صرف کاربردی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR36191J1.jpg | عنوان = صرف کاربردی | عنوان‌های دیگر =...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    لطفا از اینجا شروع به نوشتن کنید.
     
    ==پانویس ==
    '''صرف کاربردی'''، نوشته [[کشمیری، عبدالرسول|عبدالرسول کشمیری]] (متولد 1361ش) است. این کتاب با شبیه‌سازی قواعد دستوری زبان فارسی در کنار قواعد دستوری زبان عربی می‌کوشد یادگیری صرف عربی را برای خواننده مبتدی آسان و مأنوس کند. برای همین، اصول پذیرفته دانش زبان‌شناسی در مورد احکام صرفی از لا‌به‌لای کتاب‌های دانشمندان این علم استخراج شده است و خواننده با ملاحظه آن‌ها و بررسی مباحثه‌های درنظرگرفته‌شده برای هر درس، توان علمی خود را تقویت کرده و به ملکه اجتهاد در دانش صرف دست می‌یابد؛ مثلاً می‌تواند لطایف معنایی کلمه‌هایی مانند غفار و غفور را که مترادفند، کشف کند<ref>ر.ک: آغاز کتاب</ref>.
    <references/>
     
    کتاب حاضر از هفت بخش کلی تشکیل شده است. هر بخش که شهر نامیده شده مشتمل بر چند حدیقه است: شهر اول و هفتم جزو سرفصل‌های آموزشی حوزه نیست و تنها به بیان مطالب تکمیلی می‌پردازد. شهر دوم تا ششم، شامل 63 حدیقه بوده و برای تدریس در 160 جلسه یک‌ساعته طراحی شده‌ است<ref>ر.ک: مقدمه، ص‌18</ref>.
     
    هر حدیقه پنج بخش دارد: نمودار، پبش‌مطالعه، متن اصلی درس، مباحثه و پرسش و تمرین. برای آشنایی اجمالی محصلین با موضوع بحث، قبل از درس و نیز مرور سریع چندین حدیقه، نموداری در ابتدای هر حدیقه قرار داده شده که اهم مطالب آن حدیقه را در بر دارد. بخش پیش‌مطالعه نیز برای پیش از ورود به کلاس درس تنظیم شده و استاد می‌تواند با توجه به سطح کلاس، طلاب را به خواندن پیش‌مطالعه درس جلسه بعد ترغیب نماید و پیش از شروع به درس‌دادن، از این قسمت برای طلاب پرسش‌هایی را طرح کند<ref>ر.ک: همان، ص18-19</ref>.
     
    رویکرد معناگرایانه، اتخاذ مبنای عدم ترادف در کلمات مشابه قرآنی، توضیح قواعد صرفی به کمک برخی مبانی صرفی و لغوی و برنامه‌ریزی برای مباحثه و پیش‌مطالعه، برخی از امتیازات این اثر است<ref>ر.ک: سخن حوزه، ص‌7</ref> .
     
    یکی از ویژگی‌های این کتاب، پاسخگویی به هر سطح علمی و با هر استعداد و سِنّی است. بخش اصلی درس، در حد کتاب‌های آموزشی رایج و برای همه سطوح لازم است؛ درحالی‌که طرح‌ها و مندرجات پیش‌مطالعه و مباحثه، نکات تکمیلی است و استاد با توجه به سنّ و توانمندی مخاطبان می‌تواند درس را در سطوح مختلف ارائه کند. در واقع این کتاب حتی برای طلاب بسیار بااستعداد نیز خسته‌کننده و یک‌نواخت نخواهد بود<ref>ر.ک: همان، ص‌22</ref>.
     
    ==پانويس ==
    <references />
     
     
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    آغاز کتاب، سخن حوزه و مقدمه.
    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فاقد مقاله]]
     
    [[رده:زبان و ادبیات شرقی (مصری، قبطی، سامی، آشوری، سومری، عبری، آرامی، سریانی، عربی، حبشی)‎‏]]
    [[رده:مقالات مهر 01 حسینی هاشمی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:دارای صفحه و جدول 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 آذر 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۹ دسامبر ۲۰۲۲، ساعت ۲۲:۳۶

    صرف کاربردی
    صرف کاربردی
    پدیدآورانکشمیری، عبدالرسول (نويسنده) سلمانی رحیمی، امیر (ويراستار)
    عنوان‌های دیگرآموزش پیشرفته دانش صرف، دلالت یابی مفردات قرآن کریم و احادیث شریف
    ناشرمؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام
    مکان نشرایران - مشهد مقدس
    سال نشر1392ش
    چاپ1
    شابک978-600-646-218-9
    موضوعزبان عربی - صرف - زبان عربی - صرف - مسایل، تمرین‏ها و غیره
    زبانفارسی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ک‎‏5‎‏ص‎‏4 6131 PJ
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    صرف کاربردی، نوشته عبدالرسول کشمیری (متولد 1361ش) است. این کتاب با شبیه‌سازی قواعد دستوری زبان فارسی در کنار قواعد دستوری زبان عربی می‌کوشد یادگیری صرف عربی را برای خواننده مبتدی آسان و مأنوس کند. برای همین، اصول پذیرفته دانش زبان‌شناسی در مورد احکام صرفی از لا‌به‌لای کتاب‌های دانشمندان این علم استخراج شده است و خواننده با ملاحظه آن‌ها و بررسی مباحثه‌های درنظرگرفته‌شده برای هر درس، توان علمی خود را تقویت کرده و به ملکه اجتهاد در دانش صرف دست می‌یابد؛ مثلاً می‌تواند لطایف معنایی کلمه‌هایی مانند غفار و غفور را که مترادفند، کشف کند[۱].

    کتاب حاضر از هفت بخش کلی تشکیل شده است. هر بخش که شهر نامیده شده مشتمل بر چند حدیقه است: شهر اول و هفتم جزو سرفصل‌های آموزشی حوزه نیست و تنها به بیان مطالب تکمیلی می‌پردازد. شهر دوم تا ششم، شامل 63 حدیقه بوده و برای تدریس در 160 جلسه یک‌ساعته طراحی شده‌ است[۲].

    هر حدیقه پنج بخش دارد: نمودار، پبش‌مطالعه، متن اصلی درس، مباحثه و پرسش و تمرین. برای آشنایی اجمالی محصلین با موضوع بحث، قبل از درس و نیز مرور سریع چندین حدیقه، نموداری در ابتدای هر حدیقه قرار داده شده که اهم مطالب آن حدیقه را در بر دارد. بخش پیش‌مطالعه نیز برای پیش از ورود به کلاس درس تنظیم شده و استاد می‌تواند با توجه به سطح کلاس، طلاب را به خواندن پیش‌مطالعه درس جلسه بعد ترغیب نماید و پیش از شروع به درس‌دادن، از این قسمت برای طلاب پرسش‌هایی را طرح کند[۳].

    رویکرد معناگرایانه، اتخاذ مبنای عدم ترادف در کلمات مشابه قرآنی، توضیح قواعد صرفی به کمک برخی مبانی صرفی و لغوی و برنامه‌ریزی برای مباحثه و پیش‌مطالعه، برخی از امتیازات این اثر است[۴] .

    یکی از ویژگی‌های این کتاب، پاسخگویی به هر سطح علمی و با هر استعداد و سِنّی است. بخش اصلی درس، در حد کتاب‌های آموزشی رایج و برای همه سطوح لازم است؛ درحالی‌که طرح‌ها و مندرجات پیش‌مطالعه و مباحثه، نکات تکمیلی است و استاد با توجه به سنّ و توانمندی مخاطبان می‌تواند درس را در سطوح مختلف ارائه کند. در واقع این کتاب حتی برای طلاب بسیار بااستعداد نیز خسته‌کننده و یک‌نواخت نخواهد بود[۵].

    پانويس

    1. ر.ک: آغاز کتاب
    2. ر.ک: مقدمه، ص‌18
    3. ر.ک: همان، ص18-19
    4. ر.ک: سخن حوزه، ص‌7
    5. ر.ک: همان، ص‌22


    منابع مقاله

    آغاز کتاب، سخن حوزه و مقدمه.

    وابسته‌ها