ديوان أبي‌مدين شعيب الغوث: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (Hbaghizadeh@noornet.net صفحهٔ ديوان أبي مدين شعيب الغوث را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به ديوان أبي‌مدين شعيب الغوث منتقل کرد)
    جز (جایگزینی متن - ' :' به ': ')
     
    (۲۵ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۳ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۲: خط ۲۲:
    | شابک =
    | شابک =
    | تعداد جلد =1
    | تعداد جلد =1
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =25418
    | کتابخوان همراه نور =
    | کتابخوان همراه نور =
    | کد پدیدآور =03769-16691-09540
    | کد پدیدآور =03769-16691-09540
    خط ۲۹: خط ۲۹:
    }}
    }}
       
       
    '''دیوان ابی مدین شعیب الغوث''' مجموعه اشعار ابومدين شعيب بن حسین انصارى (متوفای: ح 588 تا 593ق)، صوفی و عارف مشهور سده ششم قمری در اندلس است که توسط عبدالقادر سعود و سلیمان قرشی، جمع‌آوری شده است.
    '''دیوان ابی مدین شعیب الغوث''' مجموعه اشعار [[ابومدین مغربی، شعیب بن حسین|ابومدين شعيب بن حسین انصارى]] (متوفای: ح 588 تا 593ق)، صوفی و عارف مشهور سده ششم قمری در اندلس است که توسط [[سعود، عبدالقادر|عبدالقادر سعود]] و [[قرشی، سلیمان|سلیمان قرشی]]، جمع‌آوری شده است.


    با مطالعه دیوان ابومدین، می‌توان به این نکته پی برد که مضامین عرفانی در سروده‌های او، دارای دو جنبه نظری و و عملی می‌باشد. در نظری، حب، حبیب و عشق الهی بیش از سایر مضامین بروز پیدا کرده است. در کنار آن، مضامین دیگری مثل وحدت وجود و حقیقت محمدیه دیده می‌شود. همچنین از میان مبانی عرفانی عملی، ریاضت و مجاهدت نفسانی بیش از بقیه بروز پیدا کرده و در کنار آن، مراحل دیگری از قبیل توبه، ذکر، فنا، وصال، پیر، سکر و سماع نیز دیده می‌شود<ref>مسبوق، سید مهدی؛ دلشاد، شهرام، ص57</ref>.
    ابو مدین از پیشوایان تصوف در اندلس‌ به شمار میآید و ابن عربی تحت تأثیر او بوده است.<ref>مسبوق، سید مهدی؛ دلشاد، شهرام، ص57</ref>


    جمع‌آوری، شمارش و ترتیب اشعار دیوان حاضر، بر اساس «دیوان الشیخ سیدی شعیب ابی مدین» صورت گرفته که اشعار آن نیز توسط شیخ عربی بن مصطفی شوار تلمسانی، جمع‌آوری و مرتب شده است<ref>مقدمه، ص9</ref>.
    با مطالعه دیوان ابومدین، می‌توان به این نکته پی برد که مضامین عرفانی در سروده‌های او، دارای دو جنبه نظری و و عملی می‌باشد. در نظری، حب، حبیب و عشق الهی بیش از سایر مضامین بروز پیدا کرده است. در کنار آن، مضامین دیگری مثل وحدت وجود و حقیقت محمدیه دیده می‌شود. همچنین از میان مبانی عرفانی عملی، ریاضت و مجاهدت نفسانی بیش از بقیه بروز پیدا کرده و در کنار آن، مراحل دیگری از قبیل توبه، ذکر و دعا، فنا، وصال، پیر، سکر و سماع نیز دیده می‌شود<ref>همان، ص57</ref>.
     
    در منظر ابو مدین عقل و عشق توأما وادی‌ حقیقت‌ را‌ می‌نوردند و از پهنۀ عقل الهی گذر کرده و به دریای عشق الهی پا می‌نهند و از‌ بیکرانه‌‌‌های جاویدان، مروارید حقیقت را صید می‌کنند تا گوهر بی‌دانۀ ربانی را بیابند‌.<ref>همان، ص73</ref>
     
    اشعاری که ابو مدین دربارۀ حب سروده‌ معمولا‌ با‌ تصویرگری و موسیقی روانی همراه است و سرشار از‌ عاطفه‌ و احساس‌ و برخوردار از خیال‌انگیزی است و خواننده را تحت تأثیر قرار میدهد.<ref>متن کتاب، ص29</ref>
     
    می‌باشد‌.
     
    جمع‌آوری، شمارش و ترتیب اشعار دیوان حاضر، بر اساس «دیوان الشیخ سیدی شعیب ابی مدین» صورت گرفته که اشعار آن نیز توسط شیخ [[عربی بن مصطفی شوار تلمسانی]]، جمع‌آوری و مرتب شده است<ref>مقدمه، ص9</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==
    خط ۴۰: خط ۴۸:
    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    # مقدمه کتاب.
    # مقدمه کتاب.
    # مسبوق، سید مهدی؛ دلشاد، شهرام، «مضامین عرفانی در سروده‌های ابو مدین مغربی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، مجله : عرفان اسلامی، تابستان 1394، شماره 44 رتبه علمی- پژوهشی، به آدرس:
    #[[:noormags:1434700| مسبوق، سید مهدی؛ دلشاد، شهرام، «مضامین عرفانی در سروده‌های ابو مدین مغربی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، مجله: عرفان اسلامی، تابستان 1394، شماره 44 رتبه علمی- پژوهشی]].


    https://www.noormags.ir/view/fa/articlepage/1434700/




    خط ۵۱: خط ۵۸:
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات تیر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات تیر 01 مکرمی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده مردادماه 01 قربانی]]
      [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
      [[رده:مقالات بازبینی شده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مرداد 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ ژوئن ۲۰۲۳، ساعت ۰۸:۵۳

    ديوان أبي مدين شعيب الغوث
    ديوان أبي‌مدين شعيب الغوث
    پدیدآورانابومدین مغربی، شعیب بن حسین (نویسنده)

    سعود، عبدالقادر (گردآورنده)

    قرشی، سلیمان (گردآورنده)
    ناشرکتاب - ناشرون
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1432ق. = 2011م.
    چاپچاپ یکم
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    دیوان ابی مدین شعیب الغوث مجموعه اشعار ابومدين شعيب بن حسین انصارى (متوفای: ح 588 تا 593ق)، صوفی و عارف مشهور سده ششم قمری در اندلس است که توسط عبدالقادر سعود و سلیمان قرشی، جمع‌آوری شده است.

    ابو مدین از پیشوایان تصوف در اندلس‌ به شمار میآید و ابن عربی تحت تأثیر او بوده است.[۱]

    با مطالعه دیوان ابومدین، می‌توان به این نکته پی برد که مضامین عرفانی در سروده‌های او، دارای دو جنبه نظری و و عملی می‌باشد. در نظری، حب، حبیب و عشق الهی بیش از سایر مضامین بروز پیدا کرده است. در کنار آن، مضامین دیگری مثل وحدت وجود و حقیقت محمدیه دیده می‌شود. همچنین از میان مبانی عرفانی عملی، ریاضت و مجاهدت نفسانی بیش از بقیه بروز پیدا کرده و در کنار آن، مراحل دیگری از قبیل توبه، ذکر و دعا، فنا، وصال، پیر، سکر و سماع نیز دیده می‌شود[۲].

    در منظر ابو مدین عقل و عشق توأما وادی‌ حقیقت‌ را‌ می‌نوردند و از پهنۀ عقل الهی گذر کرده و به دریای عشق الهی پا می‌نهند و از‌ بیکرانه‌‌‌های جاویدان، مروارید حقیقت را صید می‌کنند تا گوهر بی‌دانۀ ربانی را بیابند‌.[۳]

    اشعاری که ابو مدین دربارۀ حب سروده‌ معمولا‌ با‌ تصویرگری و موسیقی روانی همراه است و سرشار از‌ عاطفه‌ و احساس‌ و برخوردار از خیال‌انگیزی است و خواننده را تحت تأثیر قرار میدهد.[۴]

    می‌باشد‌.

    جمع‌آوری، شمارش و ترتیب اشعار دیوان حاضر، بر اساس «دیوان الشیخ سیدی شعیب ابی مدین» صورت گرفته که اشعار آن نیز توسط شیخ عربی بن مصطفی شوار تلمسانی، جمع‌آوری و مرتب شده است[۵].

    پانویس

    1. مسبوق، سید مهدی؛ دلشاد، شهرام، ص57
    2. همان، ص57
    3. همان، ص73
    4. متن کتاب، ص29
    5. مقدمه، ص9

    منابع مقاله

    1. مقدمه کتاب.
    2. مسبوق، سید مهدی؛ دلشاد، شهرام، «مضامین عرفانی در سروده‌های ابو مدین مغربی»، پایگاه مجلات تخصصی نور، مجله: عرفان اسلامی، تابستان 1394، شماره 44 رتبه علمی- پژوهشی.


    وابسته‌ها