الإلهيات من كتاب الشفاء: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ']] ،' به ']]،')
    جز (جایگزینی متن - 'علامه حسن‌زاده' به 'علامه حسن‌زاده ')
    خط ۴۸: خط ۴۸:




    كتاب، مشتمل بر يك مقدمه از علامه حسن‌زاده و ده مقاله به ترتيب هشت فصلى، چهار فصلى، ده فصلى، سه فصلى، نه فصلى، پنج فصلى، سه فصلى، هشت فصلى، هشت فصلى و پنج فصلى است. علامه [[حسن‌زاده آملی، حسن|حسن‌زاده آملى]]، در ذيل مقالات فوق، به ترتيب، صد و پنجاه و دو، هجده، چهل و شش، نود و نه، صد و دو، صد و شانزده، هفتاد و هفت، صد و سى و يك، صد و پنج و پنجاه و هفت تعليقه نگاشته است.
    كتاب، مشتمل بر يك مقدمه از [[حسن‌‌زاده آملی، حسن|علامه حسن‌زاده]]  و ده مقاله به ترتيب هشت فصلى، چهار فصلى، ده فصلى، سه فصلى، نه فصلى، پنج فصلى، سه فصلى، هشت فصلى، هشت فصلى و پنج فصلى است. علامه [[حسن‌زاده آملی، حسن|حسن‌زاده آملى]]، در ذيل مقالات فوق، به ترتيب، صد و پنجاه و دو، هجده، چهل و شش، نود و نه، صد و دو، صد و شانزده، هفتاد و هفت، صد و سى و يك، صد و پنج و پنجاه و هفت تعليقه نگاشته است.


    == گزارش محتوا ==
    == گزارش محتوا ==




    علامه حسن‌زاده، در مقدمه، از تدريس و تصحيح الهيات شفا و تعليقه زدن بر آن، سخن مى‌گويد و تعدادى از شروح و تعليقاتى را كه در طول زمان، علماى بزرگ، بر الهيات شفا نگاشته‌اند، نام مى‌برد و در ادامه، از ساير تعليقات خود بر كتب گوناگون ياد مى‌كند و...
    [[حسن‌‌زاده آملی، حسن|علامه حسن‌زاده]] ، در مقدمه، از تدريس و تصحيح الهيات شفا و تعليقه زدن بر آن، سخن مى‌گويد و تعدادى از شروح و تعليقاتى را كه در طول زمان، علماى بزرگ، بر الهيات شفا نگاشته‌اند، نام مى‌برد و در ادامه، از ساير تعليقات خود بر كتب گوناگون ياد مى‌كند و...


    در مقاله اول، از موضوع فلسفه اولى و منفعت و مرتبه و نام اين علم و اجمالى از آنچه در اين علم مورد بحث قرار مى‌گيرد و... سخن گفته مى‌شود.
    در مقاله اول، از موضوع فلسفه اولى و منفعت و مرتبه و نام اين علم و اجمالى از آنچه در اين علم مورد بحث قرار مى‌گيرد و... سخن گفته مى‌شود.
    خط ۷۸: خط ۷۸:




    در آخر كتاب، فهرست موضوعات ذكر شده است. تعليقات علامه حسن‌زاده، بسيار كوتاه و غالبا در حد نيم يا يك سطر است و اكثريت قريب به اتفاق آنها، به زبان عربى و شمار بسيار اندكى، به زبان فارسى به‌صورت نظم و نثر مى‌باشد.
    در آخر كتاب، فهرست موضوعات ذكر شده است. تعليقات [[حسن‌‌زاده آملی، حسن|علامه حسن‌زاده]] ، بسيار كوتاه و غالبا در حد نيم يا يك سطر است و اكثريت قريب به اتفاق آنها، به زبان عربى و شمار بسيار اندكى، به زبان فارسى به‌صورت نظم و نثر مى‌باشد.





    نسخهٔ ‏۲۶ نوامبر ۲۰۱۶، ساعت ۰۹:۰۰

    الالهیات من کتاب الشفاء ( قم)
    نام کتاب الالهیات من کتاب الشفاء ( قم)
    نام های دیگر کتاب شفاء. برگزیده
    پدیدآورندگان ابن‌سینا، حسین بن عبدالله (نويسنده)

    حسن‌‌زاده آملی، حسن (محقق)

    زبان عربی
    کد کنگره ‏BBR‎‏ ‎‏519‎‏ ‎‏1376
    موضوع فلسفه اسلامی - متون قدیمی تا قرن 14

    ما بعد الطبیعه - متون قدیمی تا قرن 14

    ناشر دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم، مرکز انتشارات
    مکان نشر قم - ایران
    سال نشر 1376 هـ.ش
    کد اتوماسیون AUTOMATIONCODE10575AUTOMATIONCODE


    معرفى اجمالى

    «الالهيات من كتاب الشفا»، بخشى از كتاب گران‌سنگ شفاى بو على است كه توسط علامه حسن‌زاده آملى، تدريس شده و سپس همراه با تصحيح و تعليقات وى، به چاپ رسيده است. اين كتاب، به زبان عربى و حاوى مباحث فلسفه اعلى يا الهيات بالمعنى الاعم مى‌باشد.

    ساختار

    كتاب، مشتمل بر يك مقدمه از علامه حسن‌زاده و ده مقاله به ترتيب هشت فصلى، چهار فصلى، ده فصلى، سه فصلى، نه فصلى، پنج فصلى، سه فصلى، هشت فصلى، هشت فصلى و پنج فصلى است. علامه حسن‌زاده آملى، در ذيل مقالات فوق، به ترتيب، صد و پنجاه و دو، هجده، چهل و شش، نود و نه، صد و دو، صد و شانزده، هفتاد و هفت، صد و سى و يك، صد و پنج و پنجاه و هفت تعليقه نگاشته است.

    گزارش محتوا

    علامه حسن‌زاده ، در مقدمه، از تدريس و تصحيح الهيات شفا و تعليقه زدن بر آن، سخن مى‌گويد و تعدادى از شروح و تعليقاتى را كه در طول زمان، علماى بزرگ، بر الهيات شفا نگاشته‌اند، نام مى‌برد و در ادامه، از ساير تعليقات خود بر كتب گوناگون ياد مى‌كند و...

    در مقاله اول، از موضوع فلسفه اولى و منفعت و مرتبه و نام اين علم و اجمالى از آنچه در اين علم مورد بحث قرار مى‌گيرد و... سخن گفته مى‌شود.

    در مقاله دوم، از جوهر و اقسام آن، جوهر جسمانى و... و عارى نبودن ماده جسمانى از صورت و... و تقديم صورت بر ماده در مرتبه وجود و... بحث مى‌شود.

    در مقاله سوم، مباحثى در مورد وضعيت مقولات نه‌گانه و عرضيت آنها و واحد و تحقيق واحد و كثير و عرض بودن عدد و در باره علم و عرض بودن آن و... مطرح مى‌شود.

    در مقاله چهارم، متقدم و متأخر و حدوث و قوه و فعل و قدرت و عجز و تام و ناقص و... بررسى مى‌شود.

    در مقاله پنجم، از امور عامه و كيفيت وجود آنها و چگونه بودن كليت براى طبايع كلى و تفاوت بين كل و جزء با كلى و جزيى و تفاوت بين جنس و ماده و... سخن به ميان مى‌آيد.

    در مقاله ششم، در باره اقسام علل و احوال آنها و حل اشكال بر معيت هر علتى با معلولش و... بحث مى‌شود.

    در مقاله هفتم، در باره هوهويت و اقسام آن و غيريت و خلاف و اصناف تقابل و مثل و مبادى تعليميات و... بحث مى‌شود.

    در مقاله هشتم، سخن از تناهى علل فاعلى و قابلى و علل غايى و صورى و اثبات مبدأ اول و صفات اوليه واجب الوجود و... به ميان مى‌آيد.

    در مقاله نهم، صفت فاعلى مبدأ اول و اثبات دوام حركت و كيفيت صدور افعال از مبادى عاليه و... بررسى مى‌شود.

    در مقاله دهم، در باره مبدأ و معاد و الهامات و منامات و دعاهاى مستجاب و بلاهاى آسمانى و احوال نبوت و... سخن گفته مى‌شود.

    وضعيت كتاب

    در آخر كتاب، فهرست موضوعات ذكر شده است. تعليقات علامه حسن‌زاده ، بسيار كوتاه و غالبا در حد نيم يا يك سطر است و اكثريت قريب به اتفاق آنها، به زبان عربى و شمار بسيار اندكى، به زبان فارسى به‌صورت نظم و نثر مى‌باشد.


    پیوندها

    مطالعه کتاب الالهیات من کتاب الشفاء ( قم) در پایگاه کتابخانه دیجیتال نور