نگين آفرينش (1) (درسنامه دوره عمومي معارف مهدويّت): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - ' (عج)' به '(عج)')
    جز (جایگزینی متن - 'مهدویت (ابهام زدایی)' به 'مهدویت (ابهام‌زدایی)')
     
    خط ۲۶: خط ۲۶:
    | پیش از =  
    | پیش از =  
    }}
    }}
    {{کاربردهای دیگر|مهدویت (ابهام زدایی)}}
    {{کاربردهای دیگر|مهدویت (ابهام‌زدایی)}}
    '''نگین آفرینش (1) (درس‌نامه دوره عمومی معارف مهدویت)'''، اثر [[بالادستیان، محمدامین|محمدامین بالادستیان]]، [[حائری‌پور، محمدمهدی|محمدمهدی حائری‌پور]] و [[یوسفیان، مهدی |مهدی یوسفیان]]، کتابی است که به‌منظور آموزش در دوره‌های مقدماتی مباحث مهدویت نگارش یافته است.
    '''نگین آفرینش (1) (درس‌نامه دوره عمومی معارف مهدویت)'''، اثر [[بالادستیان، محمدامین|محمدامین بالادستیان]]، [[حائری‌پور، محمدمهدی|محمدمهدی حائری‌پور]] و [[یوسفیان، مهدی |مهدی یوسفیان]]، کتابی است که به‌منظور آموزش در دوره‌های مقدماتی مباحث مهدویت نگارش یافته است.



    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۴ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۱:۵۷

    نگين آفرينش (1) (درسنامه دوره عمومي معارف مهدويّت)
    نگين آفرينش (1) (درسنامه دوره عمومي معارف مهدويّت)
    پدیدآورانبالادستیان، محمدامین (نويسنده)

    حائری‌پور، محمدمهدی (نويسنده)

    یوسفیان، مهدی (نويسنده)
    ناشربنياد فرهنگی حضرت مهدی موعود(عج) ** مرکز الدراسا‌ت‌ الوحدة العربیة
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1396ش
    چاپ79
    شابک978-600-6262-60-4
    موضوعمحمد بن حسن(عج)، امام دوازدهم، 255ق. - مهدویت - انتظار - مهدویت
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    /ب2ن8 224/4 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    نگین آفرینش (1) (درس‌نامه دوره عمومی معارف مهدویت)، اثر محمدامین بالادستیان، محمدمهدی حائری‌پور و مهدی یوسفیان، کتابی است که به‌منظور آموزش در دوره‌های مقدماتی مباحث مهدویت نگارش یافته است.

    موضوع مهدویت از دیرباز در گستره فرهنگ اسلام مطرح بوده است و در این راستا، تألیفات گران‌سنگی به رشته تحریر درآمده است. از کتاب‌هایی که بیش از یک هزار سال از نگارش آنها‌ می‌گذرد تا هزاران کتاب دیگر که هم‌اکنون در کتابخانه‌ها موجودند یا در حال نگاشته شدن هستند. هریک از این کتاب‌ها دارای سبک و منطق خاص خود هستند و برای هدفی علمی، ترویجی، تبلیغی یا پاسخ به شبهات، تألیف شده‌اند. آنچه در این مجموعه به چشم نمی‌آید، کتابی است که با هدف آموزش مباحث مهدویت نگارش یافته باشد. این نیاز، نویسندگان اثر حاضر را بر آن داشت تا کتابی به‌منظور پاسخگویی به این نیاز، تألیف کنند[۱].

    از جمله ویژگی‌های کتاب حاضر، آن است که چاپ‌های نخستین آن، دارای فصل‌بندی ویژه‌ای بود، ولی ترکیبی کاملا آموزشی نداشت. با توجه به نیاز گسترده جامعه به این موضوع و ضرورت آموزش در این عرصه، کتاب حاضر، با نگرش مجدد، فصل‌بندی شده و به آن، سامانی آموزشی داده شده است[۲].

    مباحث کتاب، در هفده درس، تدوین شده است. از جمله ویژگی‌های کتاب، آن است که در پایان هر درس، خلاصه‌ای از مباحث ارائه‌شده در آن، عنوان گردیده و در انتها، پرسش‌هایی مربوط به همان درس، به‌همراه پرسش‌های پژوهشی، مطرح شده است[۳].

    در ابتدای کتاب، به ضرورت طرح مباحث مهدویت، در پنج بعد اعتقادی، اجتماعی، سیاسی، تاریخی و فرهنگی اشاره شده[۴] و سپس، ضمن طرح کلیاتی پیرامون موضوع امامت[۵]، نگاهی کلی به زندگانی امام مهدی(عج) و جنبه‌های مختلف زندگی ایشان، افکنده شده است[۶].

    دوران پنهان زیستن حضرت[۷]، امام مهدی(عج) در آینه قرآن[۸]، امام مهدی در آینه روایات[۹]، غیبت امام زمان و علل آن[۱۰]، فواید امام غایب[۱۱]، ملاقات با امام غائب[۱۲]، انتظار[۱۳]، شرایط ظهور[۱۴]، ظهور و نشانه‌های آن[۱۵]، حکومت جهانی و برنامه‌های حکومت حضرت مهدی(عج)[۱۶] و دستاوردهای حکومت حضرت مهدی(عج)[۱۷]، از دیگر موضوعات مطرح‌شده در کتاب می‌باشد.

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص13
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: متن کتاب، ص248-‌249
    4. ر.ک: همان، ص17
    5. ر.ک: همان، ص27
    6. ر.ک: همان، ص41
    7. ر.ک: همان، ص55
    8. ر.ک: همان، ص67
    9. ر.ک: همان، ص83
    10. ر.ک: همان، ص95
    11. ر.ک: همان، ص109
    12. ر.ک: همان، ص125
    13. ر.ک: همان، ص135
    14. ر.ک: همان، ص155
    15. ر.ک: همان، ص169
    16. ر.ک: همان، ص189
    17. ر.ک: همان، ص207

    منابع مقاله

    مقدمه و متن کتاب.

    وابسته‌ها

    نگين آفرينش (2) (درسنامه دوره عمومي معارف مهدويّت)