زمانه، زندگی و کارنامه ملاحسین واعظ کاشفی: تفاوت میان نسخه‌ها

    از ویکی‌نور
    (صفحه‌ای تازه حاوی «{{جعبه اطلاعات کتاب | تصویر =NURزمانه، زندگی و کارنامه ملاحسین واعظ کاشفیJ1.jpg | عنوان =زمانه، زندگی و کارنامه ملاحسین واعظ کاشفی | عنوان‌های دیگر = |پدیدآورندگان | پدیدآوران = گوهری فخرآباد، مصطفی (نویسنده) |زبان | زبان = | کد کنگره =‏ | موضوع = |ناش...» ایجاد کرد)
    (بدون تفاوت)

    نسخهٔ ‏۸ فوریهٔ ۲۰۲۴، ساعت ۰۷:۰۲

    زمانه، زندگی و کارنامه ملاحسین واعظ کاشفی
    زمانه، زندگی و کارنامه ملاحسین واعظ کاشفی
    پدیدآورانگوهری فخرآباد، مصطفی (نویسنده)
    ناشرپژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
    مکان نشرقم
    سال نشر۱۳۹۹
    شابک7-590-195-600-978
    کد کنگره

    زمانه، زندگی و کارنامه ملاحسین واعظ کاشفی تألیف دکتر مصطفی گوهری عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به چاپ رسیده است. این کتاب نوشتاری است که سعی دارد دسته ای از ابهامات معطوف به کاشفی را برطرف سازد.

    ساختار

    مطالب کتاب در سه فصل تهیه و تنظیم گردیده است:

    فصل اول: زمانه ملاحسین واعظ کاشفی

    فصل دوم: زندگینامه ملاحسین واعظ کاشفی

    فصل سوم: آثار کاشفی

    معرفی کتاب

    این نوشتار نشان دادن وضعیت شیعیان در محدوده ی آثار رجالی، کمک به اطلاع رسانی درست به آمار تمدنی و مذهبی است.

    تاریخ پرفراز و فرود مذهب تشیع، شاهد حضور بزرگ مردانی در عرصه ی علم و فقاهت بوده است که در مناطق مختلفی از سرزمین های اسلامی ظهور کرده اند. از درون کتب رجالی و تراجم، اطلاعاتی چند درباره ی این شخصیت ها می توان استخراج نمود که با طبقه بندی و تحلیل داده ها به تفکیک مناطق شیعه نشین می توان آماری کاربردی و سودمند درجهت آشنایی با چگونگی گسترش، پراکندگی و نوزایی های تاریخی این مذهب ارائه داد. تاریخ تشیع به سنت ها و آیین هایی پیوند خورده که جدا کردن آن ها از یکدیگر امکان پذیر نیست. در این میان، آیین عزاداری امام حسین علیه السلام بیش از دیگر آیین ها، زندگی شیعه و آرمان تشیع را شکل داده و می دهد و در چند سده ی اخیر با سنتی گره خورده که اساسا سوگواری و عزاداری با آن شناخته می شود و آن «روضه خوانی» است. روضه خوانی از زمانی باب شده که ملاحسین کاشفی کتاب روضة الشهدای خود را تألیف کرده و اهل تبلیغ و منبر برای پیش برد اهداف مذهبی آن را در دست گرفته و بر فراز منابر خواندند. درباره ی این کتاب که چنین جایگاهی درمیان همگان یافته، گفتگوهای بسیاری چه در میان حوزویان و چه دانشگاهیان در گرفته و طبعا دیدگاه های مختلفی ابراز شده است. اما به راستی ملاحسین کاشفی که بود و اعتبار کتابش تا چه حدی است؟ این پرسش ها برای اهل تحقیق پاسخی شایسته می طلبید. کتاب پیش رو نوشتاری است که سعی دارد دسته ای از ابهامات معطوف به کاشفی را برطرف سازد. این اثر نتیجه ی سال ها تلاش نویسنده است که از نظر خوانندگان می گذرد.[۱]

    پانويس


    منابع مقاله

    کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام و ایران

    وابسته‌ها