الحدود و الأحكام الفقهية: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR98697J1.jpg | عنوان = الحدود و الأحكام الفقهية | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = شاهرودی بسطامی، علاء الدین علی بن محمد (نويسنده) عبدالموجود، عادل احمد (محقق) معوض، علی محمد ( محقق) |زبان | زبان = عر...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۴ ژانویهٔ ۲۰۲۵، ساعت ۰۷:۲۶

    الحدود و الأحكام الفقهية
    الحدود و الأحكام الفقهية
    پدیدآورانشاهرودی بسطامی، علاء الدین علی بن محمد (نويسنده)

    عبدالموجود، عادل احمد (محقق)

    معوض، علی محمد ( محقق)
    ناشردار الکتب العلمية
    مکان نشرلبنان - بیروت
    سال نشر1411ق - 1991م
    چاپ1
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    الحدود والأحکام الفقهية اثر علاء‌الدین علی بن محمد شاهرودی بسطامی مشهور به مصنفک (875-803ق)، در فقه حنفیه که با تحقیق عادل احمد عبدالموجود و علی محمد معوض، منتشر شده است.

    حدود و تعریفات به دلیل اهمیتی که در تبیین ویژگی‌های هر علم و اصطلاحات موجود در آن دارند، مورد توجه اکثر محققان و پژوهشگران بوده و در ضبط مسائل، آشکار ساختن رسوم، توضیح ویژگی‌ها و زدودن پرده از حقایق علوم، نقش بسزایی دارند و علما و دانشمندان، علی‌رغم اختلاف دیدگاه‌ها و تباین مسالک، به نگارش کتاب‌های مستقل در تعاریف فقهی و لغوی، همواره اهتمام خاص و ویژه‌ای از خود نشان داده‌اند و اثر حاضر نیز، از جمله این آثار می‌باشد[۱].

    نویسنده نیز در کتاب خود، بر آن شده است تا در این سفر پرمشغله این گروه بزرگوار، همگام شده و این اثر ارزشمند را در همین راستا، به رشته تحریر درآورد. وی در این کتاب، فقه اسلامی را به طور عام و فقه حنفی را به صورت خاص، مورد بحث و بررسی قرار داده و کتاب جامعی را عرضه نموده است که در آن، تعاریف فقهی را با توجه به ابواب مختلف فقه، تنظیم کرده است[۲].

    وی تعاریف و اصطلاحات فقهی را از حیث لغوی مورد بحث و بررسی قرار داده و سپس، آن‌ها را از لحاظ اصطلاحی بررسی نموده و تعاریف مطرح شده پیرامون آنها را مورد بحث قرار داده و سخنان برخی از علما را پیرامون آنها، بیان کرده و مورد ارزیابی قرار داده و تعاریف صحیح را برگزیده است. در ادامه، بحثی پیرامون برخی از احکام فقهی مربوط به کتابی که درباره آن صحبت می‌کند، مطرح شده است[۳].

    یکی از ویژگی‌های کتاب، آن است که نویسنده غالبا برای تأیید نظرات و دیدگاه‌های خود، یا اقوال و نظریاتی که پسندیده و آنها را بر سایر نظرات، ترجیح داده است، به آیات و روایات نبوی استناد نموده و آنها را به عنوان شاهد آورده است[۴].

    کتاب با مقدمه کوتاهی از محقق آغاز شده است که در آن، ضمن اشاره به موضوع و اهمیت کتاب، به ترجمه و شرح حال نویسنده پرداخته شده و در پایان، نسخ خطی کتاب، توصیف شده است[۵].

    پانویس

    1. مقدمه، ص3
    2. همان
    3. همان
    4. ر.ک: همان، ص4
    5. همان، ص3- 6

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها