طبقات صلحاء الیمن: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR87929J1.jpg | عنوان = طبقات صلحاء الیمن | عنوان‌های دیگر = تاریخ البریهي | پدیدآورندگان | پدیدآوران = بریهی، عبدالوهاب بن عبدالرحمن (نويسنده) حبشی، عبدالله محمد (محقق) |زبان | زبان = عربی | کد کنگره = /ی8ط2 247 DS | موضو...» ایجاد کرد)
     
    بدون خلاصۀ ویرایش
    خط ۲۵: خط ۲۵:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    '''طبقات صلحاء اليمن المعروف بتاريخ البريهي'''، اثر عبدالوهاب بن عبدالرحمن بریهی سکسکی یمنی (احتمالا 828-904ق)، کتابی است در شرح حال و ترجمه طبقات علما و صالحان یمن که با تحقیق عبدالله محمد حبشی، منتشر شده است.
    '''طبقات صلحاء اليمن المعروف بتاريخ البريهي'''، اثر [[بریهی، عبدالوهاب بن عبدالرحمن|عبدالوهاب بن عبدالرحمن بریهی سکسکی یمنی]] (احتمالا 828-904ق)، کتابی است در شرح حال و ترجمه طبقات علما و صالحان یمن که با تحقیق [[حبشی، عبدالله محمد|عبدالله محمد حبشی]]، منتشر شده است.


    نخستین کتابی که پیرامون تراجم و طبقات علما در یمن، به رشته تحریر درآمده، تاریخ مسلم لحجی است با عنوان «أخبار الزيدية» که طبقات و تراجم رجال این مذهب می‌باشد. پس از وی، مورخانی همچون عمر بن علی بن سمره (متوفی 586ق) صاحب «طبقات فقهاء اليمن»، احمد بن علی بن ابی‌بکر عرشانی (متوفای 607) صاحب «طبقات النحاة»، ابوعفان عثمان بن محمد شرعبی (متوفی 718ق) صاحب «تراجم فقهاء مدينة تعز»، ابوعبدالله محمد بن یعقوب جندی (متوفی حدود 732ق)، علی بن حسن بن خزرجی (متوفی 812ق) صاحب «طراز أعلام الزمن في طبقات علماء اليمن» و... آمده‌اند و اخیرا بریهی میدان‌دار این معرکه شده است.
    نخستین کتابی که پیرامون تراجم و طبقات علما در یمن، به رشته تحریر درآمده، تاریخ مسلم لحجی است با عنوان «[[أخبار الزيدية]]» که طبقات و تراجم رجال این مذهب می‌باشد. پس از وی، مورخانی همچون [[عمر بن علی بن سمره]] (متوفی 586ق) صاحب «[[طبقات فقهاء اليمن]]»، [[احمد بن علی بن ابی‌بکر عرشانی]] (متوفای 607) صاحب «[[طبقات النحاة]]»، [[ابوعفان عثمان بن محمد شرعبی]] (متوفی 718ق) صاحب «[[تراجم فقهاء مدينة تعز]]»، [[ابوعبدالله محمد بن یعقوب جندی]] (متوفی حدود 732ق)، [[علی بن حسن بن خزرجی]] (متوفی 812ق) صاحب «[[طراز أعلام الزمن في طبقات علماء اليمن]]» و... آمده‌اند و اخیرا بریهی میدان‌دار این معرکه شده است.
    وی آثار کسانی را که پیش از او بوده‌اند، به‌خوبی بررسی و از آنها استفاده کرده و سعی نموده است تا از تکرار مطالبی که قبلا مطرح شده، خودداری نماید؛ چنان‌که مورخان پیش از او چنین می‌کرده‌اند. تنها کاری که وی انجام داده، این است که تلاش‌ نموده تا مطالب جدیدی که در آثار پیشینیان نبوده را به ترجمه‌ها و شرح ‌حال افراد، اضافه کند؛ مطالبی که در منابع و مصادر دیگر، موجود نبوده و منحصر به همین کتاب است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص6-7</ref>.
    وی آثار کسانی را که پیش از او بوده‌اند، به‌خوبی بررسی و از آنها استفاده کرده و سعی نموده است تا از تکرار مطالبی که قبلا مطرح شده، خودداری نماید؛ چنان‌که مورخان پیش از او چنین می‌کرده‌اند. تنها کاری که وی انجام داده، این است که تلاش‌ نموده تا مطالب جدیدی که در آثار پیشینیان نبوده را به ترجمه‌ها و شرح ‌حال افراد، اضافه کند؛ مطالبی که در منابع و مصادر دیگر، موجود نبوده و منحصر به همین کتاب است<ref>ر.ک: مقدمه محقق، ص6-7</ref>.


    کتاب بریهی را می‌توان از زمره کتب طبقاتی که به شرح حال علمای یمن به‌حسب شهرها پرداخته، دانست؛ شیوه‌ای که جندی و قبل از وی سمره در کتاب «طبقات فقهاء اليمن» آن را برگزیده است<ref>ر.ک: همان، ص7</ref>.
    کتاب [[بریهی، عبدالوهاب بن عبدالرحمن|بریهی]] را می‌توان از زمره کتب طبقاتی که به شرح حال علمای یمن به‌حسب شهرها پرداخته، دانست؛ شیوه‌ای که جندی و قبل از وی سمره در کتاب «طبقات فقهاء اليمن» آن را برگزیده است<ref>ر.ک: همان، ص7</ref>.


    ==پانویس ==
    ==پانویس ==

    نسخهٔ ‏۵ اکتبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۲۰

    طبقات صلحاء الیمن
    طبقات صلحاء الیمن
    پدیدآورانبریهی، عبدالوهاب بن عبدالرحمن (نويسنده) حبشی، عبدالله محمد (محقق)
    عنوان‌های دیگرتاریخ البریهي
    ناشرمکتبة الإرشاد
    مکان نشریمن - صنعا
    سال نشر1414ق - 1994م
    چاپ2
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ی8ط2 247 DS
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    طبقات صلحاء اليمن المعروف بتاريخ البريهي، اثر عبدالوهاب بن عبدالرحمن بریهی سکسکی یمنی (احتمالا 828-904ق)، کتابی است در شرح حال و ترجمه طبقات علما و صالحان یمن که با تحقیق عبدالله محمد حبشی، منتشر شده است.

    نخستین کتابی که پیرامون تراجم و طبقات علما در یمن، به رشته تحریر درآمده، تاریخ مسلم لحجی است با عنوان «أخبار الزيدية» که طبقات و تراجم رجال این مذهب می‌باشد. پس از وی، مورخانی همچون عمر بن علی بن سمره (متوفی 586ق) صاحب «طبقات فقهاء اليمن»، احمد بن علی بن ابی‌بکر عرشانی (متوفای 607) صاحب «طبقات النحاة»، ابوعفان عثمان بن محمد شرعبی (متوفی 718ق) صاحب «تراجم فقهاء مدينة تعز»، ابوعبدالله محمد بن یعقوب جندی (متوفی حدود 732ق)، علی بن حسن بن خزرجی (متوفی 812ق) صاحب «طراز أعلام الزمن في طبقات علماء اليمن» و... آمده‌اند و اخیرا بریهی میدان‌دار این معرکه شده است. وی آثار کسانی را که پیش از او بوده‌اند، به‌خوبی بررسی و از آنها استفاده کرده و سعی نموده است تا از تکرار مطالبی که قبلا مطرح شده، خودداری نماید؛ چنان‌که مورخان پیش از او چنین می‌کرده‌اند. تنها کاری که وی انجام داده، این است که تلاش‌ نموده تا مطالب جدیدی که در آثار پیشینیان نبوده را به ترجمه‌ها و شرح ‌حال افراد، اضافه کند؛ مطالبی که در منابع و مصادر دیگر، موجود نبوده و منحصر به همین کتاب است[۱].

    کتاب بریهی را می‌توان از زمره کتب طبقاتی که به شرح حال علمای یمن به‌حسب شهرها پرداخته، دانست؛ شیوه‌ای که جندی و قبل از وی سمره در کتاب «طبقات فقهاء اليمن» آن را برگزیده است[۲].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه محقق، ص6-7
    2. ر.ک: همان، ص7

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.


    وابسته‌ها