فاضل (ابهام زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
جز (جایگزینی متن - 'شیخ الاسلام' به 'شیخ‌الاسلام')
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط یک کاربر دیگر نشان داده نشد)
خط ۲: خط ۲:
'''فاضل''' ممکن است به هر یک از افراد زیر اشاره داشته باشد:
'''فاضل''' ممکن است به هر یک از افراد زیر اشاره داشته باشد:


* [[فاضل موحدی لنکرانی، محمد|شیخ محمد فاضل لنکرانی]](1310-1386ش) از مراجع تقلید معاصر و از اساتید حوزه علمیه قم. او بعد از وفات [[گلپایگانی، محمدرضا|آیت‌الله گلپایگانی]] و [[اراکی، محمدعلی|آیت‌الله اراکی]] یکی از هفت مرجعی بود که از سوی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم معرفی شد.
* [[فاضل موحدی لنکرانی، محمد|شیخ محمد فاضل لنکرانی]](1310-1386ش) از مراجع تقلید معاصر و از اساتید حوزه علمیه قم. او بعد از وفات [[گلپایگانی، سید محمدرضا|آیت‌الله گلپایگانی]] و [[اراکی، محمدعلی|آیت‌الله اراکی]] یکی از هفت مرجعی بود که از سوی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم معرفی شد.




خط ۱۷: خط ۱۷:




* [[فاضل جواد، جواد بن سعید|جواد بن سعید یا جواد بن سعداللّه بن جواد بغدادى كاظمى]] (متوفای 1065ق)، معروف به «فاضل جواد»، فقیه، فیلسوف، اصولی، متکلم  در قرن یازدهم هجری است. او اهل کاظمین بود و برای کسب علم به اصفهان مهاجرت کرد و در زمره شاگردان شیخ بهایی قرار گرفت و پس از چندی توسط شاه عباس صفوی به مقام شیخ الاسلامی استرآباد رسید. کتاب [[مسالک الأفهام إلی آیات الأحکام]] از مشهورترین کتابهای او است.
* [[فاضل جواد، جواد بن سعید|جواد بن سعید یا جواد بن سعداللّه بن جواد بغدادى كاظمى]] (متوفای 1065ق)، معروف به «فاضل جواد»، فقیه، فیلسوف، اصولی، متکلم  در قرن یازدهم هجری است. او اهل کاظمین بود و برای کسب علم به اصفهان مهاجرت کرد و در زمره شاگردان شیخ بهایی قرار گرفت و پس از چندی توسط شاه عباس صفوی به مقام شیخ‌الاسلامی استرآباد رسید. کتاب [[مسالک الأفهام إلی آیات الأحکام]] از مشهورترین کتابهای او است.




خط ۲۶: خط ۲۶:




[[رده:صفحه‌های ابهام‌زدایی]]
[[Category:صفحه‌های ابهام‌زدایی افراد]]
{{ابهام‌زدایی}}
 
[[رده:صفحه‌های ابهام‌زدایی افراد]]
[[رده:خرداد (1400)]]
[[رده:خرداد (1400)]]

نسخهٔ کنونی تا ‏۲۱ مهٔ ۲۰۲۳، ساعت ۱۰:۰۱

فاضل ممکن است به هر یک از افراد زیر اشاره داشته باشد:








  • ابراهيم بن سليمان القطيفى مشهور به فاضل قطيفى، از بزرگان علماى اماميه در قرن دهم، معاصر و معارض با محقق كركى و صاحب تأليفات و اجازات چندى است.صاحبان تراجم از او با اوصافى چون: فاضل، عالم فقيه، محدث، المحقق المدقق، الشيخ السعيد و غيره ياد كرده‌اند.وى احتمالا در حدود 885 ه‍.ق در قطيف زاده شد.