ازدواج و آداب زناشویی در آیینه حدیث: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR37765J1.jpg | عنوان = ازدواج و آداب زناشویی در آیینه ح...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - 'ازدواج (ابهام زدایی)' به 'ازدواج (ابهام‌زدایی)')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
     
    (۹ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۸: خط ۸:
    |زبان
    |زبان
    | زبان = فارسی
    | زبان = فارسی
    | کد کنگره = /غ6ز9 141/5 BP  
    | کد کنگره = /غ6ز9 141/5 BP  
    | موضوع =زناشویی (اسلام) - احادیث - احادیث اخلاقی
    | موضوع =زناشویی (اسلام) - احادیث - احادیث اخلاقی
    |ناشر  
    |ناشر  
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
    {{کاربردهای دیگر| ازدواج (ابهام‌زدایی)}}
    ==پانویس ==
    {{کاربردهای دیگر| آداب (ابهام‌زدایی)}}
    '''ازدواج و آداب زناشویی در آیینه حدیث'''، تألیف [[غضنفری، علی|علی غضنفری]] (معاصر)، است که موضوع ازدواج را از زوایای مختلف از دیدگاه روایات اهل‌بیت(ع) مورد بررسی قرار داده و برخی ابهامات و شبهات را پاسخ داده است.
     
    نویسنده درباره سبب نگارش این کتاب می‌نویسد: «هرچند در خصوص ازدواج، کتاب‌های بسیاری نگاشته شده است و مؤلفین و محققین هرکدام به فراخور حال و ایده خود، جهت یا جهاتی را پی گرفته‌اند، ولی جای کتابی که بتواند مستقیماً دیدگاه معصومین(ع) را عرضه نماید و نگاه آنان را به این مهم از زبان خودشان مطرح کرده باشد، همچنان خالی است. حقیر در ضمن مطالعات خود در اخبار و احادیث معصومین(ع) و توجه به این خلأ در جامعه بر آن شدم که متن احادیث این موضوع را جمع‌آوری و تبویب کنم و سپس با افکاری برگرفته از سایر اخبار و احادیث ترجمه‌ای مبسوط نمایم»<ref>ر.ک: مقدمه، ص12</ref>‏.
     
    مباحث کتاب با ذکر استحباب ازدواج آغاز شده است. اهمیت ازدواج، در روایات بسیاری مطرح شده است. نویسنده، شانزده روایت را ذکر کرده است؛ از جمله این روایت از رسول‌الله(ص): در اسلام بنایی دوست‌داشتنی‌تر نزد خداوند از ازدواج برپا نشده است<ref>ر.ک: متن کتاب، ص13 و 15</ref>‏.
     
    از روایات چنین برمی‌آید که ترک تزویج و تأخیر آن به‌خاطر مسائل و مشکلات اقتصادی نوعی سوء ظن به خداوند محسوب می‌شود: «رسول خدا(ص) می‌فرماید: آنکه ازدواج را به‌خاطر ترس از فقر و تهیدستی و به‌واسطه مشکلات اقتصادی ترک کند، به خداوند عز و جل سوء ظن برده و بدگمان شده است؛ چراکه خیال کرده خداوند روزی آنها را نمی‌رساند؛ درحالی‌که خدای متعال می‌فرماید: اگر آنها فقیر باشند خداوند از فضل خویش آنان را بی‌نیاز خواهد ساخت»<ref>ر.ک: همان، ص23-22</ref>‏.
     
    در یکی دیگر از مباحث کتاب به کاهش هزینه‌های ازدواج توصیه شده است؛ چراکه کاستن هزینه ازدواج آمار آن را افزایش داده و از بسیاری از مفاسد اجتماعی در جامعه می‌کاهد<ref>ر.ک: همان، ص69</ref>‏.
     
    در برخی از روایات به احادیثی برمی‌خوریم که شاید ظاهر آنها را نگرشی منفی به جنس مؤنث ببینیم؛ جواز زدن به‌وسیله همسر، لزوم غیرت و ستایش آن برای مردان، نقصان عقل و مانند آن از جمله شبهاتی است که نویسنده در خاتمه، ابتدا آنها را مطرح کرده و سپس در مقام پاسخ به آنها برآمده است<ref>ر.ک: همان، ص196</ref>‏.
     
    ==پانویس==
    <references/>
    <references/>
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    مقدمه و متن کتاب.
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فاقد مقاله]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:حدیث]]
    [[رده:مقالات آبان 01 موسوی]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده آذر 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آذر 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۳ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۹:۴۸

    ازدواج و آداب زناشویی در آیینه حدیث
    ازدواج و آداب زناشویی در آیینه حدیث
    پدیدآورانغضنفری، علی (نويسنده)
    ناشرلاهیجی
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1382ش
    چاپ2
    شابک964-4048-29-1
    موضوعزناشویی (اسلام) - احادیث - احادیث اخلاقی
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /غ6ز9 141/5 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    ازدواج و آداب زناشویی در آیینه حدیث، تألیف علی غضنفری (معاصر)، است که موضوع ازدواج را از زوایای مختلف از دیدگاه روایات اهل‌بیت(ع) مورد بررسی قرار داده و برخی ابهامات و شبهات را پاسخ داده است.

    نویسنده درباره سبب نگارش این کتاب می‌نویسد: «هرچند در خصوص ازدواج، کتاب‌های بسیاری نگاشته شده است و مؤلفین و محققین هرکدام به فراخور حال و ایده خود، جهت یا جهاتی را پی گرفته‌اند، ولی جای کتابی که بتواند مستقیماً دیدگاه معصومین(ع) را عرضه نماید و نگاه آنان را به این مهم از زبان خودشان مطرح کرده باشد، همچنان خالی است. حقیر در ضمن مطالعات خود در اخبار و احادیث معصومین(ع) و توجه به این خلأ در جامعه بر آن شدم که متن احادیث این موضوع را جمع‌آوری و تبویب کنم و سپس با افکاری برگرفته از سایر اخبار و احادیث ترجمه‌ای مبسوط نمایم»[۱]‏.

    مباحث کتاب با ذکر استحباب ازدواج آغاز شده است. اهمیت ازدواج، در روایات بسیاری مطرح شده است. نویسنده، شانزده روایت را ذکر کرده است؛ از جمله این روایت از رسول‌الله(ص): در اسلام بنایی دوست‌داشتنی‌تر نزد خداوند از ازدواج برپا نشده است[۲]‏.

    از روایات چنین برمی‌آید که ترک تزویج و تأخیر آن به‌خاطر مسائل و مشکلات اقتصادی نوعی سوء ظن به خداوند محسوب می‌شود: «رسول خدا(ص) می‌فرماید: آنکه ازدواج را به‌خاطر ترس از فقر و تهیدستی و به‌واسطه مشکلات اقتصادی ترک کند، به خداوند عز و جل سوء ظن برده و بدگمان شده است؛ چراکه خیال کرده خداوند روزی آنها را نمی‌رساند؛ درحالی‌که خدای متعال می‌فرماید: اگر آنها فقیر باشند خداوند از فضل خویش آنان را بی‌نیاز خواهد ساخت»[۳]‏.

    در یکی دیگر از مباحث کتاب به کاهش هزینه‌های ازدواج توصیه شده است؛ چراکه کاستن هزینه ازدواج آمار آن را افزایش داده و از بسیاری از مفاسد اجتماعی در جامعه می‌کاهد[۴]‏.

    در برخی از روایات به احادیثی برمی‌خوریم که شاید ظاهر آنها را نگرشی منفی به جنس مؤنث ببینیم؛ جواز زدن به‌وسیله همسر، لزوم غیرت و ستایش آن برای مردان، نقصان عقل و مانند آن از جمله شبهاتی است که نویسنده در خاتمه، ابتدا آنها را مطرح کرده و سپس در مقام پاسخ به آنها برآمده است[۵]‏.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص12
    2. ر.ک: متن کتاب، ص13 و 15
    3. ر.ک: همان، ص23-22
    4. ر.ک: همان، ص69
    5. ر.ک: همان، ص196

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها