نخب المناقب لآل أبي‌طالب علیهم‌السلام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR55272J1.jpg | عنوان = نخب المناقب لآل أبي طالب علیهم السلام | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = حسین‌بن جبر، أبي عبدالله (نويسنده) رجایی، مهدی (محقق) |زبان | زبان = عربی | کد کنگره = /الف2 م8013 ۳۶ BP | موضوع...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''نخب المناقب لآل أبي‌طالب(ع)'''، از آثار دانشور قرن هفتم هجری قمری، [[ابوعبدالله حسین ‌بن جُبَر]]، است که برگزیده‌ای از مباحث کتاب [[مناقب آل أبي‌طالب(ع)]] تألیف [[عزّالدین ابوجعفر محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی ساروی]] را ارائه می‌کند. این کتاب را رجالی و نسب‌شناس معاصر و رئیس پژوهشکده انساب قم، [[سید مهدى رجایى]] (متولد اصفهان 1336ش)، تصحیح و تحقیق کرده و برای آن مقدمه‌ای سودمند به زبان عربی نوشته و پدیدآورنده و اثر حاضر را شناسانده است.
    '''نخب المناقب لآل أبي‌طالب(ع)'''، از آثار دانشور قرن هفتم هجری قمری، [[حسین‌بن جبر، أبي عبدالله|ابوعبدالله حسین ‌بن جُبَر]]، است که برگزیده‌ای از مباحث کتاب [[مناقب آل أبي‌طالب(ع)]] تألیف [[ابن شهرآشوب، محمد بن علی|عزّالدین ابوجعفر محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی ساروی]] را ارائه می‌کند. این کتاب را رجالی و نسب‌شناس معاصر و رئیس پژوهشکده انساب قم، [[سید مهدى رجایى]] (متولد اصفهان 1336ش)، تصحیح و تحقیق کرده و برای آن مقدمه‌ای سودمند به زبان عربی نوشته و پدیدآورنده و اثر حاضر را شناسانده است.


    ==هدف و روش==
    ==هدف و روش==
    * [[ابوعبدالله حسین ‌بن جبر]]، با بیان آنکه من زمانی که در کتاب [[مناقب آل أبي‌طالب(ع)]] تألیف [[عزّالدین ابوجعفر محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی ساروی]] نگریستم، دریافتم که او مطالب ارزشمند فراوانی را در یک کتاب گرد آورده، افزوده است:
    * [[حسین‌بن جبر، أبي عبدالله|ابوعبدالله حسین ‌بن جبر]]، با بیان آنکه من زمانی که در کتاب [[مناقب آل أبي‌طالب(ع)]] تألیف [[ابن شهرآشوب، محمد بن علی|عزّالدین ابوجعفر محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی ساروی]] نگریستم، دریافتم که او مطالب ارزشمند فراوانی را در یک کتاب گرد آورده، افزوده است:
    * از سوی دیگر استادم نجیب‌الدین ابوالحسین علی بن فرج (که همین کتاب مناقب را در نزد [[ابن شهرآشوب]] قرائت کرده و از او اجازه روایی دارد) اجازه روایی جامعی برای من نوشت که همه کتاب‌هایی را که از این شیخ و سایر مشایخش خوانده یا شنیده و اجازه گرفته و روایت کرده، شامل می‌شود.
    * از سوی دیگر استادم نجیب‌الدین ابوالحسین علی بن فرج (که همین کتاب مناقب را در نزد [[ابن شهرآشوب، محمد بن علی|ابن شهرآشوب]] قرائت کرده و از او اجازه روایی دارد) اجازه روایی جامعی برای من نوشت که همه کتاب‌هایی را که از این شیخ و سایر مشایخش خوانده یا شنیده و اجازه گرفته و روایت کرده، شامل می‌شود.
    * وقتی که به این نکته توجه کردم که من با کتاب مناقب، پیوند روایی و اجازه دارم، در کثرت مباحث [[ابن شهرآشوب]] در کتاب مناقب اندیشیدم و با خود گفتم که فراوانی مسائل و حجم بسیار باعث دشواری نقل آن می‌شود و بلکه دیگر کسی در آن نگاه نکند؛ به‌ویژه آنکه همت بیشتر مکلفان سقوط کرده است و رغبتی در دانش‌اندوزی ندارند.
    * وقتی که به این نکته توجه کردم که من با کتاب مناقب، پیوند روایی و اجازه دارم، در کثرت مباحث [[ابن شهرآشوب، محمد بن علی|ابن شهرآشوب]] در کتاب مناقب اندیشیدم و با خود گفتم که فراوانی مسائل و حجم بسیار باعث دشواری نقل آن می‌شود و بلکه دیگر کسی در آن نگاه نکند؛ به‌ویژه آنکه همت بیشتر مکلفان سقوط کرده است و رغبتی در دانش‌اندوزی ندارند.
    * پس به نظرم رسید که [[مناقب آل أبي‌طالب(ع)]] را مختصر کنم و فقط فضائل قطعی و ثابت را بیاورم و تکراری‌ها را حذف کنم و گاه شواهدی در تأیید آن از جانب خودم بر آن بیفزایم تا صحت حدیث، تأیید شود....<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص31-33</ref>.
    * پس به نظرم رسید که [[مناقب آل أبي‌طالب(ع)]] را مختصر کنم و فقط فضائل قطعی و ثابت را بیاورم و تکراری‌ها را حذف کنم و گاه شواهدی در تأیید آن از جانب خودم بر آن بیفزایم تا صحت حدیث، تأیید شود....<ref>ر.ک: مقدمه نویسنده، ص31-33</ref>.
    * نگارنده در ادامه، اسناد روایی خودش را آورده و افزوده است که من اسانید روایات را در این کتاب، برای اختصار حذف کردم<ref>ر.ک: همان، ص34- 46</ref>.
    * نگارنده در ادامه، اسناد روایی خودش را آورده و افزوده است که من اسانید روایات را در این کتاب، برای اختصار حذف کردم<ref>ر.ک: همان، ص34- 46</ref>.
    خط ۳۸: خط ۳۸:


    ==نمونه مباحث==
    ==نمونه مباحث==
    * [[ابوعبدالله حسین ‌بن جبر]]، تأکید کرده است که امامت، با گزینش الهی است و با انتخاب مردم نیست<ref>ر.ک: متن کتاب، ص356-358</ref>.
    * [[حسین‌بن جبر، أبي عبدالله|ابوعبدالله حسین ‌بن جبر]]، تأکید کرده است که امامت، با گزینش الهی است و با انتخاب مردم نیست<ref>ر.ک: متن کتاب، ص356-358</ref>.


    ==پانویس==
    ==پانویس==

    نسخهٔ ‏۱۵ دسامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۵۶

    نخب المناقب لآل أبي طالب علیهم السلام
    نخب المناقب لآل أبي‌طالب علیهم‌السلام
    پدیدآورانحسین‌بن جبر، أبي عبدالله (نويسنده) رجایی، مهدی (محقق)
    ناشرکتابخانه بزرگ حضرت آیت الله العظمی مرعشی نجفی (ره). گنجینه جهانی مخطوطات اسلامی
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1391ش - 1433ق - 2012م
    چاپ1
    شابک978-600-161-066-0
    موضوعابن شهر آشوب، محمد بن علی، 488-588 ق - مناقب آل أبی طالب - برگزیده‌ها. - چهارده معصوم - فضایل - چهارده معصوم - مدایح و مناقب - محمد (ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - مدایح و مناقب - علی بن ابی طالب (ع)، امام اول، 23 قبل از هجرت - 40ق. - مدایح و مناقب
    زبانعربی
    تعداد جلد2
    کد کنگره
    /الف2 م8013 ۳۶ BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    نخب المناقب لآل أبي‌طالب(ع)، از آثار دانشور قرن هفتم هجری قمری، ابوعبدالله حسین ‌بن جُبَر، است که برگزیده‌ای از مباحث کتاب مناقب آل أبي‌طالب(ع) تألیف عزّالدین ابوجعفر محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی ساروی را ارائه می‌کند. این کتاب را رجالی و نسب‌شناس معاصر و رئیس پژوهشکده انساب قم، سید مهدى رجایى (متولد اصفهان 1336ش)، تصحیح و تحقیق کرده و برای آن مقدمه‌ای سودمند به زبان عربی نوشته و پدیدآورنده و اثر حاضر را شناسانده است.

    هدف و روش

    • ابوعبدالله حسین ‌بن جبر، با بیان آنکه من زمانی که در کتاب مناقب آل أبي‌طالب(ع) تألیف عزّالدین ابوجعفر محمد بن علی بن شهرآشوب مازندرانی ساروی نگریستم، دریافتم که او مطالب ارزشمند فراوانی را در یک کتاب گرد آورده، افزوده است:
    • از سوی دیگر استادم نجیب‌الدین ابوالحسین علی بن فرج (که همین کتاب مناقب را در نزد ابن شهرآشوب قرائت کرده و از او اجازه روایی دارد) اجازه روایی جامعی برای من نوشت که همه کتاب‌هایی را که از این شیخ و سایر مشایخش خوانده یا شنیده و اجازه گرفته و روایت کرده، شامل می‌شود.
    • وقتی که به این نکته توجه کردم که من با کتاب مناقب، پیوند روایی و اجازه دارم، در کثرت مباحث ابن شهرآشوب در کتاب مناقب اندیشیدم و با خود گفتم که فراوانی مسائل و حجم بسیار باعث دشواری نقل آن می‌شود و بلکه دیگر کسی در آن نگاه نکند؛ به‌ویژه آنکه همت بیشتر مکلفان سقوط کرده است و رغبتی در دانش‌اندوزی ندارند.
    • پس به نظرم رسید که مناقب آل أبي‌طالب(ع) را مختصر کنم و فقط فضائل قطعی و ثابت را بیاورم و تکراری‌ها را حذف کنم و گاه شواهدی در تأیید آن از جانب خودم بر آن بیفزایم تا صحت حدیث، تأیید شود....[۱].
    • نگارنده در ادامه، اسناد روایی خودش را آورده و افزوده است که من اسانید روایات را در این کتاب، برای اختصار حذف کردم[۲].

    ساختار و محتوا

    نمونه مباحث

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه نویسنده، ص31-33
    2. ر.ک: همان، ص34- 46
    3. ر.ک: متن کتاب، ص356-358

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.


    وابسته‌ها