تمهیدات (نسخه): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    (۴ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۱۷: خط ۱۷:


    | کد اتوماسیون =AUTOMATIONCODE35238AUTOMATIONCODE
    | کد اتوماسیون =AUTOMATIONCODE35238AUTOMATIONCODE
    | چاپ =چاپ یکم
    | چاپ =چاپ یکم  
    | شابک =
    | شابک =
    | تعداد جلد =1
    | تعداد جلد =1
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =35238
    | کتابخوان همراه نور =
    | کتابخوان همراه نور =
    | کد پدیدآور =00802-04863
    | کد پدیدآور =00802-04863
    خط ۲۷: خط ۲۷:
    }}
    }}
       
       
    '''تمهیدات''' عنوان اثری است یک جلدی به زبان فارسی از ابوالمعالی عبدالله بن ابوبکر محمد بن علی بن حسن بن علی میانجی(متولد 492 هجری در همدان) معروف به عین القضات همدانی. این کتاب در موضوع عرفان نظری نوشته شده و یکى از بهترین آثار اهل تصوف در بیان اصول طریقت و اسرار عرفانى است. عین القضات همدانی این کتاب را در حدود سى و یک سالگى در دَه اصل نوشته است.
    '''تمهیدات،''' عنوان اثری است یک جلدی به زبان فارسی از [[عین‌القضات همدانی، عبدالله بن محمد|ابوالمعالی عبدالله بن ابوبکر محمد بن علی بن حسن بن علی میانجی]] (متولد 492 هجری در همدان)، معروف به [[عین‌القضات همدانی، عبدالله بن محمد|عین‌القضات همدانی]]. این کتاب در موضوع عرفان نظری نوشته شده و یکى از بهترین آثار اهل تصوف در بیان اصول طریقت و اسرار عرفانى است. [[عین‌القضات همدانی، عبدالله بن محمد|عین‌القضات همدانی]] این کتاب را در حدود سى‌ویک سالگى در ده اصل نوشته است.


    در این کتاب تنها از عرفان محض گفتگو شده است. عین‌القضات تجارب روحی خود را که عبارت از فداکاری برای وصول به محبوب و فنا در معشوق و تحمل گداز عشق و دریافت لذت و صمیمیت و صفاست بیان می‌دارد. برای دریافت موضوعات عرفانی که در این کتاب بیان شده بایستی به فهرست لغات و اصطلاحات کتاب رجوع شود.<ref>ر.ک: مقدمه مصحح کتاب، ص14</ref>
    در این کتاب تنها از عرفان محض گفتگو شده است. [[عین‌القضات همدانی، عبدالله بن محمد|عین‌القضات]] تجارب روحی خود را که عبارت از فداکاری برای وصول به محبوب و فنا در معشوق و تحمل گداز عشق و دریافت لذت و صمیمیت و صفاست، بیان می‌دارد. برای دریافت موضوعات عرفانی که در این کتاب بیان شده، بایستی به فهرست لغات و اصطلاحات کتاب رجوع شود.<ref>ر.ک: مقدمه مصحح کتاب، ص14</ref>


    به علت اهمیت این اثر، چاپهای مختلفی از آن انجام شده. چاپ حاضر با تصحیح دکتر عفیف عسیران به انتشار رسیده است. از ویژگیهای ممتاز این نسخه و چاپ، مقدمه مفصلی است که محقق کتاب، دکتر عسیران بر آن نوشته که 192 صفحه است و در 3 بخش ارائه شده؛ نویسنده در فصل اول مقدمه به معرفی آثار عین القضات پرداخته، در فصل دوم شرح حال او را بیان کرده و در فصل سوم افکار فلسفی او را موشکافی کرده و توضیح داده است.<ref>ر.ک: فهرست مطالب کتاب، صفحات یک تا سه</ref> پس از این مقدمه مفصل، متن کتاب تمهیدات ارائه شده و در زیرِ متنِ تمهیدات، شرح آن ارائه شده. متن قسمت شرح با خطی که بین متن اصلی و متن شرح در وسط صفحه کشیده شده، و همچنین کوچکتر بودن قلم آن، از متن اصلی جدا و متمایز می‌شود. این نسخه، علاوه بر مقدمه مفصل و مفیدش، در بخش فهارس فنی نیز بسیار کامل است از این رو نسخه خوبی برای مطالعه تمهیدات عین القضات، می‌باشد.
    به علت اهمیت این اثر، چاپ‌های مختلفی از آن انجام شده. چاپ حاضر با تصحیح دکتر [[عسیران، عفیف|عفیف عسیران]] به انتشار رسیده است. از ویژگی‌های ممتاز این نسخه و چاپ، مقدمه مفصلی است که محقق کتاب، دکتر عسیران بر آن نوشته که 192 صفحه است و در 3 بخش ارائه شده؛ نویسنده در فصل اول مقدمه به معرفی آثار [[عین‌القضات همدانی، عبدالله بن محمد|عین‌القضات]] پرداخته، در فصل دوم شرح حال او را بیان کرده و در فصل سوم افکار فلسفی او را موشکافی کرده و توضیح داده است.<ref>ر.ک: فهرست مطالب کتاب، صفحات یک تا سه</ref> پس از این مقدمه مفصل، متن کتاب تمهیدات ارائه شده و در زیرِ متنِ تمهیدات، شرح آن ارائه شده است. عبارات شرح با خطی که بین آن و متن اصلی در وسط صفحه کشیده شده و همچنین کوچک‌تر بودن قلم آن، از متن اصلی جدا و متمایز می‌شود. این نسخه، علاوه بر مقدمه مفصل و مفیدش، در بخش فهارس فنی نیز بسیار کامل است؛ ازاین‌رو نسخه خوبی برای مطالعه تمهیدات عین‌القضات، می‌باشد.


    ==پانویس==
    ==پانویس==
    <references />
    <references />


    ==منبع مقاله==
    ==منابع مقاله==
    فهرست مطالب، مقدم مصحح و فهارس فنی کتاب.
    فهرست مطالب، مقدمه مصحح و فهارس فنی کتاب.




    خط ۴۳: خط ۴۳:
    {{وابسته‌ها}}
    {{وابسته‌ها}}


    [[تمهيدات]]


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:مقالات خرداد 01 یقموری]]
    [[رده:مقالات خرداد 01 یقموری]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بارگذاری شده تیرماه 01 قربانی]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده1]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده تیر 01]]
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 تیر 1401]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۲۶ ژوئیهٔ ۲۰۲۲، ساعت ۱۲:۱۰

    تمهیدات
    تمهیدات (نسخه)
    پدیدآورانعین‌القضات همدانی، عبدالله بن محمد (نویسنده) عسیران، عفیف (مصحح)
    ناشر[بی نا]
    مکان نشر[بی جا] - [بی جا]
    سال نشر[--13]
    چاپچاپ یکم
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تمهیدات، عنوان اثری است یک جلدی به زبان فارسی از ابوالمعالی عبدالله بن ابوبکر محمد بن علی بن حسن بن علی میانجی (متولد 492 هجری در همدان)، معروف به عین‌القضات همدانی. این کتاب در موضوع عرفان نظری نوشته شده و یکى از بهترین آثار اهل تصوف در بیان اصول طریقت و اسرار عرفانى است. عین‌القضات همدانی این کتاب را در حدود سى‌ویک سالگى در ده اصل نوشته است.

    در این کتاب تنها از عرفان محض گفتگو شده است. عین‌القضات تجارب روحی خود را که عبارت از فداکاری برای وصول به محبوب و فنا در معشوق و تحمل گداز عشق و دریافت لذت و صمیمیت و صفاست، بیان می‌دارد. برای دریافت موضوعات عرفانی که در این کتاب بیان شده، بایستی به فهرست لغات و اصطلاحات کتاب رجوع شود.[۱]

    به علت اهمیت این اثر، چاپ‌های مختلفی از آن انجام شده. چاپ حاضر با تصحیح دکتر عفیف عسیران به انتشار رسیده است. از ویژگی‌های ممتاز این نسخه و چاپ، مقدمه مفصلی است که محقق کتاب، دکتر عسیران بر آن نوشته که 192 صفحه است و در 3 بخش ارائه شده؛ نویسنده در فصل اول مقدمه به معرفی آثار عین‌القضات پرداخته، در فصل دوم شرح حال او را بیان کرده و در فصل سوم افکار فلسفی او را موشکافی کرده و توضیح داده است.[۲] پس از این مقدمه مفصل، متن کتاب تمهیدات ارائه شده و در زیرِ متنِ تمهیدات، شرح آن ارائه شده است. عبارات شرح با خطی که بین آن و متن اصلی در وسط صفحه کشیده شده و همچنین کوچک‌تر بودن قلم آن، از متن اصلی جدا و متمایز می‌شود. این نسخه، علاوه بر مقدمه مفصل و مفیدش، در بخش فهارس فنی نیز بسیار کامل است؛ ازاین‌رو نسخه خوبی برای مطالعه تمهیدات عین‌القضات، می‌باشد.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه مصحح کتاب، ص14
    2. ر.ک: فهرست مطالب کتاب، صفحات یک تا سه

    منابع مقاله

    فهرست مطالب، مقدمه مصحح و فهارس فنی کتاب.


    وابسته‌ها