إحکام الأحکام: شرح عمدة الأحکام: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR23157J1.jpg | عنوان = إحکام الأحکام | عنوان‌های دیگر = شرح عمدة الأحکام ** عمدة الأحکام من کلام خیر الأنام. شرح | پدیدآورندگان | پدیدآوران = ابن دقیق عید، محمد بن علی (نويسنده) احمد، محمد بن ریاض (مصحح) مقدسی، عبد ا...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۲۷ اوت ۲۰۲۴، ساعت ۰۸:۴۶

    إحکام الأحکام
    إحکام الأحکام: شرح عمدة الأحکام
    پدیدآورانابن دقیق عید، محمد بن علی (نويسنده)

    احمد، محمد بن ریاض (مصحح) مقدسی، عبد الغنی بن عبد الواحد ( نويسنده)

    ابن‌اثیر، اسماعیل بن احمد ( مقرر)
    عنوان‌های دیگرشرح عمدة الأحکام ** عمدة الأحکام من کلام خیر الأنام. شرح
    ناشرالمکتبة العصرية
    مکان نشرلبنان - بیروت ** لبنان - صیدا
    سال نشر1427ق - 2006م
    چاپ1
    شابک9953-34-634-8
    موضوعاحادیث احکام - قرن 6ق. - احادیث اهل سنت - قرن 6ق. - محمد (ص)، پیامبر اسلام، 53 قبل از هجرت - 11ق. - احادیث - مقدسی، عبد الغنی بن عبد الواحد، 541 - 600ق. عمده الاحکام من کلام خیر الانام - نقد و تفسیر
    زبانعربی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    ‎‏1385 ‎‏/‎‏م‎‏7‎‏ ‎‏ع‎‏8022‎‏ 123 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    إحكام الأحكام، شرح تقی‌الدین بن دقیق‌العید (625-702ق) بر «عمدة الأحكام» عبدالغنی مقدسی جماعیلی حنبلی (600ق) است. ابن اثیر که شاگرد ابن دقیق‌العید بوده، درخواست املای شرح از استاد خود کرده است. تحقیق و تعلیقات کتاب به قلم محمد بن ریاض احمد است.

    ابن دقیق‌العید، این شرح را بر شاگرد خود عمادالدین اسماعیل بن محمد بن اثیر حَلَبى املا کرده و ابن اثیر آن را جمع‌آورى کرده و «إحكام الأحكام في شرح أحاديث سيدالأنام(ص)» نامیده است. به تصریح نویسنده، وی کتاب را به درخواست تعدادی از دوستان در ارائه خلاصه‌ای از احادیث الاحکام بخاری و مسلم، نوشته است[۱].

    شیوه نویسنده بدین‌ترتیب است که حدیث شریف را ذکر می‌کند، سپس به بیان الفاظ آن می‌پردازد و بر حکم فقهی مستفاد از آن تکیه می‌کند، سپس آرای علمای دیگر را بیان می‌نماید.

    شارح نیز غرائب و دشواری‌های کتاب مقدسی را توضیح داده و غوامض آن را برطرف نموده و الفاظش را تسهیل و معانی آن را تبیین کرده است. همچنین فواید فراوان و فرائد متعددی را که طالب علم از آن بی‌نیاز نیست، ذکر کرده است.

    ابن دقیق‌العید، «عمدة الأحكام» را بر گروهی از طالبان علم شرح کرده است که در بین آنها ابن اثیر بوده است و این شرح نفیس را بر ابن اثیر املا کرده است.

    محقق کتاب نیز به جهت اهمیت کتاب و فواید ارزشمند آن، متن کتاب را تصحیح کرده و احادیث آن را استخراج نموده و در حد توان بر کتاب تعلیقه زده است[۲].

    پانویس

    1. ر.ک: مقدمه، ص17
    2. ر.ک: همان، ص5-6

    منابع مقاله

    مقدمه کتاب.

    وابسته‌ها