الصلاة (ابن قیم جوزیه): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR95742J1.jpg | عنوان = الصلاة | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = ابن‌قیم جوزیه، محمد بن ابی‌بکر (نويسنده) بخاري، عدنان بن صفا خان (محقق) ابو زید، بکر ( سایر) |زبان | زبان = عربی | کد کنگره = | موضوع =...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۲ ژانویهٔ ۲۰۲۵، ساعت ۰۷:۳۰

    الصلاة
    الصلاة (ابن قیم جوزیه)
    پدیدآورانابن‌قیم جوزیه، محمد بن ابی‌بکر (نويسنده)

    بخاري، عدنان بن صفا خان (محقق)

    ابو زید، بکر ( سایر)
    ناشردار روافد للطباعة و النشر و التوزیع (حذفی 17022)
    مکان نشر[بی جا]
    سال نشر13سده
    چاپ1
    موضوعنماز
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    کتاب الصلاة اثر ابوعبدالله محمد بن ابوبکر بن ایوب ابن قیم جوزیه (691- 751ق)، در بررسی حکم تارک عمدی نماز که با تحقیق عدنان بن صفا خان بخاری، منتشر شده است.

    کتاب با خطبه‌ای چند خطی در حمد و ثنای الهی، به عنوان مقدمه، آغاز شده و مطالب، مجموعا دربردارنده ده مسأله پیرامون احکام مربوط به نماز و مجازات ترک کننده عمدی آن می‌باشد. در نخستین مسأله، این سؤال مطرح شده است که در اقوال علما و فقهای اهل سنت، آیا مجازات ترک کننده عمدی نماز، قتل است؟ و اگر چنین است، آیا همانند مرتد و کافر باید کشته شود، یعنی بدون غسل و نماز بر آن و جلوگیری از دفن آن در قبرستان مسلمانان یا اینکه حد قتل بر او جاری شده اما احکام اسلام بر آن بار می‌شود و آیا، به واسطه ترک نماز، دچار حبط اعمال و بطلان آنها می‌شود یا نه[۱].

    در مسأله دوم، به بیان این موضوع پرداخته شده است که زمانی چنین حکمی برای تارک عمدی صلاه اجرا می‌شود که برای خواندن نماز دعوت شده و او نیز امتناع بورزد و این دعوت نیز، دارای شروطی بوده که در این مسأله، به آن اشاره شده است[۲]. در مسأله سوم، این موضوع مورد بررسی قرار گرفته است که آیا این حکم، به واسطه ترک یک نماز صادر می‌شود، یا دو نماز، یا سه نماز؟ این موضوع مورد اختلاف فقها بوده و نظرات مختلفی درباره آن، مطرح شده که در این مسأله، بدان پرداخته شده است[۳].

    در مورد این مسأله که آیا صدور این حکم، به عنوان حد اجرا می‌شود یا تحت عنوان ارتداد، دو قول وجود دارد که در مسأله چهارم، ادله هر دو قول، مورد بررسی قرار گرفته است[۴].

    مبحث حبوط اعمال به مجرد ترک نماز، موضوع مهمی است که با استفاده از روایات و اقوال علما، در مسأله پنجم، مطرح شده[۵] و در مسأله ششم، به موضوع قبولی یا عدم قبولی خواندن نماز فوت شده شب در روز یا برعکس، پرداخته شده است[۶].

    به تنهایی نماز خواندن کسی که قدرت بر اقامه آن به صورت جماعت دارد، شرط بودن جماعت در صحت نماز و... از جمله موضوعات سایر مسائل مطرح شده در کتاب می‌باشد.

    پانویس

    1. متن کتاب،ص3
    2. همان ص21
    3. همان، ص22
    4. همان، ص40
    5. همان، ص107
    6. همان، ص113

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها