نگاه نو، سی سال در جستجوی حقیقت و آزادی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    بدون خلاصۀ ویرایش
    بدون خلاصۀ ویرایش
     
    خط ۸: خط ۸:
    |زبان  
    |زبان  
    | زبان =
    | زبان =
    | کد کنگره =
    | کد کنگره =HM ۶۲۱/م۹۳،ف۴‏
    | موضوع =
    | موضوع =فرهنگ‌,دموکراسی‌,رشد اجتما‌عی‌
    |ناشر  
    |ناشر  
    | ناشر =نگاره آفتاب  
    | ناشر =نگاره آفتاب  
    خط ۴۷: خط ۴۷:


    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:کتاب‌شناسی]]
    [[رده:علوم اجتماعی]]
    [[رده:جامعه شناسی (عمومی)]]
    [[رده:مقالات(مهر) باقی زاده]]  
    [[رده:مقالات(مهر) باقی زاده]]  
    [[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
    [[رده:مقالات بازبینی شده2 مهر 1403]]
    [[رده:فاقد اتوماسیون]]
    [[رده:فاقد اتوماسیون]]

    نسخهٔ کنونی تا ‏۸ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۲۱:۴۳

    نگاه نو، سی سال در جستجوی حقیقت و آزادی
    نگاه نو، سی سال در جستجوی حقیقت و آزادی
    پدیدآورانمیرزایی، علی (نویسنده)
    ناشرنگاره آفتاب
    مکان نشرتهران
    سال نشر1400
    شابک8ـ21ـ8453ـ964ـ978
    موضوعفرهنگ‌,دموکراسی‌,رشد اجتما‌عی‌
    کد کنگره
    HM ۶۲۱/م۹۳،ف۴‏

    نگاه نو، سی سال در جستجوی حقیقت و آزادی تألیف علی میرزایی؛ هدف از انتشار این کتاب مستند‌سازیِ تجربه‌ای سی‌ساله است، بدین منظور که آنچه در این سی‌سال انجام شده از یادها نرود، برای آیندگان بماند و شاید مدیران مطبوعات، سردبیران، روزنامه‌نگاران و مجله‌نگاران، به‌ویژه نورسیدگان را نیز به کار بیاید، و استادان علوم ارتباطات، به‌ویژه مدرسان روزنامه‌نگاری، اگر خواستند دانشجویان خود را با تجربه‌ای مکتوب و مستند آشنا کنند، به آن ارجاع دهند.

    گزارش کتاب

    مجلۀ «نگاه نو» به پیشنهاد و پافشاری علی میرزایی و توسط دکتر محمدتقی بانکی بنیاد گذاشته شد و پروانۀ آن ابتدا به نام «دانش‌پژوه» به نام ایشان صادر می‌شود. برنامه‌ریزی اولیه برای انتشار این نشریه از اسفند 1369 با حضور عبدالحسین آذرنگ، ناصر آقایی و علی میرزایی آغاز می‌شود. چندی بعد خشایار دیهیمی که به توصیۀ آذرنگ به عنوان ویراستار بخش علوم پایه در نشریۀ «دانشمند» استخدام شده بود، ولی به همکاری در «دانش‌پژوه» (نگاه نو) ابراز علاقه می‌کرد که او نیز به مجموعه اضافه می‌شود. بعدها مرتضی ثاقب‌فر نیز به این جمع اضافه می‌شود. دیگر همکاران این نشریه در شروع کار اینها بودند: سیمین‌دخت میردامادی، روشنک عرفانیان، ناصر نیرمحمدی، رامین کریمیان، علی‌اصغر میرزایی و ابوالحسن صادقی.

    نخستین شمارۀ «نگاه نو» در مهرماه 1370 منتشر شد؛ اما دکتر بانکی در خرداد 1371 امتیاز انتشار این نشریه را به علی میرزایی انتقال می‌دهد. خط مشی اصلی در برنامه‌ریزی و انتشار این نشریه، از نخستین روز انتشار تا امروز، این بوده که این نشریه در چارچوب قانون، خدمتگزار دانش، حقیقت و آزادی باشد، مستقل بماند، خردورزی را تبلیغ کند، دروغ و مجیز نگوید، جنجال‌آفرینی نکند، گزیده‌کار باشد، انبوه‌کار یا انبوه‌ساز نباشد، آرکائیک نباشد، رو به آینده داشته باشد، نو باشد، از بهترین‌ها برای همکاری دعوت کند، شعور مخاطب را دست‌کم نگیرد، آگاهی‌بخش و دانش‌افزا باشد.

    هدف از انتشار این کتاب مستند‌سازیِ تجربه‌ای سی‌ساله است، بدین منظور که آنچه در این سی‌سال انجام شده از یادها نرود، برای آیندگان بماند و شاید مدیران مطبوعات، سردبیران، روزنامه‌نگاران و مجله‌نگاران، به‌ویژه نورسیدگان را نیز به کار بیاید، و استادان علوم ارتباطات، به‌ویژه مدرسان روزنامه‌نگاری، اگر خواستند دانشجویان خود را با تجربه‌ای مکتوب و مستند آشنا کنند، به آن ارجاع دهند؛ و همکاران فرهیختۀ نگاه‌نو، از آغاز تا امروز، نیز که شمارشان از هزار تن افزون است و نامشان در پایان این کتاب آمده، یک نسخه از آن را در کتابخانة خود نگاه دارند و هرگاه چشمشان بر آن افتاد، از سال‌هایی که جوان‌تر بودند و آثار و خدمات ارزنده‌شان را سخاوتمندانه در اختیار سردبیر نگاه‌نو می‌گذاشتند، یاد کنند و شاید احساس خوشایندی به ایشان دست دهد.

    در این کتاب ابتدا دربارۀ پیشینۀ حرفه‌ای نویسنده که سردبیر نشریۀ «نگاه نو» نیز می‌باشد، مطالبی آمده و سپس پیشینۀ پایه‌گذاری و انتشار نشریه، شرح و توصیف ویژگی‌های نشریه‌های دانشورانه ـ روشنفکرانه، فرایند سه‌گانۀ تولید محتوا، تولید فنی ـ هنری و مرحلۀ چاپ و نشر مجله، دو موضوع حاشیه‌ای مهم (ماجرای استیضاح مهاجرانی و نگاه نو و پیدایی و گزارش چهارده‌سالۀ جایزۀ مهتاب میرزایی و مزاحمت‌هایی که برای این جایزه ایجاد کردند، گزیده‌ای از نوشته‌های همکاران، نویسندگان، خوانندگان و سرمقاله‌های سردبیر در مقاطع مختلف انتشار مجله، آلبومی از عکس‌های همکاران و نشریه و اسامی کسانی که از آغاز تاکنون با این نشریه همکاری داشته‌اند، آمده است. [۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    پایگاه کتابخانه تخصصی ادبیات

    وابسته‌ها