 توسط فاضل گرنه زاده]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ فروردین 1402 توسط محسن عزیزی]]
    [[رده:مقاله بازبینی شده در تاریخ فروردین 1402 توسط محسن عزیزی]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۴ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۴:۲۲

    ‏امام خمينی(س) و نهادهای انقلاب اسلامی
    امام خمينی(س) و نهادهای انقلاب اسلامی
    پدیدآورانخمینی‌، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران (نويسنده)

    حاضری، مهدی (تدوين)

    مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) (محقق)
    ناشرمؤسسه تنظيم و نشر آثار امام خمينی(س)
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1385ش
    چاپ2
    شابک964-335-534-9
    موضوعایران - تاریخ - جمهوری اسلامی، 1358 - - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - پیام‏ها و سخنرانی‏ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - فرمان‏ها - خمینی، روح الله، رهبر انقلاب و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران، 1279 - 1368 - نظریه درباره نهادهای انقلابی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /‎‏ن‎‏9‎‏الف‎‏8 1574/5 ‏DSR‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    امام خمینی و نهادهای انقلاب اسلامی، سخنان، پیام‌ها و فرمان‌های امام خمینی(س) مرتبط با نهادهای انقلاب اسلامی است که توسط مهدی حاضری (معاصر) و تحت اشراف مؤسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(س) تدوین شده است.

    نوشتار حاضر بر آن است تا فقط به احکام، وظایف و اهداف کلی و بیانات صریح امام(ره) در خصوص نهادها و یا تشکیلاتی که به ابتکار ایشان تأسیس یا راه‌اندازی شده‌اند، بپردازد. احکام مربوط به برخی تشکیلات موقت که حضرت امام برای تسریع در رسیدگی به برخی امور و هماهنگی نیروها در اوایل انقلاب تحت عنوان ستاد یا هیئت ایجاد کرده‌اند نیز به دلیل مشتمل بودن بر مطالبی مهم، در این مجموعه گنجانده شده است[۱].

    کتاب در هفت فصل تنظیم شده است[۲]. فصل اول، به نهادهای تقنینی اختصاص یافته و شورای انقلاب، شوراهای شهر و روستا، شورای بازنگری قانون اساسی و مجمع تشخیص مصلحت را شامل شده است. فصل دوم، به نهادهای قضایی از قبیل دادسرا و دادگاه انقلاب اسلامی، هیئت رسیدگی به شکایات، هیئت عفو زندانیان، هیئت گزینش اداری، ستاد اصلاح زندان‌ها، دادگاه‌های خاص و... پرداخته است. در فصل سوم، از نهادهای فرهنگی نظیر نهضت سوادآموزی، شورای عالی تبلیغات اسلامی، شورای عالی مدیریت حوزه علمیه قم و... سخن به میان آمده است. فصل چهارم، در مورد نهادهای خدماتی مانند بنیاد مستضعفان، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، جهاد سازندگی و... است. در فصل پنجم، به نهادهای دفاعی همچون کمیته انقلاب اسلامی، سپاه پاسداران، فرماندهی کل قوا، و... اشاره شده است. نمایندگی‌های امام(ره) در استان‌ها و شهرستان‌ها، نیروهای مسلح، اوقاف، حج و... مطالب فصل ششم را تشکیل داده است. در فصل هفتم، نهادهای موقت و مقطعی مانند هیئت رسیدگی به اوضاع شرکت نفت، هیئت رسیدگی به حل اختلاف و رسیدگی به تخلفات، بنیاد امور مهاجرین و... ذکر شده است.

    لازم به ذکر است در تنظیم قطعات منتخب داخل هریک از بخش‌ها، ترتیب و توالی تاریخی صدور آنها از سوی حضرت امام(ره) ملاک قرار گرفته است، نه توالی منطقی مطالب. برای آشنایی خواننده با برخی تشکیلات و یا مراکز که نیاز به معرفی بوده، حتی‌المقدور تاریخچه‌ای مختصر از آنها در پاورقی ذکر شده است[۳].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه صفحه ج - د
    2. ر.ک: همان، صفحه ج
    3. ر.ک: همان، صفحه د

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها