عرفان و حکمت متعالیه: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    جز (جایگزینی متن - 'حکمت متعالیه (ابهام زدایی)' به 'حکمت متعالیه (ابهام‌زدایی)')
     
    (۱۰ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۴ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۴: خط ۲۴:
    | پیش از =
    | پیش از =
    }}
    }}
    {{کاربردهای دیگر|حکمت متعالیه (ابهام‌زدایی)}}
    '''عرفان و حکمت متعالیه''' اثر علامه حسن حسن‌زاده آملی با موضوع عرفان اسلامی.
    '''عرفان و حکمت متعالیه''' اثر [[حسن‌زاده آملی، حسن|علامه حسن حسن‌زاده آملی]] با موضوع عرفان اسلامی.


    از آنجا که صدر المتألهین حکمت متعالیه را بر اساس برهان و عرفان آن هم معاضد به کتاب و سنت و حقایق وارده از اهل بیت عصمت و ائمه معصومین(ع) بنا نهاد و بین طریقه نظر و فکر و مسلک کشف و شهود، جمع نمود، طبعا بین عرفان و حکمت متعالیه رابطه تنگاتنگى به وجود خواهد آمد و بلکه به حق مى‌توان حکمت متعالیه را مفسر عرفان و مبانى عرفان معرفى نمود و این همان کارى است که حضرت استاد حسن زاده آن را با تألیف کتاب «عرفان و حکمت متعالیه» به خوبى به انجام رسانیده است.
    ازآنجاکه [[صدرالدین شیرازی، محمد بن ابراهیم|صدرالمتألهین]] حکمت متعالیه را بر اساس برهان و عرفان، آن‌هم معاضد به کتاب و سنت و حقایق وارده از اهل‌بیت عصمت و ائمه معصومین(ع) بنا نهاد و بین طریقه نظر و فکر و مسلک کشف و شهود، جمع نمود، طبعا بین عرفان و حکمت متعالیه رابطه تنگاتنگى به وجود خواهد آمد و بلکه به‌حق مى‌توان حکمت متعالیه را مفسر عرفان و مبانى عرفان معرفى نمود و این همان کارى است که حضرت استاد حسن‌زاده آن را با تألیف کتاب «عرفان و حکمت متعالیه» به‌خوبى به انجام رسانیده است.


    استاد خود درباره کتاب مذکور مى فرماید: «کارى که در این کتاب شده، این است که اسفار جناب صدر المتألهین را مفسر مطالب بلند عرفانى معرفى کرده‌ایم و مصادر و مأخذ فرمایشات آن جناب را از کتب اصیل عرفانى قبل از ایشان مانند فتوحات، شرح فصوص قیصرى، مصباح الانس، تمهید القواعد، زبدة الحقایق و...نقل نموده‌ایم. البته اینها عرایض مطالبى نیست که موجب تنقیص مقام شامخ جناب صدر المتألهین باشد، بلکه به تعبیر استاد عزیز ما حضرت آیة الله علامه شعرانى رضوان الله تعالى علیه آن جناب لطف الهى بود، چرا که در زمان ترویج ماده‌گرایى از سوى غرب، خداوند شخصى مانند ایشان را به مردم ارزانى داشت، تا آن همه حقایق و معارف را با دلیل و برهان عرضه کرده و عرفان و مبانى عرفانى را برهانى کند.»<ref>ر.ک: رمضانی، حسن، مروری بر آثار و تالیفات استاد فرزانه حضرت آیت الله حسن حسن زاده آملی، ص14</ref>
    استاد خود درباره کتاب مذکور مى‌فرماید: «کارى که در این کتاب شده، این است که اسفار جناب [[صدرالدین شیرازی، محمد بن ابراهیم|صدرالمتألهین]] را مفسر مطالب بلند عرفانى معرفى کرده‌ایم و مصادر و مآخذ فرمایشات آن جناب را از کتب اصیل عرفانى قبل از ایشان، مانند فتوحات، شرح فصوص قیصرى، مصباح الانس، تمهید القواعد، زبدة الحقایق و... نقل نموده‌ایم»<ref>ر.ک: رمضانی، حسن، ص14</ref>.


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    <references />
    <references />


    ==منبع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    رمضانی، حسن، مروری بر آثار و تالیفات استاد فرزانه حضرت آیت‌الله حسن حسن‌زاده آملی»، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، تهران، بی‌تا.
    رمضانی، حسن، «مروری بر آثار و تألیفات استاد فرزانه حضرت آیت‌الله حسن حسن‌زاده آملی»، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، تهران، بی‌تا.


    ==وابسته‌ها==
    ==وابسته‌ها==
    خط ۴۲: خط ۴۲:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:تصوف و عرفان]]
    [[رده:آثار کلی تصوف و عرفان]]
    [[رده:مقالات تیرماه 01 یقموری]]
    [[رده:مقالات تیرماه 01 یقموری]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده مردادماه 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده مرداد 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده مرداد 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مرداد 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۰۰:۳۶

    عرفان و حکمت متعالیه
    عرفان و حکمت متعالیه
    پدیدآورانحسن‌زاده آملی، حسن (نویسنده)
    ناشرال‍ف‌. لام‌. م‍ییم‌
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1380ش.
    چاپچاپ یکم
    شابک964-93307-1-2
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏/ح5ع4 / 284/5 BP

    عرفان و حکمت متعالیه اثر علامه حسن حسن‌زاده آملی با موضوع عرفان اسلامی.

    ازآنجاکه صدرالمتألهین حکمت متعالیه را بر اساس برهان و عرفان، آن‌هم معاضد به کتاب و سنت و حقایق وارده از اهل‌بیت عصمت و ائمه معصومین(ع) بنا نهاد و بین طریقه نظر و فکر و مسلک کشف و شهود، جمع نمود، طبعا بین عرفان و حکمت متعالیه رابطه تنگاتنگى به وجود خواهد آمد و بلکه به‌حق مى‌توان حکمت متعالیه را مفسر عرفان و مبانى عرفان معرفى نمود و این همان کارى است که حضرت استاد حسن‌زاده آن را با تألیف کتاب «عرفان و حکمت متعالیه» به‌خوبى به انجام رسانیده است.

    استاد خود درباره کتاب مذکور مى‌فرماید: «کارى که در این کتاب شده، این است که اسفار جناب صدرالمتألهین را مفسر مطالب بلند عرفانى معرفى کرده‌ایم و مصادر و مآخذ فرمایشات آن جناب را از کتب اصیل عرفانى قبل از ایشان، مانند فتوحات، شرح فصوص قیصرى، مصباح الانس، تمهید القواعد، زبدة الحقایق و... نقل نموده‌ایم»[۱].

    پانویس

    1. ر.ک: رمضانی، حسن، ص14

    منابع مقاله

    رمضانی، حسن، «مروری بر آثار و تألیفات استاد فرزانه حضرت آیت‌الله حسن حسن‌زاده آملی»، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، تهران، بی‌تا.

    وابسته‌ها