عناصر رهبری سیاسی امام خمینی: تفاوت میان نسخه‌ها

جز
جایگزینی متن - 'دسته بندی' به 'دسته‌بندی'
جز (جایگزینی متن - 'می کنیم' به 'می‌کنیم')
برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
جز (جایگزینی متن - 'دسته بندی' به 'دسته‌بندی')
 
(۱۰ نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
خط ۳۲: خط ۳۲:
کتاب حاضر در قالب سه فصل جهت کالبدشکافی و شناسایی عناصر رهبری سیاسی [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]<nowiki/>کوشش نموده است. عناوین فصول این کتاب عبارتند از:
کتاب حاضر در قالب سه فصل جهت کالبدشکافی و شناسایی عناصر رهبری سیاسی [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]<nowiki/>کوشش نموده است. عناوین فصول این کتاب عبارتند از:


فصل اول: شکل گیری رهبری [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]
فصل اول: شکل‌گیری رهبری [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]


فصل دوم: عناصر استراتژیک رهبری [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]
فصل دوم: عناصر استراتژیک رهبری [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]]
خط ۴۱: خط ۴۱:
'''ویژگی‌های عمده شخصیت امام خمینی(ره)'''  
'''ویژگی‌های عمده شخصیت امام خمینی(ره)'''  


[[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]] عبد خدا، متقی، عامل به اسلام و دوست مردم، ساده‌زیست، باگذشت، عادل، شکیبا، عابد، عارف، ارزش ساز، مردمی(نه مردم دار)، پناه محرومان، دوراندیش، مشارکت جو و اهل مشورت، شجاع،عزت بخش بود. گفتار و رفتارش یکی و نمونه درست انسان بود. در حرکت به سوی کمال نسبت به دیگران برتری داشت. اراده ای استوار و نیرومند داشته و محیطی سرشار از نشاط را برای ملت می‌خواست. در اندیشه رفاه و خیر برای ملت بود، نه تند بود و نه کند. پافشاری بر حق می کرد. فقط از پیروزی نمی گفت، بلکه شکست را نیز مکمل آن می‌دانست. برد و باخت در او اثری نداشت. توانایی امام در خودآگاهی بالا بود. هیچ گاه بخشی از آحاد ملت را حامی خود نگرفت حتی روحانیت.مشارکت اطلاعاتی، اعتماد و ریسک پذیری امام بالا بود. ایشان هم خوش بینی معقول داشت و هم قابل اعتماد بود. او پیش‌بینی پذیر نیز بود. پرانرژی بود و ملت را نیز همین طور ساخت. در تشخیص مشکل و حل مسئله سرعت داشت. رفتار او شفاف و یک دست و آرزوهایش برای همه معلوم بود. ذهنی گرا نبود و خود را مشغول نتیجه نمی کرد.انعطاف پذیر و صبور بوده و از خودراضی نبود. تواضع و فروتنی او زبانزد و در عین حال عزم و اراده او آهنین بود. ثبات و هم خوانی در تمامی اعمال، رفتار و گفتارش نمایان بود.  
[[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]] عبد خدا، متقی، عامل به اسلام و دوست مردم، ساده‌زیست، باگذشت، عادل، شکیبا، عابد، عارف، ارزش ساز، مردمی(نه مردم دار)، پناه محرومان، دوراندیش، مشارکت جو و اهل مشورت، شجاع،عزت بخش بود. گفتار و رفتارش یکی و نمونه درست انسان بود. در حرکت به سوی کمال نسبت به دیگران برتری داشت. اراده‌ای استوار و نیرومند داشته و محیطی سرشار از نشاط را برای ملت می‌خواست. در اندیشه رفاه و خیر برای ملت بود، نه تند بود و نه کند. پافشاری بر حق می‌کرد. فقط از پیروزی نمی گفت، بلکه شکست را نیز مکمل آن می‌دانست. برد و باخت در او اثری نداشت. توانایی امام در خودآگاهی بالا بود. هیچ گاه بخشی از آحاد ملت را حامی خود نگرفت حتی روحانیت.مشارکت اطلاعاتی، اعتماد و ریسک پذیری امام بالا بود. ایشان هم خوش بینی معقول داشت و هم قابل اعتماد بود. او پیش‌بینی پذیر نیز بود. پرانرژی بود و ملت را نیز همین طور ساخت. در تشخیص مشکل و حل مسئله سرعت داشت. رفتار او شفاف و یک دست و آرزوهایش برای همه معلوم بود. ذهنی گرا نبود و خود را مشغول نتیجه نمی کرد.انعطاف پذیر و صبور بوده و از خودراضی نبود. تواضع و فروتنی او زبانزد و در عین حال عزم و اراده او آهنین بود. ثبات و هم خوانی در تمامی اعمال، رفتار و گفتارش نمایان بود.  


'''عناصر استراتژیک رهبری امام خمینی:'''  
'''عناصر استراتژیک رهبری امام خمینی:'''  


عناصر استراتژیک رهبری سیاسی [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]] در پیروزی انقلاب را می‌توان به پنج گروه دسته بندی کرد.  
عناصر استراتژیک رهبری سیاسی [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی]] در پیروزی انقلاب را می‌توان به پنج گروه دسته‌بندی کرد.  


'''عنصر اول-''' تغییر ذهنیت ملت: چگونگی ایجاد این تغییر ذهنیت را توسط امام خمینی طی مراحل زیر بررسی می‌کنیم؛  
'''عنصر اول-''' تغییر ذهنیت ملت: چگونگی ایجاد این تغییر ذهنیت را توسط امام خمینی طی مراحل زیر بررسی می‌کنیم؛  
خط ۵۹: خط ۵۹:
و) زدودن زنگار از ذهن ملت برای مقابله با واپسگراییم(اقدام پیشگیرانه، جلوگیری از تفرقه و دعوت به وحدت  
و) زدودن زنگار از ذهن ملت برای مقابله با واپسگراییم(اقدام پیشگیرانه، جلوگیری از تفرقه و دعوت به وحدت  


'''عنصر دوم-''' خط مشی و جهت دهی به ملت ایران: شاید این عنصر از مقطع زمانی شهادت [[خمینی، سید مصطفی|آیت‌الله مصطفی خمینی]] بیشتر بکار گرفته شد، از زمانی که به پیام های تسلیت پاسخ داده اند. جهت دهی حضرت امام از طریق پیام ها، مصاحبه ها، سخنرانی‌ها و نامه ها بود.  
'''عنصر دوم-''' خط مشی و جهت دهی به ملت ایران: شاید این عنصر از مقطع زمانی شهادت [[خمینی، سید مصطفی|آیت‌الله مصطفی خمینی]] بیشتر بکار گرفته شد، از زمانی که به پیام‌های تسلیت پاسخ داده‌اند. جهت دهی حضرت امام از طریق پیام‌ها، مصاحبه‌ها، سخنرانی‌ها و نامه‌ها بود.  


'''عنصر سوم-''' منزوی کردن مخالفان ملت و اعلام توانمندی ها و نقاط قوت انقلاب الهی: [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]] در این عنصر استراتژیک چیزی را به صورت تقلیدی عرضه نمی‌کند، هیچ گونه سازشی نمی‌کند، حتی حاضر است از کشوری به کشوری و از فرودگاه به فرودگاهی دیگر برود ولی یک قدم به عقب نگذارد. و این عنصر آنقدر مؤثر واقع می‌شود که حضور ایشان در فرانسه نه تنها باعث کور شدن رهبری ایشان نمی‌شود بلکه این عنصر در معرض قضاوت جهانیان نیز قرار می‌گیرد. بنابراین در این مرحله از رهبری هرگونه تملک خود توسط دیگران را باطل و هرگونه به حضور پذیرفتن عناصر رژیم شاهنشاهی را تا قبل از استعفا از سمت رسمی مردود اعلام می‌کند. موارد زیر را می‌توان از مجموع رهبری و مدیریت امام در این عنصر استراتژیک معرفی نمود؛  
'''عنصر سوم-''' منزوی کردن مخالفان ملت و اعلام توانمندی‌ها و نقاط قوت انقلاب الهی: [[موسوی خمینی، سید روح‌الله|امام خمینی(ره)]] در این عنصر استراتژیک چیزی را به صورت تقلیدی عرضه نمی‌کند، هیچ گونه سازشی نمی‌کند، حتی حاضر است از کشوری به کشوری و از فرودگاه به فرودگاهی دیگر برود ولی یک قدم به عقب نگذارد. و این عنصر آنقدر مؤثر واقع می‌شود که حضور ایشان در فرانسه نه تنها باعث کور شدن رهبری ایشان نمی‌شود بلکه این عنصر در معرض قضاوت جهانیان نیز قرار می‌گیرد. بنابراین در این مرحله از رهبری هرگونه تملک خود توسط دیگران را باطل و هرگونه به حضور پذیرفتن عناصر رژیم شاهنشاهی را تا قبل از استعفا از سمت رسمی مردود اعلام می‌کند. موارد زیر را می‌توان از مجموع رهبری و مدیریت امام در این عنصر استراتژیک معرفی نمود؛  


الف) تأکید به رفتن شاه و معرفی سلطنت به معنای جباری و غارتگری   
الف) تأکید به رفتن شاه و معرفی سلطنت به معنای جباری و غارتگری   


ب)نقاط قوت و توانمندی ها در اسلام همراه با شناخت انبیا و ائمه  
ب)نقاط قوت و توانمندی‌ها در اسلام همراه با شناخت انبیا و ائمه  


ج)  معرفی محتوای سیاسی و اجتماعی حکومت آینده ایران  
ج)  معرفی محتوای سیاسی و اجتماعی حکومت آینده ایران  


د) ارائه دستورالعمل های متعدد برای ادامه مبارزه تا سرنگونی رژیم شاهنشاهی  
د) ارائه دستورالعمل‌های متعدد برای ادامه مبارزه تا سرنگونی رژیم شاهنشاهی  


'''عنصر چهارم-''' خنثی سازی اقدامات امریکا: امام خمینی در این عنصر حرکات امریکا را نقش بر آب می‌کند و ضمن مقابله مستقیم و رودررویی با امریکا هیچ امتیازی را ولو در حد مذاکره به امریکا نمی‌دهد. ایشان در این عنصر تمام توان خود را که با استفاده از موهبت شهرت کسب کرده، بکار گرفته است و همچون رهبری جهانی از طریق روش های جهانی اقدامات امریکایی را خنثی می‌کند و در این روش از قاعده نفی وساطت استفاده می‌نماید.  
'''عنصر چهارم-''' خنثی سازی اقدامات امریکا: امام خمینی در این عنصر حرکات امریکا را نقش بر آب می‌کند و ضمن مقابله مستقیم و رودررویی با امریکا هیچ امتیازی را ولو در حد مذاکره به امریکا نمی‌دهد. ایشان در این عنصر تمام توان خود را که با استفاده از موهبت شهرت کسب کرده، بکار گرفته است و همچون رهبری جهانی از طریق روش‌های جهانی اقدامات امریکایی را خنثی می‌کند و در این روش از قاعده نفی وساطت استفاده می‌نماید.  


'''عنصر پنجم-''' اعتباربخشی و اعتبارسازی برای جمهوری اسلامی:  
'''عنصر پنجم-''' اعتباربخشی و اعتبارسازی برای جمهوری اسلامی: