ابوالوفا خوارزمی: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - ' .' به '. '
جز (جایگزینی متن - 'ثـ' به 'ث')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - ' .' به '. ')
 
(۱۰ نسخهٔ میانی ویرایش شده توسط ۲ کاربر نشان داده نشد)
خط ۴۲: خط ۴۲:
| کد مؤلف = AUTHORCODE84429AUTHORCODE
| کد مؤلف = AUTHORCODE84429AUTHORCODE
}}
}}
''' اَبوالْوَفا خوارَزْمی ''' (د ۴ رجب ۸۳۵ ق / ۷ مارس ۱۴۳۲ م)، از عرفای سلسلۀ كبرویه كه از او با القابی چون قدوة العرفا، پیر فرشته و فرشتۀ ‌روی زمین یاد كرده‌اند.  
''' اَبوالْوَفا خوارَزْمی''' (د ۴ رجب ۸۳۵ ق / ۷ مارس ۱۴۳۲ م)، از عرفای سلسلۀ كبرویه كه از او با القابی چون قدوة العرفا، پیر فرشته و فرشتۀ ‌روی زمین یاد كرده‌اند.  
 
 
==ولادت==
==ولادت==


تاریخ ولادت ابوالوفا روشن نیست. تنها به استناد یكی از رباعیات وی ــ كه در آن خود را مردی ۷۴ سـاله گفتـه است ــ ۷۶0 ق / ۱۳۵۹ م را سال تولد او دانسته‌اند، ‌اما با توجه به سخنی كه وی اندكی پیش از مرگ خود بر زبان آورده و به ۷۸ سالگی خود اشاره كرده است، تولد او را می‌توان در حدود سال ۷۵۷ ق حدس زد.  
تاریخ ولادت ابوالوفا روشن نیست. تنها به استناد یكی از رباعیات وی ـ كه در آن خود را مردی ۷۴ ساله گفته است ـ ۷۶0 ق / ۱۳۵۹ م را سال تولد او دانسته‌اند، ‌اما با توجه به سخنی كه وی اندكی پیش از مرگ خود بر زبان آورده و به ۷۸ سالگی خود اشاره كرده است، تولد او را می‌توان در حدود سال ۷۵۷ ق حدس زد.  




خط ۶۳: خط ۶۱:
==شاگردان==  
==شاگردان==  


از شاگردان مشهور ابوالوفا می‌توان به كمال‌الدین حسین خوارزمی، شارح فصوص الحكم ابن‌عربی و مثنوی مولوی اشاره كرد كه تألیف جواهرالاسرار در شرح مثنوی را به اشارت و تشویق استاد خود آغاز نمود. مریدان و معتقدان ابوالوفا گفته‌اند كه مقصود جلال‌الدین مولوی از «بوالوفا» در غزلی به مطلع «پیش‌ترآ پیش‌تر، ای بوالوفا ... » خوارزمی، و به گونه‌ای پیشگویی از ظهور او بوده است و ظاهراً نخست خود ابوالوفا در بیتی از یك رباعی كه حسین خوارزمی از او نقل كرده، چنین ادعا كرد است. اما روشن است كه این خطاب در شعر مذكور به شخص خاصی ناظر نیست.
از شاگردان مشهور ابوالوفا می‌توان به [[کمال خوارزمی، حسین بن حسن|كمال‌الدین حسین خوارزمی]]، شارح فصوص الحكم ابن‌ عربی و [[مثنوی معنوی|مثنوی مولوی]] اشاره كرد كه تألیف جواهرالاسرار در شرح مثنوی را به اشارت و تشویق استاد خود آغاز نمود. مریدان و معتقدان ابوالوفا گفته‌اند كه مقصود [[مولوی، جلال‌الدین محمد|جلال‌الدین مولوی]] از «بوالوفا» در غزلی به مطلع «پیش‌ترآ پیش‌تر، ای بوالوفا. ..» خوارزمی، و به گونه‌ای پیشگویی از ظهور او بوده است و ظاهراً نخست خود ابوالوفا در بیتی از یك رباعی كه [[کمال خوارزمی، حسین بن حسن|حسین خوارزمی]] از او نقل كرده، چنین ادعا كرد است. اما روشن است كه این خطاب در شعر مذكور به شخص خاصی ناظر نیست.




خط ۸۴: خط ۸۲:
==منابع مقاله==
==منابع مقاله==


شمس، محمد جواد، دائر‌ه‌المعارف بزرگ اسلامی زیر نظر کاظم موسوی بجنوردی، تهران، مرکز دائر‌ه‌المعارف بزرگ اسلامی، چاپ دوم، 1377.
شمس، محمد جواد، دائر‌ةالمعارف بزرگ اسلامی زیر نظر کاظم موسوی بجنوردی، تهران، مرکز دائر‌ةالمعارف بزرگ اسلامی، چاپ دوم، 1377.


==وابسته‌ها==
==وابسته‌ها==
خط ۹۱: خط ۸۹:


[[رده:زندگی‌نامه]]  
[[رده:زندگی‌نامه]]  
[[رده:مقالات بازبینی نشده2]]
[[رده:مقالات بازبینی شده2 آذر 1402]]
[[رده:فاقد کد پدیدآور]]