مواجهه مثبت با خوشی و ناخوشی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر = NURمواجهه مثبت با خوشی و ناخوشیJ1.jpg | عنوان = مواجهه مثبت با خوشی و ناخوشی | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = پسندیده، عباس |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = BP۲۳۲/۸۸ | موضوع = |ناشر | ناشر = دارالحدیث | مکان نشر...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۴ ژوئیهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۰:۴۰

    مواجهه مثبت با خوشی و ناخوشی
    مواجهه مثبت با خوشی و ناخوشی
    پدیدآورانپسندیده، عباس
    ناشردارالحدیث
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1402ش
    چاپیکم
    شابک۹۷۸-۶۲۲-۲۰۷-۱۹۰-۵
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    BP۲۳۲/۸۸

    مواجهه مثبت با خوشی و ناخوشی، اثر عباس پسندیده کتابی است که در نظر دارد آموزه‌های اسلامی در بارۀ مواجهۀ مثبت با هر دو دورۀ خوشایند و ناخوشایند را در نظمی نو و بیانی جدید ارائه کند. مطالب این کتاب، خلاصه کتاب الگوی اسلامی شادکامی است.

    در فصول این کتاب روش تعادل در خوشایند و ناخوشایند و چگونگی مهار آسیب‌های آنها بیان خواهد شد.

    کتاب مذکور در سال ۱۳۹۳، توانست عنوان کتاب شایستۀ تقدیر کتاب سال جمهوری اسلامی و کتاب سال حوزه و در سال ۱۳۹۴ عنوان اثر برگزیدۀ جشنوارۀ علّامه طباطبایی را کسب کند.

    بخش مربوط به عوامل رضامندی در موقعیت‌های خوشایند و ناخوشایند در آن کتاب، با تغییراتی در شکل و محتوا به صورت مستقل در کتاب حاضر آمده است.

    مؤلف در مقدمه کتاب می‌نویسد:

    در بارۀ موضوع این کتاب باید گفت زندگی، دو روی خوشایند و ناخوشایند دارد. زندگی خوب، وقتی به دست می‌آید که فرد بتواند فشارهای روانیِ موقعیت ناخوشایند را مهار کند و نکات مثبت در موقعیت خوشایند را ببیند. دیدن نکات مثبت زندگی، کمک می‌کند که فرد، خوبی‌های زندگی خود را ببیند و حسّ مثبت و رضایت پیدا کند. مهار کردن فشار روانی نیز سبب می‌شود هیجانات منفی کاهش یابند و زمینه برای یک زندگی خوب فراهم شود. این اثر در نظر دارد آموزه‌های اسلامی در بارۀ مواجهۀ مثبت با هر دو دورۀ خوشایند و ناخوشایند را در نظمی نو و بیانی جدید ارائه کند. مطالب این کتاب، خلاصه کتاب الگوی اسلامی شادکامی است و تغییری در بنیان نظری آن داده نشده و جز در مواردی که اقتضای تلخیص بوده، تغییری داده نشده است.

    مجموعۀ آموزه‌های دینی در این موضوع، سه دسته اند: یک دسته، عواملی را مطرح کرده که به صورت مشترک در هر دو دورۀ خوشایند و ناخوشایند کارایی دارند. دستۀ دیگر، عوامل مختص به دورۀ خوشایند و دستۀ سوم، عوامل مختص به دورۀ ناخوشایند را مطرح کرده است. بر همین اساس، پس از فصل اوّل - که به بیان مسئله این کتاب پرداخته - و فصل دوم - که الگوهای مثبت و منفی مواجهه با این دو دوره را طرح کرده -، فصل سوم با عنوان «تعادل در خوشایند و ناخوشایند»، به عوامل مشترک در خوشایند و ناخوشایند، فصل چهارم با عنوان «سبک مواجهۀ مثبت با موقعیت خوشایند» به عوامل مثبت با دورۀ خوشایند و فصل پنجم با عنوان «سبک مواجهه مثبت با موقعیت ناخوشایند» به عوامل مواجهه مثبت با دورۀ ناخوشایند پرداخته است.

    فصل‌های کتاب:

    فصل اول: مسئله این کتاب چیست؟

    فصل دوم: الگوهای مواجهه با خوشایند و ناخوشایند

    فصل سوم: تعادل در خوشایند و ناخوشایند

    فصل چهارم: سبک مواجهه با موقعیت خوشایند

    فصل پنجم: سبک مواجهه با موقعیت ناخوشایند[۱].

    پانويس

    1. پایگاه اطلاع‌رسانی حدیث شیعه (حدیث نت)

    منابع مقاله

    پایگاه اطلاع‌رسانی حدیث شیعه (حدیث نت)

    وابسته‌ها