اسکافی، محمد بن عبدالله: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'اسکافی (ابهام زدایی)' به 'اسکافی (ابهام‌زدایی)'
جز (جایگزینی متن - 'گي' به 'گی')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - 'اسکافی (ابهام زدایی)' به 'اسکافی (ابهام‌زدایی)')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
 
(۳ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۳۶: خط ۳۶:
|}
|}
</div>
</div>
 
{{کاربردهای دیگر|اسکافی (ابهام‌زدایی)}}
'''اِسكافى، ابوجعفر محمد بن عبدالله''' (وفات: حدود240ق)، متكلم پرآوازه و تشيع‌گراى مكتب معتزله بغداد (د 240ق)، با اينكه نياكانش اهل سمرقند بودند، او را ظاهراً به‌واسطه اقامت در اسكاف، اسكافى خوانده‌اند. اسكاف، نام ناحيه‌اى از نهروان بود كه بين بغداد و واسط قرار داشت.
'''اِسكافى، ابوجعفر محمد بن عبدالله''' (متوفای حدود 240ق)، متكلم پرآوازه و تشيع‌گراى مكتب معتزله بغداد (متوفای  240ق)، با اينكه نياكانش اهل سمرقند بودند، او را ظاهراً به‌واسطه اقامت در اسكاف، اسكافى خوانده‌اند. اسكاف، نام ناحيه‌اى از نهروان بود كه بين بغداد و واسط قرار داشت.


==ولادت==
==ولادت==
خط ۴۳: خط ۴۳:


==تحصیلات==
==تحصیلات==
ظاهراً در جوانى به علم كلام علاقه‌مند مى‌شود و در حوزه درسى متكلمان به فراگیرى این علم مى‌پردازد. ديرى نمى‌پايد كه پدر و مادرش به سبب تنگى معيشت، او را وادار مى‌كنند كه درس و بحث را كنار گذاشته، به پيشه خياطى بپردازد، اما جعفر بن حرب (د 236ق)، متكلم نامدار مكتب بغداد كه به استعداد او پى برده بود، محروم ماندن وى را از تحصيل برنتافت و با پرداخت مقدارى پول به خانواده‌اش به‌طور ماهيانه، شرايط ادامه تحصيل را برای اسكافى فراهم كرد. از جمله‌هاى ستايش‌آمیزى كه [[ابن ندیم، محمد بن اسحاق|ابن نديم]] درباره اسكافى به كار برده، چنين برمى‌آيد كه در دانش‌اندوزى و كسب كمالات پيشرفت حيرت‌انگیزى داشته است.
ظاهراً در جوانى به علم كلام علاقه‌مند مى‌شود و در حوزه درسى متكلمان به فراگیرى این علم مى‌پردازد. ديرى نمى‌پايد كه پدر و مادرش به سبب تنگى معيشت، او را وادار مى‌كنند كه درس و بحث را كنار گذاشته، به پيشه خياطى بپردازد، اما جعفر بن حرب (متوفای  236ق)، متكلم نامدار مكتب بغداد كه به استعداد او پى برده بود، محروم ماندن وى را از تحصيل برنتافت و با پرداخت مقدارى پول به خانواده‌اش به‌طور ماهيانه، شرايط ادامه تحصيل را برای اسكافى فراهم كرد. از جمله‌هاى ستايش‌آمیزى كه [[ابن ندیم، محمد بن اسحاق|ابن نديم]] درباره اسكافى به كار برده، چنين برمى‌آيد كه در دانش‌اندوزى و كسب كمالات پيشرفت حيرت‌انگیزى داشته است.


==جایگاه اسکافی==
==جایگاه اسکافی==
خط ۷۰: خط ۷۰:
# النعيم؛
# النعيم؛
# النقض لکتاب الحسين النجار؛ و..<ref>گذشته، ناصر، ج8، ص342-343</ref>
# النقض لکتاب الحسين النجار؛ و..<ref>گذشته، ناصر، ج8، ص342-343</ref>
==پانویس==
==پانویس==
<references/>
<references/>