رسالهٔ عرفانی ابحاث عشره: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR75062J1.jpg | عنوان = رسالهٔ عرفانی ابحاث عشره | عنوا...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - 'سوال' به 'سؤال')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
     
    (۸ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
     
    '''ابحاث عشره'''رساله عرفانی نوشته [[قراگزلو، محمد بن عبدالله|حاج محمدخان قراگزلو]](1240-1175ق) عموی [[مجذوب علیشاه]] می‌باشد که نویسنده، آن را در پاسخ به سؤالات یکی از علمای عصر خود در رابطه با مشروعیت ذکر خفی در ده مقام، و زیر نظر [[مجذوب علیشاه]]، نوشته است از این رو به رساله ابحاث عشره موسوم گشته است.
     
    مؤلف ابتدا سؤالات ده‌گانه را می‌آورد که در آن‌ها، عدم موافقت طریقت معصوم‌علی‌شاهیه با ادله اربعه، اشکال در استناد اهل‌طریقت به تسامح در ادله سنن، عدم اشاره پیامبر و اهل‌بیت‌علیهم‌السلام به بطون کتاب آن طور که مدعیان طریقت می‌‌گویند و رد استناد به حدیث نحن معاشر الانبیا نکلم الناس علی قدر عقولهم برای تعلیل نیاموختن باطن شریعت به مردم توسط انبیاء و ائمه، رد تعلیم و اظهار طریقت به زنان و کودکان، رد افضل عبادات شمردن طریقه مزبور، رد مشروط بودن هر عملی به اجازه مرشد، رد توجه به مرشد در هنگام ذکر، رد اکتفا به کشف و شهود در صحت عمل، رد اطاعت مطلق از مرشدانی که معرفت کافی به دین و شریعت ندارند؛ گفته شده است. <ref> (ر.ک:متن کتاب صص7-4) </ref>. سپس مؤلف شروع به پاسخ به این سؤالات و شبهات کرده و ابتدا ده مقدمه را ذکر می‌کند. <ref> (ر.ک: متن کتاب: صص16-10) </ref>.  و پس از آن به پاسخ تفصیلی  با استفاده از آیات قرآن و روایات، می‌پردازد.
    در پایان فصل دهم، مؤلف شرح نهضت معصوم علیشاهیه و تجدید طریقه نعمت‌اللهیه را بیان کرده است.
     
    فهرست محتوا آغاز و فهرست آیات، روایات، اخبار و اشعار عربی، اشعار فارسی، اقوام، گروه‌ها و ملل، اشخاص و کتاب‌ها در پایان کتاب آمده است.  
     
    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    <references/>
    <references/>
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فاقد مقاله]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده: تصوف و عرفان]]
    [[رده:طرائق صوفیه]]
    [[رده:مقالات شهریور 01 بدرخانی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:دارای صفحه و جدول 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آذر 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۴ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۷:۵۰

    رسالهٔ عرفانی ابحاث عشره
    رسالهٔ عرفانی ابحاث عشره
    پدیدآورانقراگزلو، محمد بن عبدالله (نويسنده) ذکاوتی قراگزلو، علیرضا (مصحح)
    ناشرحقيقت
    مکان نشرایران - تهران
    سال نشر1385ش
    چاپ1
    شابک964-7040-81-4
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ق4ر5 288/84 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    ابحاث عشرهرساله عرفانی نوشته حاج محمدخان قراگزلو(1240-1175ق) عموی مجذوب علیشاه می‌باشد که نویسنده، آن را در پاسخ به سؤالات یکی از علمای عصر خود در رابطه با مشروعیت ذکر خفی در ده مقام، و زیر نظر مجذوب علیشاه، نوشته است از این رو به رساله ابحاث عشره موسوم گشته است.

    مؤلف ابتدا سؤالات ده‌گانه را می‌آورد که در آن‌ها، عدم موافقت طریقت معصوم‌علی‌شاهیه با ادله اربعه، اشکال در استناد اهل‌طریقت به تسامح در ادله سنن، عدم اشاره پیامبر و اهل‌بیت‌علیهم‌السلام به بطون کتاب آن طور که مدعیان طریقت می‌‌گویند و رد استناد به حدیث نحن معاشر الانبیا نکلم الناس علی قدر عقولهم برای تعلیل نیاموختن باطن شریعت به مردم توسط انبیاء و ائمه، رد تعلیم و اظهار طریقت به زنان و کودکان، رد افضل عبادات شمردن طریقه مزبور، رد مشروط بودن هر عملی به اجازه مرشد، رد توجه به مرشد در هنگام ذکر، رد اکتفا به کشف و شهود در صحت عمل، رد اطاعت مطلق از مرشدانی که معرفت کافی به دین و شریعت ندارند؛ گفته شده است. [۱]. سپس مؤلف شروع به پاسخ به این سؤالات و شبهات کرده و ابتدا ده مقدمه را ذکر می‌کند. [۲]. و پس از آن به پاسخ تفصیلی با استفاده از آیات قرآن و روایات، می‌پردازد.

    در پایان فصل دهم، مؤلف شرح نهضت معصوم علیشاهیه و تجدید طریقه نعمت‌اللهیه را بیان کرده است.

    فهرست محتوا آغاز و فهرست آیات، روایات، اخبار و اشعار عربی، اشعار فارسی، اقوام، گروه‌ها و ملل، اشخاص و کتاب‌ها در پایان کتاب آمده است.

    پانویس

    1. (ر.ک:متن کتاب صص7-4)
    2. (ر.ک: متن کتاب: صص16-10)

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب

    وابسته‌ها