الفلسفة العربية الإسلامية الكلام و المشائية و التصوف: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR70955J1.jpg | عنوان =الفلسفة العربية الإسلامية الكلام...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    }}
    }}
       
       
    '''الفلسفه العربیه الاسلامیه الکلام و المشائیة و التصوف''' نوشته آرثور سعدییف(معاصر) وتوفیق سلوم(معاصر) است. این اثر در موضوع فلسفه است.
    '''الفلسفه العربية الإسلامية، الكلام و المشائية و التصوف'''، نوشته [[سعدییف، آرثور|آرثور سعدییف]] (معاصر) و [[سلوم‌، توفیق‌|توفیق سلوم]] (معاصر) در موضوع فلسفه است.


    کتاب یاد شده با عنوان الفلسفة العربیة- الاسلامیة الکلاسیکیة نخستین بار برای خوانندگان روسی زبان تدوین شده و سپس به انگلیسی ترجمه گردید. این اثر مشمل بر مقالات و سخنرانی‌های مؤلفان آن در مجامع علمی و دانشگاههای مسکو است.<ref> مقدمه، ص9</ref>
    کتاب یادشده با عنوان الفلسفة العربية الإسلامية الكلاسيكية، نخستین بار برای خوانندگان روسی‌زبان تدوین شد و سپس به انگلیسی ترجمه گردید. این اثر مشمل بر مقالات و سخنرانی‌های مؤلفان آن در مجامع علمی و دانشگاه‌های مسکو است<ref>ر.ک: سرآغاز چاپ عربی، ص9</ref>.


    این اثر به مرحله نخستین و قدیم فلسفه عربی اسلامی از قرن سوم تا هفتم هجری پرداخته و کلام، فلسفه و تصوف نظری را به عنوان جریانهای فکری یکپارچه مورد توجه قرار داده است.<ref>رک: همان، ص21</ref>
    این اثر به مرحله نخستین و قدیم فلسفه عربی اسلامی از اوایل قرن نهم تا اوایل قرن سیزدهم میلادی (قرن سوم تا هفتم هجری) پرداخته و کلام، فلسفه و تصوف نظری را به‌عنوان جریان‌های فکری یکپارچه مورد توجه قرار داده است<ref>رک: همان، ص21</ref>.


    مؤلفان اثر تلاش نموده‌اند تا مکاتب فلسفی مختلف را از رهگذر مهم‌ترین مسائل متمایز کننده آنها مورد توجه قرار داده‌ تا تصویری کامل‌تر و متفاوت‌تر از نگاه سنتی به آن مکاتب و عالمان آن ارائه دهند. و سعی کرده‌اند حتی الامکان از ذکر جزئیات متمایز کننده میان آنها که سرچشمه گرفته از نمایندگان این جریانها و سیره شخصی عالمان آنها است پرهیز شود.<ref> رک: همان </ref>
    مؤلفان اثر تلاش نموده‌اند تا مکاتب فلسفی مختلف را از رهگذر مهم‌ترین مسائل متمایزکننده آنها مورد توجه قرار داده‌ تا تصویری کامل‌تر و متفاوت‌تر از نگاه سنتی به آن مکاتب و عالمان آن ارائه دهند و سعی کرده‌اند حتی‌الامکان از ذکر جزئیات متمایزکننده میان آنها که سرچشمه‌گرفته از نمایندگان این جریان‌ها و سیره شخصی عالمان آنهاست پرهیز شود<ref>رک: همان</ref>.


    نویسندگان خود را متعهد دانسته‌اند تا در جایگاه مورخی واقع‌بین و بی‌طرف آموزه‌ها و نظرات گرایش‌های مختلف را به‌دور از تأثیرپذیری از نزدیکی یا دوری آنها با اعتقادات شخص خود ارائه نموده و ویژگی‌های متمایزکننده تمدن اسلامی، مانند تعدد اندیشه‌ها و سعه صدر را در مقایسه با سایر تمدن‌ها از جمله تمدن و فرهنگ قرون وسطایی نشان دهند<ref>رک: همان، ص9</ref>.


    نویسندگان خود را متعهد دانسته‌اند تا در جایگاه مورخی واقع‌بین و بی‌طرف آموزه‌ها و نظرات گرایش‌های مختلف را بدور از تاثیرپذیری از نزدیکی یا دوری آنها با اعتقادات شخص خود ارائه نموده و ویژگی‌های متمایز کننده تمدن اسلامی، مانند تعدد اندیشه¬ها و سعه صدر را در مقایسه با سایر تمدنها از جمله تمدن و فرهنگ قرون وسطایی نشان دهند. <ref> رک: همان، ص9</ref>
    ==پانویس==
     
    ==پانویس ==
    <references/>
    <references/>


    ==منابع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    #مقدمه و مدخل و متن
    سرآغاز چاپ عربی.




    خط ۵۰: خط ۴۹:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فلسفه، مذهب و روانشناسی]]
    [[رده:فلسفه اسلامی]]
    [[رده: کلیات فلسفه اسلامی]]
    [[رده:آثار کلی تاریخ فلسفه]]
    [[رده:آثار جدید و معاصر فلسفه اسلامی]]
    [[رده:مقالات مرداد 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات مرداد 01 گرنه زاده]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده مردادماه 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده شهریور 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مرداد 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۳ سپتامبر ۲۰۲۲، ساعت ۱۰:۲۵

    الفلسفة العربية الإسلامية الكلام و المشائية و التصوف
    الفلسفة العربية الإسلامية الكلام و المشائية و التصوف
    پدیدآورانسعدییف، آرثور (نویسنده) سلوم‌، توفیق‌ (نویسنده)
    ناشردار الفارابي
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر2000م.
    چاپچاپ یکم
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏/ر9س7 / 21 BBR

    الفلسفه العربية الإسلامية، الكلام و المشائية و التصوف، نوشته آرثور سعدییف (معاصر) و توفیق سلوم (معاصر) در موضوع فلسفه است.

    کتاب یادشده با عنوان الفلسفة العربية الإسلامية الكلاسيكية، نخستین بار برای خوانندگان روسی‌زبان تدوین شد و سپس به انگلیسی ترجمه گردید. این اثر مشمل بر مقالات و سخنرانی‌های مؤلفان آن در مجامع علمی و دانشگاه‌های مسکو است[۱].

    این اثر به مرحله نخستین و قدیم فلسفه عربی اسلامی از اوایل قرن نهم تا اوایل قرن سیزدهم میلادی (قرن سوم تا هفتم هجری) پرداخته و کلام، فلسفه و تصوف نظری را به‌عنوان جریان‌های فکری یکپارچه مورد توجه قرار داده است[۲].

    مؤلفان اثر تلاش نموده‌اند تا مکاتب فلسفی مختلف را از رهگذر مهم‌ترین مسائل متمایزکننده آنها مورد توجه قرار داده‌ تا تصویری کامل‌تر و متفاوت‌تر از نگاه سنتی به آن مکاتب و عالمان آن ارائه دهند و سعی کرده‌اند حتی‌الامکان از ذکر جزئیات متمایزکننده میان آنها که سرچشمه‌گرفته از نمایندگان این جریان‌ها و سیره شخصی عالمان آنهاست پرهیز شود[۳].

    نویسندگان خود را متعهد دانسته‌اند تا در جایگاه مورخی واقع‌بین و بی‌طرف آموزه‌ها و نظرات گرایش‌های مختلف را به‌دور از تأثیرپذیری از نزدیکی یا دوری آنها با اعتقادات شخص خود ارائه نموده و ویژگی‌های متمایزکننده تمدن اسلامی، مانند تعدد اندیشه‌ها و سعه صدر را در مقایسه با سایر تمدن‌ها از جمله تمدن و فرهنگ قرون وسطایی نشان دهند[۴].

    پانویس

    1. ر.ک: سرآغاز چاپ عربی، ص9
    2. رک: همان، ص21
    3. رک: همان
    4. رک: همان، ص9

    منابع مقاله

    سرآغاز چاپ عربی.


    وابسته‌ها