شعر (ابهام‌زدایی): تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - '(د ' به '(متوفای ')
    جز (Hbaghizadeh صفحهٔ شعر (ابهام زدایی) را بدون برجای‌گذاشتن تغییرمسیر به شعر (ابهام‌زدایی) منتقل کرد)
     
    (یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۲۲: خط ۲۲:


       
       
    *[[سیمای مهدی موعود عجّل‌الله‌فرجه در آئینه شعر فارسی]] اثر فارسى از [[مجاهدی، محمدعلی|محمدعلى مجاهدى]] 1322ه.ش متخلص به پروانه است. موضوع اصلى اين كتاب دامنه دار، بررسى ابعاد مختلف شعر مهدوى در زبان فارسى است.
    *[[سیمای مهدی موعود عجّل‌الله‌فرجه در آئینه شعر فارسی]] اثر فارسى از [[مجاهدی، محمدعلی|محمدعلى مجاهدى]] 1322ه.ش متخلص به پروانه است. موضوع اصلى اين كتاب دامنه‌دار، بررسى ابعاد مختلف شعر مهدوى در زبان فارسى است.





    نسخهٔ کنونی تا ‏۱ سپتامبر ۲۰۲۴، ساعت ۱۶:۳۷

    شعر عنوانی برای هر یک از کتابهای ذیل است:




    • كاروان شعر عاشورا اثر محمدعلی مجاهدی (پروانه)، مجموعه‌ای است که در آن، اشعاری از شاعران گذشته و حال، در قالب غزل، قصیده، دوبیتی، شعر سپید و شعر نیمایی، در مدح و منقبت اهل‌بیت(ع)، به‌ویژه امام حسین(ع) و قیام عاشورا، گرد آمده است.










    • درباره هنر شعر اثر ارسطو، با ترجمه سهیل محسن افنان، کتابی است درباره شعر که تحت عناوین «فن شعر»، «هنر شاعری»، «بوطیقا»، «نامه ارسطاطالیس درباره هنر شعر»، «ارسطو و فن شعر»، توسط مترجمین و ناشرین متفاوت، در سال‌های مختلف، منتشر شده است.


    • مولانا و شعر نوشته‌ی استاد کاظم محمّدی کتابی است نقدی ـ تحلیلی‌ که اختصاصاً به جنبه‌های شعر و شاعری مولانا می‌پردازد و به این که آیا او شاعر بود یا دفعتاً شاعر شد می‌پردازد.


    • گلچین شعر حج توسط سعيد سمنانيان و الهه منفرد گردآورى شده است. در اين اثر كوشش شده است كه با غور در آثار شاعران روزگاران گذشته و حاضر، تصويرى گويا از كعبه و مراسم حج در بيان و تصويرگرى‌هاى متنوع شاعران فراهم گردد.




    • الشعر و الشعراء اثر ابن قتيبه، شرح حالى است از برخى از شعراى جاهلى و دوران اسلامى كه به زبان عربى و در اوايل قرن سوم هجرى نوشته شده است.


    • غريب القرآن في شعر العرب در حقيقت مجموعه سؤالاتى است كه نافع بن ازرق از ابن عباس (متوفى 68ق) درباره توضيح برخى از واژه‌هاى قرآن، پرسيده و ابن عباس براى توضيح و روشن شدن آنها به اشعار عرب استشهاد نموده و معناى آنها را بيان كرده است.







    • شواهد الشعر في کتاب سيبويه نوشته خالد عبدالکريم جمعه، پایان‌نامه دکترا در رشته ادبیات عربی در دانشگاه قاهره و پذیرفته‌شده با درجه عالی سال 1980م، است که با تلاش ۴ساله برای نگارش این اثر، موفق شده تمامی استشهادهای شعری؛ سیبویه (140 -180ق) را در الکتاب گزارش کند، اصالتش را بسنجد و سرانجام به روش‌شناسی آن بپردازد.