نتائج الأفكار في نجاسة الكفار: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR00464J1.jpg | عنوان =‏ نتائج الأفكار في نجاسة الكفار |...» ایجاد کرد)
     
    جز (جایگزینی متن - 'گلپایگانی، محمدرضا' به 'گلپایگانی، سید محمدرضا')
     
    (۷ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
    خط ۴: خط ۴:
    | عنوان‌های دیگر =
    | عنوان‌های دیگر =
    | پدیدآوران =  
    | پدیدآوران =  
    [[گلپایگانی، محمدرضا]] (نويسنده)
    [[گلپایگانی، سید محمدرضا]] (نويسنده)


    [[کریمی جهرمی، علی]] (محرر)
    [[کریمی جهرمی، علی]] (محرر)
    خط ۲۰: خط ۲۰:
    | شابک =
    | شابک =
    | تعداد جلد =1
    | تعداد جلد =1
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =
    | کتابخانۀ دیجیتال نور =00464
    | کتابخوان همراه نور =00464
    | کد پدیدآور = 11
    | کد پدیدآور = 11
    | پس از =
    | پس از =
    خط ۲۶: خط ۲۷:
    }}  
    }}  
       
       
    این عنوان فاقد مقاله است، خوب است که شما دست‌به‌قلم شده و برای آن مقاله‌ای بنویسید.
    '''نتائج الأفكار في نجاسة الكفار'''، تقریرات درس خارج فقه [[گلپایگانی، سید محمدرضا|آیت‌الله سید محمدرضا موسوی گلپایگانی]] است که [[کریمی جهرمی، علی|آیت‌الله علی کریمی جهرمی]] آن را به رشته تحریر درآورده و استدلال‌های فقهی ایشان را در زمینه اثبات نجاست کفار و فروع فقهی مترتب بر آن، تشریح کرده است.


    لطفا قبل از نوشتن، [[شیوه‌نامه ویکی‌نور]] را به دقت مطالعه کنید.
    ==ساختار==
    کتاب با مقدمه کوتاهی از نویسنده آغاز و مطالب بدون تبویب و فصل‌بندی خاصی ارائه گردیده است.


    == وابسته‌ها ==
    ==گزارش محتوا==
    در مقدمه، به موضوع اصلی مورد بحث در کتاب، اشاره و با استفاده از آیات، توضیحات مختصری پیرامون آن، ارائه شده است<ref>ر.ک: مقدمه، ص3-‌5</ref>.
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
     
    نویسنده ضمن بیان مفهوم نجاست در فقه امامیه، به آیه پنج سوره مبارکه توبه مبنی بر نجس بودن کفار و مشرکین و عدم جواز دخول آنان به مسجدالحرام و آیات مشابه این آیه که تکلیف کفار را از لحاظ نجاست مشخص کرده است، اشاره کرده و نحوه استدلال به این آیه و آیات دیگر در موضوع مورد نظر را ارائه کرده است. در همین راستا وی به آیات رجس و طعام اشاره و نجاست کفار و موارد استثنای آن را از این آیات استفاده کرده است<ref>ر.ک: بی‌نام</ref>.
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
     
    در ادامه وی به روایات مربوط به نجاست کفار اشاره کرده و اجماع علمای مسلمان اعم از شیعه و اهل‌سنت را در این‌باره قائل شده است. وی ادله قائلین به طهارت اهل کتاب را نیز منعکس و نحوه استدلال و برخی از مناقشات صورت‌گرفته در این زمینه را نیز مطرح کرده است. در همین رابطه، وی به نجاست طعام کفار و موارد استثنای آن اشاره و اختلاف نظر علمای شیعه و اهل‌سنت را در این زمینه بازگو و دیدگاه [[گلپایگانی، سید محمدرضا|حضرت آیت‌الله گلپایگانی]] را در این رابطه تشریح کرده است<ref>ر.ک: همان</ref>.
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
     
    در بخش دیگری از کتاب، به اثبات نجاست اولاد کفار و روایات دلالت‌کننده در این زمینه پرداخته و با استفاده از استصحاب و مسئله تبعیت فرزند از والدین، نجاست آنان را نیز اثبات کرده است. در قسمت بعدی کتاب، نگارنده به احکام لقطه کفار اشاره و حکم اجزای زنده و مرده از بدن آنها را از لحاظ فقهی بررسی کرده است<ref>ر.ک: همان</ref>.
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
     
    وی در ادامه، معیار کفر افراد را تبیین کرده و انکار ضروریات دین و معیارهای ارتداد را شرح داده و داخل کردن غلات، خوارج، نواصب، منافقین، قائلین به جبر و تفویض (مجبره و مفوضه) و مخالفین شیعه از اهل‌سنت و وهابی‌ها را به کفار، از لحاظ ادله روایی و سایر قواعد فقهی بررسی کرده و دیدگاه‌های [[گلپایگانی، سید محمدرضا|حضرت آیت‌الله گلپایگانی]] را در این زمینه شرح داده است<ref>ر.ک: همان</ref>.
     
    ==وضعیت کتاب==
    فهرست مطالب در انتهای کتاب آمده و در پاورقی‌ها، علاوه بر ذکر منابع<ref>مثلا ر.ک: پاورقی، ص15</ref>، توضیحات مقرر پیرامون برخی از مطالب و مباحث، آورده شده است<ref>مثلا ر.ک: همان، ص13</ref>.
     
    ==پانویس ==
    <references />
     
    ==منابع مقاله==
    # مقدمه و متن کتاب.
    # بی‌نام، برگرفته از سایت «خبرگزاری رسا»، دوشنبه 24 تیرماه 1398، به آدرس اینترنتی:
    http://rasanews.ir/fa/news/146249/%D9%86%D8%AA%D8%A7%D8%A6%D8%AC-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%81%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%81%DB%8C-%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%B3%D8%A9-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D9%81%D8%A7%D8%B1
     
     
    ==وابسته‌ها==
    {{وابسته‌ها}}
       
       
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:فاقد مقاله]]
    [[رده:اسلام، عرفان، غیره]]
    [[رده:فقه و اصول]]
    [[رده:مباحث خاص فقه]]
    [[رده:عبادات]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۷ دسامبر ۲۰۲۱، ساعت ۲۱:۴۴

    ‏ نتائج الأفكار في نجاسة الكفار
    نتائج الأفكار في نجاسة الكفار
    پدیدآورانگلپایگانی، سید محمدرضا (نويسنده) کریمی جهرمی، علی (محرر)
    ناشردارالقرآن الکریم
    مکان نشرايران - قم
    سال نشر1372ش/1413ق
    موضوعکافران، طهارت، اهل کتاب - طهارت
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‏ ‏‎‏BP‎‏ ‎‏185‎‏/‎‏2‎‏ ‎‏/‎‏گ‎‏8‎‏ن‎‏2‎‏
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    نتائج الأفكار في نجاسة الكفار، تقریرات درس خارج فقه آیت‌الله سید محمدرضا موسوی گلپایگانی است که آیت‌الله علی کریمی جهرمی آن را به رشته تحریر درآورده و استدلال‌های فقهی ایشان را در زمینه اثبات نجاست کفار و فروع فقهی مترتب بر آن، تشریح کرده است.

    ساختار

    کتاب با مقدمه کوتاهی از نویسنده آغاز و مطالب بدون تبویب و فصل‌بندی خاصی ارائه گردیده است.

    گزارش محتوا

    در مقدمه، به موضوع اصلی مورد بحث در کتاب، اشاره و با استفاده از آیات، توضیحات مختصری پیرامون آن، ارائه شده است[۱].

    نویسنده ضمن بیان مفهوم نجاست در فقه امامیه، به آیه پنج سوره مبارکه توبه مبنی بر نجس بودن کفار و مشرکین و عدم جواز دخول آنان به مسجدالحرام و آیات مشابه این آیه که تکلیف کفار را از لحاظ نجاست مشخص کرده است، اشاره کرده و نحوه استدلال به این آیه و آیات دیگر در موضوع مورد نظر را ارائه کرده است. در همین راستا وی به آیات رجس و طعام اشاره و نجاست کفار و موارد استثنای آن را از این آیات استفاده کرده است[۲].

    در ادامه وی به روایات مربوط به نجاست کفار اشاره کرده و اجماع علمای مسلمان اعم از شیعه و اهل‌سنت را در این‌باره قائل شده است. وی ادله قائلین به طهارت اهل کتاب را نیز منعکس و نحوه استدلال و برخی از مناقشات صورت‌گرفته در این زمینه را نیز مطرح کرده است. در همین رابطه، وی به نجاست طعام کفار و موارد استثنای آن اشاره و اختلاف نظر علمای شیعه و اهل‌سنت را در این زمینه بازگو و دیدگاه حضرت آیت‌الله گلپایگانی را در این رابطه تشریح کرده است[۳].

    در بخش دیگری از کتاب، به اثبات نجاست اولاد کفار و روایات دلالت‌کننده در این زمینه پرداخته و با استفاده از استصحاب و مسئله تبعیت فرزند از والدین، نجاست آنان را نیز اثبات کرده است. در قسمت بعدی کتاب، نگارنده به احکام لقطه کفار اشاره و حکم اجزای زنده و مرده از بدن آنها را از لحاظ فقهی بررسی کرده است[۴].

    وی در ادامه، معیار کفر افراد را تبیین کرده و انکار ضروریات دین و معیارهای ارتداد را شرح داده و داخل کردن غلات، خوارج، نواصب، منافقین، قائلین به جبر و تفویض (مجبره و مفوضه) و مخالفین شیعه از اهل‌سنت و وهابی‌ها را به کفار، از لحاظ ادله روایی و سایر قواعد فقهی بررسی کرده و دیدگاه‌های حضرت آیت‌الله گلپایگانی را در این زمینه شرح داده است[۵].

    وضعیت کتاب

    فهرست مطالب در انتهای کتاب آمده و در پاورقی‌ها، علاوه بر ذکر منابع[۶]، توضیحات مقرر پیرامون برخی از مطالب و مباحث، آورده شده است[۷].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص3-‌5
    2. ر.ک: بی‌نام
    3. ر.ک: همان
    4. ر.ک: همان
    5. ر.ک: همان
    6. مثلا ر.ک: پاورقی، ص15
    7. مثلا ر.ک: همان، ص13

    منابع مقاله

    1. مقدمه و متن کتاب.
    2. بی‌نام، برگرفته از سایت «خبرگزاری رسا»، دوشنبه 24 تیرماه 1398، به آدرس اینترنتی:

    http://rasanews.ir/fa/news/146249/%D9%86%D8%AA%D8%A7%D8%A6%D8%AC-%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%81%DA%A9%D8%A7%D8%B1-%D9%81%DB%8C-%D9%86%D8%AC%D8%A7%D8%B3%D8%A9-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D9%81%D8%A7%D8%B1


    وابسته‌ها