كتاب الفتوة في كيفية أخذ العهد والبيعة: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (Hbaghizadeh@noornet.net صفحهٔ کتاب الفتوة في کيفية أخذ العهد والبيعة را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به كتاب الفتوة في كيفية أخذ العهد والبيعة م...)
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    }}
    }}
       
       
    '''کتاب الفتوة في کیفیة أخذ العهد والبیعة''' اثر محیی‌الدین أبومحمد عبدالقادر گیلانی حسنی حسینی (470- 561ق/ 1077- 1166م) کتابی است در توضیح طریقت قادریه و بیان چگونگی گرفتن بیعت و آداب مربوط به آن که با تحقیق محمد فاضل گیلانی حسینی منتشر شده است.
    '''کتاب الفتوة في کیفیة أخذ العهد والبیعة''' اثر [[گیلانی، عبدالقادر|محیی‌الدین أبومحمد عبدالقادر گیلانی حسنی حسینی]] (470- 561ق/ 1077- 1166م) کتابی است در توضیح طریقت قادریه و بیان چگونگی گرفتن بیعت و آداب مربوط به آن که با تحقیق [[جیلانی، محمد فاضل|محمد فاضل گیلانی حسینی]] منتشر شده است.


    از جمله ویژگی‌های کتاب، آن است که شرح حال نسبتا جامع و مفصلی از عبدالقادر گیلانی را به عنوان بنیانگذار طریقت قادریه در خود جای داده و اطلاعات مفیدی پیرامون نسب وی از طرف پدری و مادری<ref>متن کتاب، ص29- 31</ref>، ولادت و وفات<ref>همان، ص43- 44</ref>، مهاجرت خانوادگی به گیلان<ref>همان، ص47</ref> و شیوخ وی در علوم مختلف قرآن، حدیث، فقه، ادب، تصوف و خرقه<ref>همان، ص54- 58</ref> و سایر موارد مربوط به زندگی شخصی و اجتماعی وی، در اختیار خواننده قرار داده است.
    از جمله ویژگی‌های کتاب، آن است که شرح حال نسبتا جامع و مفصلی از [[گیلانی، عبدالقادر|عبدالقادر گیلانی]] را به عنوان بنیانگذار طریقت قادریه در خود جای داده و اطلاعات مفیدی پیرامون نسب وی از طرف پدری و مادری<ref>متن کتاب، ص29- 31</ref>، ولادت و وفات<ref>همان، ص43- 44</ref>، مهاجرت خانوادگی به گیلان<ref>همان، ص47</ref> و شیوخ وی در علوم مختلف قرآن، حدیث، فقه، ادب، تصوف و خرقه<ref>همان، ص54- 58</ref> و سایر موارد مربوط به زندگی شخصی و اجتماعی وی، در اختیار خواننده قرار داده است.


    در بخشی از کتاب، به تعریف طریقه قادریه پرداخته شده و اصطلاحات و مطالب مرتبط با موضوع کتاب، همجون فتوت، عهد و بیعت، از لحاظ لغوی و اصطلاحی، تعریف شده و به خوبی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است<ref>همان، ص103- 117</ref>.
    در بخشی از کتاب، به تعریف طریقه قادریه پرداخته شده و اصطلاحات و مطالب مرتبط با موضوع کتاب، همجون فتوت، عهد و بیعت، از لحاظ لغوی و اصطلاحی، تعریف شده و به خوبی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است<ref>همان، ص103- 117</ref>.


    از دیگر مطالب مهم و مفید کتاب، می‌توان به مباحثی همچون علامات دلالت کننده بر کمال مرشد<ref>همان، ص199</ref> ومقامات ابواب چهارگانه شریعت، طریقت، حقیقت و معرفت<ref>همان</ref> اشاره نمود.
    از دیگر مطالب مهم و مفید کتاب، می‌توان به مباحثی همچون علامات دلالت کننده بر کمال مرشد<ref>همان، ص199</ref> ومقامات ابواب چهارگانه شریعت، طریقت، حقیقت و معرفت<ref>همان</ref> اشاره نمود.
    آداب مرید با شیخ، آداب مرید با خود، آداب ذکر، اصول هفت‌گانه و فروع شش‌گانه سلوک در طریقت قادریه، هفت‌گانه نفس و مسائل مربوط به آ‌ن‌ها، از جمله مطالبی است که در باب دوم گفته شده است.<ref>فهرست کتاب، ص367- 363</ref>


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۴۷: خط ۴۹:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده: تصوف و عرفان]]
    [[رده:طرائق صوفیه]]
    [[رده:مقالات تیر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات تیر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده مردادماه 01 قربانی]]
      [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
      [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مرداد 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۹ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۵:۰۳

    کتاب الفتوة في کيفية أخذ العهد والبيعة
    كتاب الفتوة في كيفية أخذ العهد والبيعة
    پدیدآورانگیلانی، عبدالقادر (نویسنده) جیلانی، محمد فاضل (محقق)
    ناشرمرکز الجيلاني للبحوث العلمية
    مکان نشرترکیه - استانبول
    سال نشر1431ق. = 2010م.
    چاپچاپ یکم
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏/ع2الف7 / 292/3 BP

    کتاب الفتوة في کیفیة أخذ العهد والبیعة اثر محیی‌الدین أبومحمد عبدالقادر گیلانی حسنی حسینی (470- 561ق/ 1077- 1166م) کتابی است در توضیح طریقت قادریه و بیان چگونگی گرفتن بیعت و آداب مربوط به آن که با تحقیق محمد فاضل گیلانی حسینی منتشر شده است.

    از جمله ویژگی‌های کتاب، آن است که شرح حال نسبتا جامع و مفصلی از عبدالقادر گیلانی را به عنوان بنیانگذار طریقت قادریه در خود جای داده و اطلاعات مفیدی پیرامون نسب وی از طرف پدری و مادری[۱]، ولادت و وفات[۲]، مهاجرت خانوادگی به گیلان[۳] و شیوخ وی در علوم مختلف قرآن، حدیث، فقه، ادب، تصوف و خرقه[۴] و سایر موارد مربوط به زندگی شخصی و اجتماعی وی، در اختیار خواننده قرار داده است.

    در بخشی از کتاب، به تعریف طریقه قادریه پرداخته شده و اصطلاحات و مطالب مرتبط با موضوع کتاب، همجون فتوت، عهد و بیعت، از لحاظ لغوی و اصطلاحی، تعریف شده و به خوبی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است[۵].

    از دیگر مطالب مهم و مفید کتاب، می‌توان به مباحثی همچون علامات دلالت کننده بر کمال مرشد[۶] ومقامات ابواب چهارگانه شریعت، طریقت، حقیقت و معرفت[۷] اشاره نمود.

    آداب مرید با شیخ، آداب مرید با خود، آداب ذکر، اصول هفت‌گانه و فروع شش‌گانه سلوک در طریقت قادریه، هفت‌گانه نفس و مسائل مربوط به آ‌ن‌ها، از جمله مطالبی است که در باب دوم گفته شده است.[۸]

    پانویس

    1. متن کتاب، ص29- 31
    2. همان، ص43- 44
    3. همان، ص47
    4. همان، ص54- 58
    5. همان، ص103- 117
    6. همان، ص199
    7. همان
    8. فهرست کتاب، ص367- 363

    منابع مقاله

    متن کتاب.


    وابسته‌ها