فرهنگ و تمدن زمینه‌ساز؛ راهبردها و راهکارها: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - 'بین المللی' به 'بین‌المللی ')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
     
    (۶ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۵ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱: خط ۱:
    {{جعبه اطلاعات کتاب
    {{جعبه اطلاعات کتاب
    | تصویر =NUR55330J1.jpg
    | تصویر =NUR55330J1.jpg
    | عنوان = فرهنگ و تمدن زمینه ساز؛ راهبردها و راهکارهای (مجموعه مقالات یازدهمین همایش بین المللی دکترین مهدویت)
    | عنوان = فرهنگ و تمدن زمینه ساز؛ راهبردها و راهکارهای (مجموعه مقالات یازدهمین همایش بین‌المللی  دکترین مهدویت)
    | عنوان‌های دیگر =  
    | عنوان‌های دیگر =  
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآورندگان
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[همایش بین المللی دکترین مهدویت (یازدهمین: 1394: تهران)-41693]] (نويسنده)
    [[همایش بین‌المللی  دکترین مهدویت (یازدهمین: 1394: تهران)-41693]] (نويسنده)
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    | کد کنگره =  /ف4 224/4 BP  
    | کد کنگره =  /ف4 224/4 BP  
    | موضوع =مهدویت - کنگره‏ها
    | موضوع =مهدویت - کنگره‌‏ها
    |ناشر  
    |ناشر  
    | ناشر = مؤسسه آینده روشن. پژوهشکده مهدویت
    | ناشر = مؤسسه آینده روشن. پژوهشکده مهدویت
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''فرهنگ و تمدن زمینه‌ساز؛ راهبردها و راهکارها''' مجموعه مقالات یازدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت می‌باشد که در سه جلد، ارائه شده است.


    در ابتدای جلد نخست کتاب، ضمن ذکر فراخوان یازدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت<ref>متن کتاب، ج1، ص7</ref> و متن سخنرانی‌های مسئولین این همایش، از جمله آقایان پورسیدآقایی<ref>همان، ص11</ref>، ابوترابی<ref>همان، ص19</ref>، حائری شیرازی<ref>همان، ص25</ref>، رحیمیان<ref>همان، ص33</ref>، احمدی مقدم<ref>همان، ص35</ref>، و اراکی<ref>همان، ص45</ref>، گزارشاتی از این همایش ارائه گردیده<ref>همان، ص53- 67</ref> و در پایان، بیانیه اختامیه، درج شده است<ref>همان، ص71</ref>.
    {{کاربردهای دیگر|فرهنگ (ابهام زدایی)}}
    '''فرهنگ و تمدن زمینه‌ساز؛ راهبردها و راهکارها'''، مجموعه مقالات یازدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت می‌باشد که در سه جلد، ارائه شده است.


    تمام مقالات این مجموعه، پیرامون موضوع مهدویت و مباحث مربوط به آن می‌باشد که به منظور آشنایی با کتاب، به خلاصه برخی از آنها، اشاره می‌شود.
    در ابتدای جلد نخست کتاب، ضمن ذکر فراخوان یازدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت<ref>ر.ک: متن کتاب، ج1، ص7</ref> و متن سخنرانی‌های مسئولین این همایش، از جمله آقایان [[پورسیدآقایی، سید مسعود|پورسیدآقایی]]<ref>ر.ک: همان، ص11</ref>، [[ابوترابی]]<ref>ر.ک: همان، ص19</ref>، [[حائری شیرازی، محمدصادق|حائری شیرازی]]<ref>ر.ک: همان، ص25</ref>، [[رحیمیان]]<ref>ر.ک: همان، ص33</ref>، [[احمدی مقدم]]<ref>ر.ک: همان، ص35</ref>، و [[عراقی، محسن|اراکی]]<ref>ر.ک: همان، ص45</ref>، گزارشاتی از این همایش ارائه گردیده<ref>ر.ک: همان، ص53-67</ref> و در پایان، بیانیه اختتامیه، درج شده است<ref>ر.ک: همان، ص71</ref>.


    در مقاله سید رضی موسوی گیلانی، با عنوان «جایگاه نوبت و امامت در شکل‌گیری تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی»، مهم‌ترین عناصر و مؤلفه‌های شکل‌گیری فرهنگ و تمدن اسلامی، تعالیم نبوی دانسته شده که به اعتقاد نویسنده، معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی، انسان‌شناسی و ارزش‌شناسی خاصی را برای مسلمانان، پایه‌ریزی کرد و پس از ایشان، پیشوایان دینی، آن را تثبیت و نهادینه کردند<ref>همان، ص73</ref>.
    تمام مقالات این مجموعه، پیرامون موضوع مهدویت و مباحث مربوط به آن می‌باشد که به‌منظور آشنایی با کتاب، به خلاصه برخی از آنها، اشاره می‌شود.


    در مقاله «بررسی تطبیقی انتظار و هویت فرهنگی و تمدنی در شعر معاصر عربی و فارسی»، نوشته حدیث بابایی و کبری خسروی، به روش توصیفی- تحلیلی و با استناد به شواهدی از اشعار شاعران معاصر، به بررسی تطبیقی انتظار و هویت فرهنگی و تمدنی در شعر معاصر عربی و فارسی، پرداخته شده است. نویسندگان این مقاله، معتقدند که شاعران معاصر شیعه در زبان فارسی و عربی، با استشهاد به تفاسیر قرآن و روایات متواتر، در اشعار مهدوی خوش، در پی وصف سیمای امام مهدی(عج)، به بیان انتظار موعود پرداخته و مفهوم «انتظار» در اندیشه این شاعران، تنها در معنای انتظار، خلاصه نمی‌شود و شاعران به موضوعات دیگری هم در این زمینه، توجه نشان داده‌اند که بیانگر هویت و تمدن اسلامی است<ref>همان، ج2، ص7- 8</ref>.
    در مقاله سید رضی موسوی گیلانی، با عنوان «جایگاه نوبت و امامت در شکل‌گیری تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی»، مهم‌ترین عناصر و مؤلفه‌های شکل‌گیری فرهنگ و تمدن اسلامی، تعالیم نبوی دانسته شده که به اعتقاد نویسنده، معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی، انسان‌شناسی و ارزش‌شناسی خاصی را برای مسلمانان، پایه‌ریزی کرد و پس از ایشان، پیشوایان دینی، آن را تثبیت و نهادینه کردند<ref>ر.ک: همان، ص73</ref>.
     
    در مقاله «بررسی تطبیقی انتظار و هویت فرهنگی و تمدنی در شعر معاصر عربی و فارسی»، نوشته [[حدیث بابایی]] و [[کبری خسروی]]، به روش توصیفی - تحلیلی و با استناد به شواهدی از اشعار شاعران معاصر، به بررسی تطبیقی انتظار و هویت فرهنگی و تمدنی در شعر معاصر عربی و فارسی، پرداخته شده است. نویسندگان این مقاله، معتقدند که شاعران معاصر شیعه در زبان فارسی و عربی، با استشهاد به تفاسیر قرآن و روایات متواتر، در اشعار مهدوی خویش، در پی وصف سیمای امام مهدی(عج)، به بیان انتظار موعود پرداخته و مفهوم «انتظار» در اندیشه این شاعران، تنها در معنای انتظار، خلاصه نمی‌شود و شاعران به موضوعات دیگری هم در این زمینه، توجه نشان داده‌اند که بیانگر هویت و تمدن اسلامی است<ref>ر.ک: همان، ج2، ص7-8</ref>.


    در مقاله «مهدویت، انقلاب اسلامی و فرهنگ متعالی تمدن‌ساز»، نوشته رضا رمضان نرگسی، مشخص شده است که هر فرهنگی نمی‌تواند تمدن‌ساز باشد، بلکه فرهنگی تمدن‌ساز است که اولا اهداف اصلی زندگی را فراتر از نیازهای ضروری تعریف کند و ثانیا، در تعامل با فرهنگ‌های دیگر، توان پایداری و بالندگی داشته باشد و ثالثا با بردباری، توان اداره دیگر فرهنگ‌های محلی را دارا باشد<ref>ر.ک: همان، ج3، ص7</ref>.
    در مقاله «مهدویت، انقلاب اسلامی و فرهنگ متعالی تمدن‌ساز»، نوشته رضا رمضان نرگسی، مشخص شده است که هر فرهنگی نمی‌تواند تمدن‌ساز باشد، بلکه فرهنگی تمدن‌ساز است که اولا اهداف اصلی زندگی را فراتر از نیازهای ضروری تعریف کند و ثانیا، در تعامل با فرهنگ‌های دیگر، توان پایداری و بالندگی داشته باشد و ثالثا با بردباری، توان اداره دیگر فرهنگ‌های محلی را دارا باشد<ref>ر.ک: همان، ج3، ص7</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس==
    <references />
    <references/>


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    خط ۴۴: خط ۴۶:
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:کلام و عقاید]]
    [[رده:مباحث خاص کلامی]]
    [[رده:امام مهدی(عج)]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده مهر 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ ژانویهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۰۷:۰۴

    فرهنگ و تمدن زمینه ساز؛ راهبردها و راهکارهای (مجموعه مقالات یازدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت)
    فرهنگ و تمدن زمینه‌ساز؛ راهبردها و راهکارها
    پدیدآورانهمایش بین‌المللی دکترین مهدویت (یازدهمین: 1394: تهران)-41693 (نويسنده)
    ناشرمؤسسه آینده روشن. پژوهشکده مهدویت
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1394ش
    چاپ1
    شابک9۷۸ -۶۰۰ -۵۰۷۳-۵۱ -۵
    موضوعمهدویت - کنگره‌‏ها
    زبانفارسی
    تعداد جلد3
    کد کنگره
    /ف4 224/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    فرهنگ و تمدن زمینه‌ساز؛ راهبردها و راهکارها، مجموعه مقالات یازدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت می‌باشد که در سه جلد، ارائه شده است.

    در ابتدای جلد نخست کتاب، ضمن ذکر فراخوان یازدهمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت[۱] و متن سخنرانی‌های مسئولین این همایش، از جمله آقایان پورسیدآقایی[۲]، ابوترابی[۳]، حائری شیرازی[۴]، رحیمیان[۵]، احمدی مقدم[۶]، و اراکی[۷]، گزارشاتی از این همایش ارائه گردیده[۸] و در پایان، بیانیه اختتامیه، درج شده است[۹].

    تمام مقالات این مجموعه، پیرامون موضوع مهدویت و مباحث مربوط به آن می‌باشد که به‌منظور آشنایی با کتاب، به خلاصه برخی از آنها، اشاره می‌شود.

    در مقاله سید رضی موسوی گیلانی، با عنوان «جایگاه نوبت و امامت در شکل‌گیری تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی»، مهم‌ترین عناصر و مؤلفه‌های شکل‌گیری فرهنگ و تمدن اسلامی، تعالیم نبوی دانسته شده که به اعتقاد نویسنده، معرفت‌شناسی، هستی‌شناسی، انسان‌شناسی و ارزش‌شناسی خاصی را برای مسلمانان، پایه‌ریزی کرد و پس از ایشان، پیشوایان دینی، آن را تثبیت و نهادینه کردند[۱۰].

    در مقاله «بررسی تطبیقی انتظار و هویت فرهنگی و تمدنی در شعر معاصر عربی و فارسی»، نوشته حدیث بابایی و کبری خسروی، به روش توصیفی - تحلیلی و با استناد به شواهدی از اشعار شاعران معاصر، به بررسی تطبیقی انتظار و هویت فرهنگی و تمدنی در شعر معاصر عربی و فارسی، پرداخته شده است. نویسندگان این مقاله، معتقدند که شاعران معاصر شیعه در زبان فارسی و عربی، با استشهاد به تفاسیر قرآن و روایات متواتر، در اشعار مهدوی خویش، در پی وصف سیمای امام مهدی(عج)، به بیان انتظار موعود پرداخته و مفهوم «انتظار» در اندیشه این شاعران، تنها در معنای انتظار، خلاصه نمی‌شود و شاعران به موضوعات دیگری هم در این زمینه، توجه نشان داده‌اند که بیانگر هویت و تمدن اسلامی است[۱۱].

    در مقاله «مهدویت، انقلاب اسلامی و فرهنگ متعالی تمدن‌ساز»، نوشته رضا رمضان نرگسی، مشخص شده است که هر فرهنگی نمی‌تواند تمدن‌ساز باشد، بلکه فرهنگی تمدن‌ساز است که اولا اهداف اصلی زندگی را فراتر از نیازهای ضروری تعریف کند و ثانیا، در تعامل با فرهنگ‌های دیگر، توان پایداری و بالندگی داشته باشد و ثالثا با بردباری، توان اداره دیگر فرهنگ‌های محلی را دارا باشد[۱۲].

    پانویس

    1. ر.ک: متن کتاب، ج1، ص7
    2. ر.ک: همان، ص11
    3. ر.ک: همان، ص19
    4. ر.ک: همان، ص25
    5. ر.ک: همان، ص33
    6. ر.ک: همان، ص35
    7. ر.ک: همان، ص45
    8. ر.ک: همان، ص53-67
    9. ر.ک: همان، ص71
    10. ر.ک: همان، ص73
    11. ر.ک: همان، ج2، ص7-8
    12. ر.ک: همان، ج3، ص7

    منابع مقاله

    متن کتاب.

    وابسته‌ها