جستاری نقدگونه بر عقاید و افکار "محیی‌الدین" مشهور به ابن ‌عربی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NUR132130J1.jpg | عنوان = جستاری نقدگونه بر عقاید و افکار "محیی‌الدین" مشهور به ابن ‌عربی | عنوان‌های دیگر = | پدیدآورندگان | پدیدآوران = اسلامي كاشاني، عباس (نويسنده) |زبان | زبان = فارسی | کد کنگره = 5الف2الف 279/2 BP | موض...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۱۶ مهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۳:۰۵

    جستاری نقدگونه بر عقاید و افکار "محیی‌الدین" مشهور به ابن ‌عربی
    جستاری نقدگونه بر عقاید و افکار "محیی‌الدین" مشهور به ابن ‌عربی
    پدیدآوراناسلامي كاشاني، عباس (نويسنده)
    ناشرمؤسسه بوستان کتاب (مرکز چاپ و نشر دفتر تبليغات اسلامی حوزه علميه قم)
    مکان نشرایران - قم
    سال نشر1401ش
    چاپ1
    شابک978-964-09-2481-
    موضوعابن عربی، محمد بن علی، 560 - 638ق. - نقد و تفسیر - عارفان -- قرن 7ق. - عرفان - متون قدیمی تا قرن 14 - تصوف - متون قدیمی تا قرن 14
    زبانفارسی
    تعداد جلد1
    کد کنگره
    5الف2الف 279/2 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    جستاری نقدگونه بر عقاید و افکار "محیی‌الدین" مشهور به ابن ‌عربی اثر سید عباس اسلامی کاشانی (معاصر) کتابی است توصیفی - تحلیلی با نقل دیدگاه های برخی از بزرگان شیعه و اهل سنت در نقد دیگاه وحدت وجود ابن عربی.

    نویسند کتاب می گوشد با نقل دیدگاه بزرگانی از شیعه امامیه همچون سید حیدر آملی، مقدس اردبیلی، علامه مجلسی، میرزای قمی و نقل نظریات افرادی از اهل سنت همچون ابن تیمیه، علاء الدین سمنانی، برهان الدین بقاعی و شیخ احمد احسائی به نقد دیدگاه های ابن عربی و دیگر عرفا درباره وحدت وجود بپردازد، ماهیت عقل، تأویلات و مکاشفات و دیگر مفاهیم عرفانی را از منظر متکلمان اسلامی روشن کند[۱].

    کتاب متضمن مقدمه ای است که سیر مباحث همه کتاب، یک جا در آن تنظیم شده است. در تدوین این کتاب، از شیوه وابسته مستقل، بیشتر استفاده شده است. همه مطالب مطروح شده به طور مستقیم با موضوع عنوان کتاب مرتبط است. این کتاب از یک مقدمه و پنج بخش تشکیل شده است که بخش های آن بدین شرح‌اند:

    بخش اول: در این بخش تبیین فلسفه و عرفان و تعریف ماهیت فلسفه و چگونگی رابطه علم و فلسفه و نیز ماهیت عرفان و مفهوم علم غیب واز دیدگاه قرآن کریم و چگونگی و گستره علم پیامبر(ص) و ائمه معصومان(ع) مطرح شده اشت.

    بخش دوم: فلسفه حیات از دیدگاه قرآن مجید با تبیین آیه های الهی در آفاق و انفسی و بیان هدف جهان متحول، اتصال و استمرار حرکت، غایت خلقت در روایات، ارتباط متغیر با حادث و ارتباط نور و ظلمت در این بخش بررسی شده است.

    بخش سوم: در این بخش در بررسی با بررسی افکار و عقاید ابن عربی از منظر بزرگان اهل تسنن و تشیع به بیان دیدگاه و نظریهامام خمینی(ره) در نقد کلام محی الدین عربی و محقق نونوی پرداخته شده، سپس دگرگونی های عصر «مولانا» و تأثیر آن بر افکار وی و نیز نتیجه این دگرگونی و پیدایش دو مطریقه مهم در عرفان اسلامی بیان شده است همچنین در یک نگاه عالمانه به تبیین افکار و عقاید انحرافی ابن عربی از دیدگاه بزرگان اهل سنن و بیان مخالفان افکار و عقاید وی از بیان شخصیت های تراز اول اسلامی شیعی پرداخته شده است.

    بخش چهارم: این بخش افکار و عقاید محی الدین در نگاه میرزای قمی به نقل از سه رساله اجازه ذکر، ایمان فروعون، رد بر صوفیه و وحدت وجود و نیز بیان شرح حال و نظر میرزای قمی در مورد عقاید ابن عربی در رساله رد بر صوفیه و نیز پاره ای از گفتار محی الدین و بیان اشکال بر کلام او بررسی شده است.

    بخش پنجم: در این بخش دیدگاه ابن عربی درباره ریشه های الهی عشق در انسان، لا وجودی معشوق، عشق خداوند، عشق انسانی و هدف عشق بررسی شده و سپس تحت عنوان «پیوست» صورت بعضی از اجازات فقهی و روایی درج گردیه است [۲].

    پانویس

    1. پیشگفتار، ص13-14
    2. مقدمه، ص34-36

    منابع مقاله

    پیشگفتار و مقدمه کتاب.

    وابسته‌ها