تفسیر القرآن للناشئین: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    جز (جایگزینی متن - '= ' به '=')
    برچسب‌ها: ویرایش همراه ویرایش از وبگاه همراه
     
    (یک نسخهٔ میانیِ ایجادشده توسط همین کاربر نشان داده نشد)
    خط ۹: خط ۹:
    |زبان
    |زبان
    | زبان = عربی
    | زبان = عربی
    | کد کنگره =   ‎‏/‎‏ع‎‏9‎‏ت‎‏7 98 BP  
    | کد کنگره =‎‏/‎‏ع‎‏9‎‏ت‎‏7 98 BP  
    | موضوع =تفاسیر اهل سنت - قرن 14
    | موضوع =تفاسیر اهل سنت - قرن 14
    |ناشر  
    |ناشر  

    نسخهٔ کنونی تا ‏۱۰ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۱۵:۵۸

    تفسیر القران للناشئین
    تفسیر القرآن للناشئین
    پدیدآورانعویس، عبدالحلیم (نويسنده) جبر، علی عبدالمحسن (نويسنده)
    ناشردار الوفاء
    مکان نشرمصر - المنصوره
    سال نشر1419ق - 1998م
    چاپ1
    شابک-
    موضوعتفاسیر اهل سنت - قرن 14
    زبانعربی
    تعداد جلد30
    کد کنگره
    ‎‏/‎‏ع‎‏9‎‏ت‎‏7 98 BP
    نورلایبمطالعه و دانلود pdf

    تفسير القرآن للناشئين، تألیف عبدالحلیم عویس و علی عبدالمحسن جبر (معاصر)، تفسیر مختصر تمامی سور قرآن کریم برای عامه و مبتدئین در علم تفسیر است.

    مؤلفان، در مقدمه خویش این کتاب را تفسیری «آموزشی، تربیتی، روحانی و معنوی، فرهنگی، لغوی و معانی بیانی» دانسته و بیشتر مردم را مخاطب آن خوانده‌اند؛ چراکه مضامینی که آیات درباره آنهاست و دروسی که از آنها استفاده می‌شود، به‌اختصار مطرح شده و پس از توضیح معانی کلمات، شرحی مختصر و مفید ارائه شده است[۱]‏.

    در همه بلاد اسلامی ده‌ها هزار مؤسسه قرآنی وجود دارد که به آموزش حفظ و قرائت صحیح قرآن کریم مشغول هستند؛ اما این تلاش بزرگ نتیجه مورد انتظار – که در صدر اسلام و در اعصار شکوفایی تحقق یافت - را نمی‌دهد؛ چراکه فهم و تدبر و تربیت و تزکیه را به دانش حفظ و قرائت قرآن نمی‌افزاید؛ لذا قرآن تبدیل به یک عبادت لفظی شده است یا تنها برای دستیابی به برکت یا هدیه ثوابش به اموات خوانده می‌شود[۲].

    مؤلفین کتاب یادآوری کرده‌اند که اگرچه می‌دانند که مردم به لطف الهی در توجه به قرآن بسیج شده و هزاران تن از علما به نگارش تفاسیر قرآن اقدام کرده‌اند و برخی از این تفاسیر به هفتاد جلد می‌رسد، اما این آنها را از اینکه تفسیر جدیدی به تفاسیر علما بیفزایند مانع نمی‌شود؛ چراکه این آثار از وسائل حفاظت خداوند از این کتاب مقدس تا روز قیامت هستند و قرآن برای همه زمان‌ها و مکان‌ها نازل شده و همه اعصار را سیراب می‌کند و نیز در هر عصری باید تعدادی از فرزندان آن عصر به جهان قرآن ورود کرده و در آن زندگی کنند[۳].

    کتاب با مقدمه‌ای پیرامون قرآن و علوم آن آغاز شده است. معرفی قرآن، عدد اجزاء و سور قرآن، مکی و مدنی بودن قرآن، اعجاز قرآن و فضیلت قرآن کریم و تلاوت آن از جمله مطالبی است که به‌اختصار مطرح شده است[۴].

    آغازگر متن کتاب، اشاره به معنای استعاذه و آیات و روایاتی پیرامون آن است[۵]. تفسیر هر سوره در دو بخش ارائه شده است: اول، معانی الفاظ و واژگان سوره و دوم، مطالبی که سوره از آن بحث می‌کند.

    پانویس

    1. ر.ک: المقدمة، ج1، ص5
    2. ر.ک: همان
    3. ر.ک: همان، ص6
    4. ر.ک: مقدمة حول القرآن الكريم و علومه، همان، ص12-7
    5. ر.ک: متن کتاب، همان، ص13

    منابع مقاله

    مقدمه‌ها و متن کتاب.


    وابسته‌ها