گزیده حیات سیاسی و فکری امامان شیعه: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - 'شیعه (ابهام زدایی)' به 'شیعه (ابهام‌زدایی)')
     
    (۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''گزیده حیات سیاسی و فکری امامان شیعه''' گزیده‌ای است از کتاب ارزشمند «[[حیات فکری و سیاسی امامان شیعه]]» نوشته [[رسول جعفریان]]


    هدف نویسنده از تألیف این اثر، پرداختن به جنبه‌های سیاسی و فکری زندگی امامان شیعه(ع) بوده ولذا در آن، به مسائل شخصی ایشان، کمتر توجه شده است<ref>ر.ک: جعفریان، رسول، ص11</ref>.
    {{کاربردهای دیگر| شیعه (ابهام‌زدایی)}}
    '''گزیده حیات سیاسی و فکری امامان شیعه''' گزیده‌ای است از کتاب ارزشمند «[[حیات فکری و سیاسی امامان شیعه علیهم‌السلام|حیات فکری و سیاسی امامان شیعه]]» نوشته [[رسول جعفریان]]


    امروزه توجه به حیات سیاسی فکری امامان اهل‌بیت(ع)، از ضرورت‌های غیر قابل انکار بوده وجوانان در داخل و مردم تشنه عدالت و حکمت در سراسر کره خاکی، به دنبال آنند تا سرچشمه‌های زلال معرفت را باز شناسند و از آنان پیروی کنند و غفلت محققان از این فرصت ارزنده نابخشودنی است. شناساندن زندگی علمی، سیاسی و اجتماعی این بزرگواران و نقش آنان در ماندگاری تعالیم قرآنی و سنت پیامبر(ص) و پرده افکنی از چهره مشعشع و نورانی آنان و تلاش‌های پر ثمرشان در گذر تاریخ که تبلیغ، تبیین و گسترش شریعت احمدی را عهده‌دار بودند، نباید بر حق‌خواهان پوشیده مانده و اثر حاضر، گامی است در راستای همین امر<ref>ر.ک: مقدمه معاونت پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی، ص6</ref>.
    هدف نویسنده از تألیف این اثر، پرداختن به جنبه‌های سیاسی و فکری زندگی امامان شیعه(ع) بوده بدین‌جهت به مسائل شخصی ایشان، کمتر توجه شده است<ref>ر.ک: جعفریان، رسول، ص11</ref>.


    نویسنده معتقد است امامان هیچ‌گاه شیعیان خود را به انزوای از دیگر مسلمانان و در ظرفی بزرگتر آدمیان توصیه نکرده و تلاش دارند تا او به تعامل با جهان بیرون از خود بپردازد. این تعامل، براساس آموزه‌های امامان، باید به گونه‌ای باشد که شیعیان پیشتاز باشند و بتوانند به عنوان یک نیروی موثر در بعد تربیت فردی و اجتماعی، نقشی سازنده ایفا کنند<ref>مقدمه مؤلف، ص16</ref>.
    امروزه توجه به حیات سیاسی فکری امامان اهل‌بیت(ع)، از ضرورت‌های غیرقابل‌انکار بوده و جوانان در داخل و مردم تشنه عدالت و حکمت در سراسر کره خاکی، به دنبال آن هستند تا سرچشمه‌های زلال معرفت را بازشناسند و از آنان پیروی کنند و غفلت محققان از این فرصت ارزنده نابخشودنی است. شناساندن زندگی علمی، سیاسی و اجتماعی این بزرگواران و نقش آنان در ماندگاری تعالیم قرآنی و سنت پیامبر(ص) و پرده افکنی از چهره مشعشع و نورانی آنان و تلاش‌های پرثمرشان درگذر تاریخ که تبلیغ، تبیین و گسترش شریعت احمدی را عهده‌دار بودند، نباید بر حق‌خواهان پوشیده مانده و اثر حاضر، گامی است در راستای همین امر<ref>ر.ک: مقدمه معاونت پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی، ص6</ref>.


    در این کتاب، مانند کتاب اصلی، مطالب در دوازده فصل تنظیم شده و مطالب هر فصل، به یکی از امامان(ع) اختصاص یافته است.
    نویسنده معتقد است امامان هیچ‌گاه شیعیان خود را به انزوای از دیگر مسلمانان و در ظرفی بزرگ‌تر آدمیان توصیه نکرده و تلاش دارند تا او به تعامل با جهان بیرون از خود بپردازد. این تعامل، بر اساس آموزه‌های امامان، باید به‌گونه‌ای باشد که شیعیان پیشتاز باشند و بتوانند به عنوان یک نیروی مؤثر در بعد تربیت فردی و اجتماعی، نقشی سازنده ایفا کنند<ref>مقدمه مؤلف، ص16</ref>.


    از ویژگی‌های کتاب، آن است که در پایان هر فصل، پرسش‌ها و پژوهش‌هایی پیرامون مطالب همان فصل، مطرح گردیده است<ref>به عنوان مثال، ر.ک: متن کتاب، ص60- 61</ref>.
    در این کتاب، مانند کتاب اصلی، مطالب در دوازده فصل تنظیم‌شده و مطالب هر فصل، به یکی از امامان(ع) اختصاص‌یافته است که ضمن آن به شرایط زمانه و فعالیت‌های آن امام همام اشاره دارند.


    در مقدمه‌ای که نویسنده به ابتدای کتاب افزوده، به این نکته اشاره شده است که آنچه در این کتاب می‌خوانیم آشنایی با کلیاتی از زندگی امامان است، اما آشکار است که
    از ویژگی‌های کتاب، آن است که در پایان هر فصل، پرسش‌ها و پژوهش‌هایی پیرامون مطالب همان فصل، مطرح گردیده است<ref>به‌عنوان‌مثال، ر.ک: متن کتاب، ص60- 61</ref>.
    اندکی از بسیار و قطره‌ای از دریاست و باید به کتب تاریخ و حدیث مراجعه کرد و ضمن آگاه شدن از اصول سنجش اخبار و شناخت درست از نادرست، زندگی را بر پایه آن استوار ساخت<ref>مقدمه، ص16- 17</ref>.
     
    در مقدمه‌ای که نویسنده به ابتدای کتاب افزوده، به این نکته اشاره‌شده است که آنچه در این کتاب می‌خوانیم آشنایی با کلیاتی از زندگی امامان است، اما آشکار است که اندکی از بسیار و قطره‌ای از دریاست و باید به کتب تاریخ و حدیث مراجعه کرد و ضمن آگاه شدن از اصول سنجش اخبار و شناخت درست از نادرست، زندگی را بر پایه آن استوار ساخت<ref>مقدمه، ص16- 17</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۶۰: خط ۶۱:
    [[رده:ائمه اثنی عشر (دوازده امام)]]
    [[رده:ائمه اثنی عشر (دوازده امام)]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات مهر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهرماه 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۴ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۲۰

    گزیده حیات سیاسی و فکری امامان شیعه
    گزیده حیات سیاسی و فکری امامان شیعه
    پدیدآورانجعفریان، رسول (نويسنده) نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها. دانشگاه معارف اسلامی. معاونت پژوهشی (تهيه کننده)
    ناشردفتر نشر معارف
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1391ش
    چاپ1
    شابک978-964-531-438-3
    موضوعائمه اثنی عشر - سرگذشت‌نامه - اسلام - تاریخ
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ج7 ح9013 36/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    گزیده حیات سیاسی و فکری امامان شیعه گزیده‌ای است از کتاب ارزشمند «حیات فکری و سیاسی امامان شیعه» نوشته رسول جعفریان

    هدف نویسنده از تألیف این اثر، پرداختن به جنبه‌های سیاسی و فکری زندگی امامان شیعه(ع) بوده بدین‌جهت به مسائل شخصی ایشان، کمتر توجه شده است[۱].

    امروزه توجه به حیات سیاسی فکری امامان اهل‌بیت(ع)، از ضرورت‌های غیرقابل‌انکار بوده و جوانان در داخل و مردم تشنه عدالت و حکمت در سراسر کره خاکی، به دنبال آن هستند تا سرچشمه‌های زلال معرفت را بازشناسند و از آنان پیروی کنند و غفلت محققان از این فرصت ارزنده نابخشودنی است. شناساندن زندگی علمی، سیاسی و اجتماعی این بزرگواران و نقش آنان در ماندگاری تعالیم قرآنی و سنت پیامبر(ص) و پرده افکنی از چهره مشعشع و نورانی آنان و تلاش‌های پرثمرشان درگذر تاریخ که تبلیغ، تبیین و گسترش شریعت احمدی را عهده‌دار بودند، نباید بر حق‌خواهان پوشیده مانده و اثر حاضر، گامی است در راستای همین امر[۲].

    نویسنده معتقد است امامان هیچ‌گاه شیعیان خود را به انزوای از دیگر مسلمانان و در ظرفی بزرگ‌تر آدمیان توصیه نکرده و تلاش دارند تا او به تعامل با جهان بیرون از خود بپردازد. این تعامل، بر اساس آموزه‌های امامان، باید به‌گونه‌ای باشد که شیعیان پیشتاز باشند و بتوانند به عنوان یک نیروی مؤثر در بعد تربیت فردی و اجتماعی، نقشی سازنده ایفا کنند[۳].

    در این کتاب، مانند کتاب اصلی، مطالب در دوازده فصل تنظیم‌شده و مطالب هر فصل، به یکی از امامان(ع) اختصاص‌یافته است که ضمن آن به شرایط زمانه و فعالیت‌های آن امام همام اشاره دارند.

    از ویژگی‌های کتاب، آن است که در پایان هر فصل، پرسش‌ها و پژوهش‌هایی پیرامون مطالب همان فصل، مطرح گردیده است[۴].

    در مقدمه‌ای که نویسنده به ابتدای کتاب افزوده، به این نکته اشاره‌شده است که آنچه در این کتاب می‌خوانیم آشنایی با کلیاتی از زندگی امامان است، اما آشکار است که اندکی از بسیار و قطره‌ای از دریاست و باید به کتب تاریخ و حدیث مراجعه کرد و ضمن آگاه شدن از اصول سنجش اخبار و شناخت درست از نادرست، زندگی را بر پایه آن استوار ساخت[۵].

    پانویس

    1. ر.ک: جعفریان، رسول، ص11
    2. ر.ک: مقدمه معاونت پژوهشی دانشگاه معارف اسلامی، ص6
    3. مقدمه مؤلف، ص16
    4. به‌عنوان‌مثال، ر.ک: متن کتاب، ص60- 61
    5. مقدمه، ص16- 17

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.
    2. جعفریان، رسول، «حیات فکری و سیاسی امامان شیعه(ع)»، قم، انصاریان، چاپ سوم، 1379.

    وابسته‌ها