مزنی، اسماعیل بن یحیی: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۲: خط ۴۲:
| کد مؤلف = AUTHORCODE13821AUTHORCODE
| کد مؤلف = AUTHORCODE13821AUTHORCODE
}}
}}
'''اسماعیل بن یحیی'''(175-264ق)، حافظ، محدّث، مناظره‌گر، اصولی و فقیه شافعی قرن سوم هجری قمری، مشهور به [[مُزَنی]]، است که در ترویج مذهب فقهی شافعی، نقش بزرگی از خود به یادگار گذاشت.
'''اسماعیل بن یحیی'''(175-264ق)، حافظ، محدّث، مناظره‌گر، اصولی و فقیه شافعی قرن سوم هجری قمری، مشهور به مُزَنی، است که در ترویج مذهب فقهی شافعی، نقش بزرگی از خود به یادگار گذاشت.


==ولادت==
==ولادت==
خط ۴۸: خط ۴۸:


==جایگاه علمی==
==جایگاه علمی==
* اسماعیل مزنی فقه را از شافعی فراگرفت و در میان شاگردان شافعی، سرآمدِ آنان شمرده می‌شد. از افرادی چون علی بن معبد بن شدّاد و نعیم بن حمّاد نیز روایت نقل کرده و ابوبکر بن خزیمه، ابوجعفر طحاوی، ابوبکر بن زیاد نیشابوری و عده زیادی از شرق و غرب جهان اسلام از او روایت کرده‌اند. بر کتاب [[مختصر المزني في‌ فروع الشا‌فعية‌]]، عده‌ای از بزرگان شرح نوشته‌اند. گویند که این کتاب در شهرهای گوناگون به‌صورت گسترده یافت می‌شد و آن‌چنان مورد توجه مردم بود که آن ‌را به‌عنوان جهیزیه دختران خود قرار می‌دادند<ref>ر.ک: الذهبي، ج12، ص493</ref>.
* اسماعیل مزنی فقه را از [[شافعی، محمد بن ادریس|شافعی]] فراگرفت و در میان شاگردان [[شافعی، محمد بن ادریس|شافعی]]، سرآمدِ آنان شمرده می‌شد. از افرادی چون [[علی بن معبد بن شدّاد]] و [[نعیم بن حمّاد]] نیز روایت نقل کرده و [[ابوبکر بن خزیمه]]، [[طحاوی، احمد بن محمد|ابوجعفر طحاوی]]، [[ابوبکر بن زیاد نیشابوری]] و عده زیادی از شرق و غرب جهان اسلام از او روایت کرده‌اند. بر کتاب [[مختصر المزني في‌ فروع الشا‌فعية‌]]، عده‌ای از بزرگان شرح نوشته‌اند. گویند که این کتاب در شهرهای گوناگون به‌صورت گسترده یافت می‌شد و آن‌چنان مورد توجه مردم بود که آن ‌را به‌عنوان جهیزیه دختران خود قرار می‌دادند<ref>ر.ک: الذهبي، ج12، ص493</ref>.


==یاری مذهب شافعی==
==یاری مذهب شافعی==
خط ۵۴: خط ۵۴:


==وفات==
==وفات==
اسماعیل مزنی در سال ۲۶۴ق، ۸۹ ساله بود که در مصر جان به جان‌آفرین تسلیم کرد و ربیع بن سلیمان مؤذن مرادی بر وی نماز گزارد و نزدیک قبر شافعی دفن شد<ref>ر.ک: گروهی از پژوهشگران، ج۱، ص۱۸۸</ref>.
اسماعیل مزنی در سال ۲۶۴ق، ۸۹ ساله بود که در مصر جان به جان‌آفرین تسلیم کرد و ربیع بن سلیمان مؤذن مرادی بر وی نماز گزارد و نزدیک قبر [[شافعی، محمد بن ادریس|شافعی]] دفن شد<ref>ر.ک: گروهی از پژوهشگران، ج۱، ص۱۸۸</ref>.


==آثار==
==آثار==