نوبخت‌، حبیب‌الله‌: تفاوت میان نسخه‌ها

بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
بدون خلاصۀ ویرایش
خط ۴۲: خط ۴۲:
| کد مؤلف = AUTHORCODE88899AUTHORCODE
| کد مؤلف = AUTHORCODE88899AUTHORCODE
}}
}}
'''حبیب‌الله نوبخت''' (1274-1356ش)، نویسنده، روزنامه‌نگار، مترجم، شاعر، نماینده مجلس شورای ملی و دارای آثار فراوان چون شاهنامه نوبخت و ترجمه أخلاق الملوك جاحظ.
'''حبیب‌الله نوبخت''' (1274-1356ش)، نویسنده، روزنامه‌نگار، مترجم، شاعر، نماینده مجلس شورای ملی و دارای آثار فراوان چون [[شاهنامه نوبخت]] و [[ترجمه أخلاق الملوك جاحظ]].


==ولادت==
==ولادت==
خط ۴۸: خط ۴۸:


==تحصیلات==
==تحصیلات==
در پانزده‌سالگی برای آموختن علوم عالیه قدیمه راهی بغداد، کربلا و نجف شد و از درس‌های شیخ داوود شیرازی، شیخ ابوالقاسم اصفهانی، محمدتقی ارجانی و علامه شیخ عبدالرحمان کویتی بهره برد.
در پانزده‌سالگی برای آموختن علوم عالیه قدیمه راهی بغداد، کربلا و نجف شد و از درس‌های شیخ [[داوود شیرازی]]، شیخ [[ابوالقاسم اصفهانی]]، [[محمدتقی ارجانی]] و علامه شیخ [[عبدالرحمان کویتی]] بهره برد.


==فعالیت‌ها==
==فعالیت‌ها==
نوشتارها و سرودهای نوبخت در رسانه‌های بغداد، بیروت، استانبول و قاهره با پیشواز پژوهشگران و نویسندگان روبه‌رو شد؛ چنان‌که روزنامه «العدل» چاپ استانبول، سروده‌های میهنی او را در یک آزمون و مسابقه بزرگ برنده خواند و بر جایگاه ادبی‌اش بیش از پیش افزود. وی پس از فراگیری روزنامه‌نگاری و دانش‌های نوین در نزد «جرجی زیدان» به ایران بازگشت. وی در دوره‌های ششم تا هشتم مجلس شورای ملی، نماینده مردم «بهبهان» و سپس تا پایان دوره سیزدهم نماینده مردم «فسا» بود. همچنین سرپرستی کتابخانه سلطنتی پس از جنگ جهانی از دیگر کارهایش بود.
نوشتارها و سرودهای نوبخت در رسانه‌های بغداد، بیروت، استانبول و قاهره با پیشواز پژوهشگران و نویسندگان روبه‌رو شد؛ چنان‌که روزنامه «العدل» چاپ استانبول، سروده‌های میهنی او را در یک آزمون و مسابقه بزرگ برنده خواند و بر جایگاه ادبی‌اش بیش از پیش افزود. وی پس از فراگیری روزنامه‌نگاری و دانش‌های نوین در نزد «[[زیدان، جرجی|جرجی زیدان]]» به ایران بازگشت. وی در دوره‌های ششم تا هشتم مجلس شورای ملی، نماینده مردم «بهبهان» و سپس تا پایان دوره سیزدهم نماینده مردم «فسا» بود. همچنین سرپرستی کتابخانه سلطنتی پس از جنگ جهانی از دیگر کارهایش بود.
 
بعد از شهریور 1320ش به جرم وطن‌پرستی، ماهها در زندان متفقین گذرانید.


==وفات==
==وفات==